ТОП 10 подій, що вплинули на Apple у 2021 році

Топ 10 подій для Apple у 2021 році:

Нинішній рік приніс дуже багато труднощів у світ технологій. Через наслідки пандемії та кризи мікрочіпів розробники по всьому світу не змогли випустити усі заплановані новинки. Багато гаджетів, які з'явилися на полицях магазинів 2021 року, нічим не відрізняються від тих, що релізнулися 2020-го.

Онлайн-презентації стали ефектнішими за живі трансляції.

Минулого року яблучній корпорації довелося перевести всі івенти в онлайн формат. 2021-го нічого не змінилося. Подейкують, купертинівці дуже хотіли повернутися до прямих ефірів з театру імені Стіва Джобса, але через різні види обмежень у них це не вийшло.



1.jpg

Всім зрозуміло, що це вимушений захід, але попередньо записані презентації виглядають дуже цікаво та перспективно. Вони добре продумані, динамічні та захоплюючі. Івенти стали нагадувати повноцінні фільми, з плідною роботою режисера та монтажера. Чого тільки варті ті круті візуальні ефекти. Під час прямих ефірів їх не було і не буде.

Кіношний iPhone 13 Pro – неймовірний екран та професійна камера

Новинки цієї осені iPhone 13 Pro та Pro Max отримали відразу кілька вагомих фішок, яких немає у молодших варіаціях. Отже, різниця між свіженькими телефонами полягає в камері (один додатковий модуль у "прошках"), обсязі оперативної пам'яті та ємності вбудованої пам'яті (до 1 ТБ у Pro-версіях).

Але найголовніше те, що iPhone 13 Pro та Pro Max можуть похвалитися частотою оновлення кадрів у 120 Гц. Простіше кажучи, це означає, що картинка на їх дисплеях змінюється зі швидкістю 120 разів на секунду. Це дає більше комфорту власнику, наприклад, що зображується здається більш плавним і реалістичним.

Також важливо розуміти, що екрани “прошек” не працюють у режимі 120 Гц безперервно. Пристрій здатний самостійно визначати, що відбувається на екрані та змінювати частоту оновлення кадрів від 10 Гц до 120 Гц. Це дозволяє дуже заощаджувати батарею.

-4%
MLLA3
53 999 ₴
51 999 ₴
1 300 $
MLVP3
46 872 ₴
49 199 ₴
1 230 $

Ще одним досягненням корпорації стала підтримка формату ProRes Video у смартфонах. Розробники дуже хочуть досягти максимально можливого розвитку мобільних камер і зняти повноцінний серіал на iPhone.

Актуальні iPhone у 2021: величезна кількість!

Нинішнього року Apple вирішила продовжити підтримку всіх гаджетів під управлінням iOS 14 і дозволила оновитися їм до iOS 15. Таким чином операційна система працює на 23-х модифікаціях iPhone починаючи з iPhone 6S і аж до Phone 13 Pro Max, а також на iPod touch (7 покоління). Загалом сьогодні можна встановити iOS 15 на 24 пристрої. Неймовірно!

iPhone 13 mini – останній у своєму роді

Здавалося б, людям дуже сподобався компактний флагман від Apple. Але в компанії знайшлися незадоволені результатами продажів "мініка". Інсайдери стверджують, що вже наступного року він зникне з лінійки.



2.jpg

Його місце займе збільшена версія стандартного iPhone 14 – 14 Max (не плутати з 14 Pro Max). Тому якщо ти збирався купити собі iPhone mini, краще це зробити до наступної осені.

MacBook Pro: тепер ще потужніший і з чубчиком

Осінні лептопи отримали дві діагоналі екрана на вибір 14.2 та 16.2 дюйма. Рамки навколо екрана зменшилися, з'явився чубчик. Остання деталь раніше вже стала звичною для власників яблучних планшетів та смартфонів. Побачити її в ноутбуках було дуже несподівано для багатьох користувачів.

Але не будемо відволікатися від головного. "Великани" MacBook Pro нарешті обзавелися дуже потужним чіпом власного виробництва Apple. Вони поставляються із системами-на-кристалі M1 Pro або M1 Max — на вибір.


Це величезна подія у світі Купертіно. Адже вона наблизилася до повного переходу на чіпсети власного виробництва. Останнім комп'ютером, який не отримав М1, залишається Mac Pro, але це ненадовго.

iMaс 24” – дизайн року

Якби ми вибирали найкрасивіший пристрій року, що минає, то не замислюючись віддали б перемогу iMaс 2021. Моноблок вийшов ще на початку 2021-го (20 квітня). Його головними нововведеннями стали красивий космічний дизайн і дуже компактні габарити. Комп'ютер також отримав безліч яскравих кольорів корпусу та систему-на-чіпі М1.

AirTag: найдовгоочікуваніша новинка

Яблучна фірма може дивувати нас не тільки своїми телефонами та комп'ютерами, але й корисними девайсами. Геобрелок AirTag є абсолютно новим продуктом для компанії. Він дозволяє шукати втрачені речі, на які закріплений, через програму Локатор у кожному актуальному iPhone.



3.jpg

Відверто кажучи, до AirTag вже існували такі трекери від інших виробників. Однак вони не були такими зручними та просунутими, як яблучний аксесуар. Мабуть, їм не вистачало магії Купертіно :)

iPad Pro – планшет на комп'ютерному процесорі

Головною особливістю чіпів Apple Silicon M1 є те, що вони говорять однією мовою з мобільними процесорами. Це по-справжньому революційні деталі, які зроблять усі пристрої планети практично однаковими за потужністю.

Чому ми так впевнені в цьому? 20 квітня компанія із Купертіно показала нам перший планшет на базі М1, ним став iPad Pro. Цей гаджет здатний практично на те саме, що і MacBook Air 2020. Дуже круто!

AirPods 3: серйозний апгрейд

Через два роки після виходу другої моделі бездротової гарнітури розробники нарешті показали нам третю версію. Чесно кажучи, ми не очікували тих кардинальних змін, які з'явилися в AirPods 3.

Спеціальна ціна-19%
-16%
MWP22
9 495 ₴
7 999 ₴
200 $

Але купертинівці дали ясно зрозуміти, що вони можуть дуже круто змінювати концепцію навушників, їх дизайн та особливості. Це коштувало того, щоб почекати 2 роки.

Apple Watch 7 – випустити, незважаючи ні на що

Напередодні релізу смарт-годинника сьомого покоління інсайдери розповідали про серйозні неприємності у розробці годинників, з якими зіткнулися інженери. Розробники кардинально змінили форм-фактор, через що виникли проблеми зі збиранням гаджета на конвеєрі.

В результаті Apple Watch 7 вийшли трохи пізніше, ніж було заплановано спочатку. Але це не завадило стати популярним продуктом. Все завдяки збільшеному дисплею, який так сподобався всім.

Таким ось насиченим і продуктивним був 2021 рік у світі корпорації Apple. Інші виробники не змогли так сильно здивувати нас. Може, 2022-го все зміниться? Купертинівцям потрібні сильніші конкуренти.


Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар