Як зробити, щоб iPhone працював швидше?

Зовсім недавно китайські техно-блогери знайшли дуже цікавий спосіб прискорити свій старенький iPhone. Цей спосіб також працює з яблучними смартфонами, яким від одного року і більше. Чому Apple сповільнює свої пристрої і як це виправити – зараз розповімо.

Як прискорити iPhone?

Зовсім недавно корпорація з Купертіно програла справу у французькому суді. Її звинуватили в умисному уповільненні старих iPhone. Apple виправдовувалася тим, що хоче таким способом захистити батареї від швидкого зносу.



1ezh|864х452 копия.jpg

Але варти правосуддя в це не повірили, тому зобов'язали компанію заплатити кругленьку суму штрафу в 100 мільйонів доларів і перестати "вбивати" старенькі яблучні смартфони.

Тому, якщо ти хочеш прибрати лаги і пригальмовування зі свого пристрою, треба всього лише поміняти регіон на Францію. І твій iPhone почне працювати трохи швидше. Це помітно не тільки на практиці, але і в синтетичних тестах на продуктивність, на кшталт Geekbench.

Наприклад, iPhone 7 з встановленим регіоном Китай набрав 286 632 бали, тоді як телефон з французьким регіоном показав результат в 298 321 бал. Різниця склала більше 5%. І чим більше зношений твій акумулятор, тим більша буде ця різниця в потужності.

#TEXT_ELEMENTS_1#

Як зробити iPhone швидше:

  • Зайди в Налаштування;
  • Перейди до пункту "Основні";
  • Потім тапні на "Мова і Регіон";
  • Натисни на "Регіон" і вибери Францію.

Як Apple програла в суді?

Можливо, тобі цікаво, яким чином засудили яблучну корпорацію. Так ось, зараз розповімо. Ще в 2018 році суди США, Франції і деяких інших держав ухвалили, що компанія з Купертіно спеціально "пригальмовувала" свої старі моделі смартфонів.

Раніше її звинуватили в цьому об'єднання власників iPhone. Розробники намагалися пояснити їм, що робили це заради того, щоб не псувати старий акумулятор. Логіка Apple цілком зрозуміла – чим більше знос батареї, тим менше його потрібно навантажувати. Заради цього вони трохи "гальмували" процесор.



2ezh|864х452 копия.jpg

Але об'єднання власників яблучних смартфонів, правосуддя Франції і США були безжальними. Суд США стягнув з Купертіно 0,5 мільярда доларів компенсації користувачам iPhone 6 і iPhone 7. Просто захмарна сума!

Коли гаджети починають сповільнюватися

Яблучні смартфони починають штучно "пригальмовувати" свій власний процесор приблизно через рік з моменту першого включення. Саме через цей час батарея починає зношуватися. Якщо ти поміняєш акумулятор на новий оригінальний, то система автоматично почне працювати швидше.

Ну а якщо не хочеш займатися ремонтом, але бажаєш повернути бувалу швидкість своєму iPhone, то можеш всього-на-всього змінити регіон. Тепер ти знаєш, як це зробити.



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар