SpaceX відправляє у космос цивільних з гаджетами Apple

Учасники космічної місії Inspiration4 від Ілона Маска візьмуть з собою на орбіту Землі кілька пристроїв Apple. Ми б і самі в це не повірили, але про це розповів один з передових співробітників SpaceX. Старший інженер-біомедик поділився, що на яблучні гаджети ляже дуже відповідальне завдання.

Пристрої від Apple полетять в космос з дуже важливою місією

Вже 15-го вересня цього року на навколоземну орбіту відправляться чотири космонавта від компанії Ілона Маска SpaceX. Вони пробудуть там три доби. Цікаво, що екіпаж вперше в історії космічних польотів складається виключно зі звичайних цивільних людей. Простіше кажучи, це не професіонали позаземних польотів.



1ezh|864х452.jpg

Четвірка щасливчиків візьме участь у важливому медичному експерименті. Саме в цій справі і знадобляться гаджети від Apple. В рамках дослідження фахівці виявили бажання вивчати вплив умов космічного польоту на людський організм.

Екіпаж візьме з собою відразу три різні яблучні пристрої. Серед них будуть Apple Watch Series 6. Розумні годинники від Купертіно знадобляться для збору даних ЕКГ, аналізу якості сну, активності. Девайс також буде збирати інформацію про насиченість крові киснем, частоту серцебиття, рівень шуму і інтенсивність освітлення в кабіні.

Годинники потрібні для того, щоб проаналізувати рівень стресу учасників місії на всіх етапах польоту на орбіту. В майбутньому зібрані дані допоможуть експертам зрозуміти, як поводяться в космічному просторі непідготовлені до цього люди. Ясна річ, Ілону Маску це потрібно для досягнення мети всього його життя - колонізації Марса.

#TEXT_ELEMENTS_1#

На борт корабля візьмуть ще й iPad mini 5. Він буде грати роль пульта управління для аналізу змін в людському організмі. Простіше кажучи, яблучний планшет зможе стежити за положенням очей і тіла космонавта щодо нашої планети.

Завдяки цим даним експерти хочуть зрозуміти, як наш організм реагує на невагомість. iPad mini 5 повинен допомогти позбутися від нудоти та дезорієнтації. Політ стане більш комфортним для звичайних людей.

IPhone 12 Pro буде працювати в парі з датчиком Butterfly iQ+. Цей пристрій сканує тіло людини і таким чином стежить за переміщенням рідини. За допомогою яблучного смартфона і датчика можна дізнатися, як веде себе кров у венах і капілярах.



2ezh|864х452.jpg

Або ж, як пересувається рідина в очах, сечовому і жовчному міхурах. Гаджети допоможуть медикам знизити розвиток захворювань пов'язаних з польотом в космос.

Той самий головний інженер-біомедик з SpaceX зазначив, що команда Ілона Маска вибрала пристрої від Apple через те, що вони технічно перевершують гаджети від інших виробників. Експерти вважають, що вони більш точні і потужні.



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар