Як заблокувати контакт на iPhone: інструкція з блокування та розблокування номерів

Зміст

Іноді виникає бажання не просто викреслити небажаний контакт із телефонної книги твого iPhone, а повністю блокувати виклики та повідомлення, які надходять від нього. Можливо, у тебе сталася сварка зі знайомим, або набрид дзвінками та повідомленнями незнайомий абонент. Як не дати спамерам дозвонитися і дописатися до тебе раз і назавжди?

Про те, як заблокувати номер телефону на айфоні, про зворотну дію – розблокування номера, а також про створення власного чорного списку контактів розповім у сьогоднішньому матеріалі-інструкції. Поїхали!


Як заблокувати контакт на айфоні в застосунку «Телефон»

Якщо тобі потрібно заборонити невідомим номерам здійснювати дзвінки, тоді перейди в «Налаштування». Потім тапни на пункт під назвою «Телефон» і активуй повзунок «Заглушення невідомих». У цьому разі той, хто телефонує, буде чути в трубці короткі гудки, наче лінія зайнята. А ти отримаєш повідомлення про пропущений виклик і вже сам вирішиш, передзвонювати чи ні.

У разі ввімкнення функції «Заглушення невідомих» тобі не зможуть додзвонитися абоненти, які не входять до твоєї телефонної книги. Таке налаштування зручне далеко не всім. Адже хоч іноді тобі можуть набирати незнайомі люди з якихось робочих або особистих питань.

Спеціальна ціна-16%
MTP53
36 999 ₴
31 199 ₴
780 $
Спеціальна ціна-17%
MPV03
31 999 ₴
26 499 ₴
662 $

Другий спосіб, як заблокувати номер телефону на айфоні, більш точковий і керований. Потрібно лише виконати низку нескладних кроків:

  1. Власне, зайди в епплівську програму «Телефон».
  2. Далі торкнися вкладки «Недавні».
  3. У списку, що відкрився, вибери номер «кандидата» на блокування.
  4. Натисни на віртуальну кнопку «i» («Інформація») біля номера.
  5. Прогорни до «Блокувати абонента».
  6. Підтверди рішення, погодившись із блокуванням абонента на айфоні.

Готово! Тепер можна обмежити себе від настирливих дзвінків з маркетингових агентств або від співробітників банків, що пропонують може і вигідні, але несвоєчасні умови співпраці. Ну а як бути в разі, якщо потрібно заблокувати отримання повідомлень на свій iPhone? Про це далі.


Як заблокувати повідомлення на айфоні?

Йдеться, перш за все, про безпосередньо вбудований застосунок «Повідомлення». Блокування абонента на айфоні і там можливе. Насамперед зайди в програму і відкрий чат із контактом, який необхідно заблокувати. Потім натисни на його ім'я вгорі і тапни на кнопку «Інформація». І, нарешті, так само, як і в попередньому прикладі, перегорни список, що відкрився, до «Блокувати абонента». Готово!

До речі, про повідомлення, вони можуть надходити і з застосунка «Пошта». Тут відповідь на питання про те, як заблокувати номер телефону на айфоні, як дві краплі води схожа на рішення в програмі «Повідомлення». Відкриваєш послання кандидата на блокування, торкаєшся контакту і тиснеш на «Блокувати цей контакт».

Можна також заборонити незнайомим абонентам відправляти тільки повідомлення, залишивши можливість дзвінків. Для цього відкрий «Налаштування» – «Повідомлення» – «Повідомлення» – «Фільтрація повідомлень» і активуй «Фільтр відправників».


Як розблокувати номер на iPhone?

Припустимо, якийсь контакт потрапив у твій чорний список помилково. Або просто настав час скасувати блокування абонента на айфоні.

-12%
MU163
41 999 ₴
36 999 ₴
925 $
Спеціальна ціна-17%
MPUR3
31 999 ₴
26 499 ₴
662 $

Для цієї маніпуляції здійсни низку дій:

  1. Відкрий «Параметри» на своєму iPhone.
  2. Зайди у застосунок «Телефон».
  3. Увійди в меню «Заблоковані контакти».
  4. Вибери той самий контакт, який необхідно відновити.
  5. Натисни на «Редагувати».
  6. І, нарешті, тапни на червоне поле з написом «Розблокувати».

Готово! Розблокування також можна домогтися жестом: свайпом вліво по номеру.


Де чорний список в айфоні?

Чорний список у застосунках «Телефон», «Повідомлення» і «FaceTime» має назву «Заблоковані контакти». А в програмі «Пошта» він називається «Заблоковані адресати».

Спеціальна ціна-9%
MU783
54 999 ₴
49 999 ₴
1 250 $
Спеціальна ціна-16%
MPUF3
31 999 ₴
26 899 ₴
672 $

Шлях до чорного списку в кожному із застосунків здійснюється через «Параметри»:

  • Застосунок «Телефон». «Параметри» – «Телефон» – «Заблоковані контакти»;

  • Застосунок «Повідомлення». «Параметри» – «Повідомлення» – «SMS/MMS» – «Заблоковані контакти»;

  • Застосунок «FaceTime». «Параметри» – «FaceTime» – «Виклики» – «Заблоковані контакти»;

  • Застосунок «Пошта». «Параметри» – «Пошта» – «Групування» – «Заблоковані адресати».

Отже, ми з'ясували, де після блокування абонента на айфоні опиняється його контакт. Залишилося тільки розібратися в тому, як створити цей самий чорний список.


Як створити чорний список на айфоні?

Для початку той самий номер телефону або поштову адресу, які мають стати частиною чорного списку, потрібно занести в контакти. Після цього можна діяти. Зайди в «Параметри» – «Телефон» – «Заблоковані контакти» і натисни на «Додати новий». Обирай «щасливчика» з телефонної книги і додавай до списку заблокованих контактів – твій персональний чорний список.

Із застосунком «Пошта» ситуація схожа, тільки заходити потрібно через «Пошта» – «Угруповання» – «Заблоковані адресати» – «Додати новий».


Ну ось і все! Тепер ти знаєш, як заблокувати номер телефону на айфоні, позбувшись спамерів і неприємних тобі особистостей. Бережи своє ментальне здоров'я!


Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Актуальні моделі iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар