Топ застосунків для відеомонтажу на iPhone

Зміст

Потужність сучасних мобільних телефонів відкриває безліч можливостей для користувача. Твій iPhone – це і засіб оплати в інтернеті або магазині продуктів через дорогу, і посвідчення особи завдяки застосунку «Дія», і інструмент для творчої самореалізації.

Якщо ти, наприклад, збираєшся вести блог в одній із соціальних мереж і записувати креативні ролики для TikTok або Instagram, без відеоредакторів на айфоні не обійтися. У цьому матеріалі я розповім про найкращі додатки для монтажу відео на айфоні, як платні, так і безкоштовні, а також дам кілька порад щодо вибору тієї чи іншої програми для вирішення конкретних завдань. Поїхали!


Навіщо потрібні застосунки для відеомонтажу на iPhone?

Сьогодні опрацювання відео на айфоні – це така ж реальність, як накладання фільтрів на фото або редагування документів у тому ж Google Docs. При цьому необов'язково мати дорогий комп'ютер, відеомонтаж легко можна зробити і в «яблучному» смартфоні.

-12%
MU173
41 999 ₴
37 159 ₴
929 $
Спеціальна ціна-16%
MPUF3
31 999 ₴
26 899 ₴
672 $

А все тому, що розробники спеціалізованих програм не стоять на місці і постійно покращують свій софт. І варто визнати, що деякі застосунки для обробки відео на айфоні навіть функціональніші, а головне, зручніші за десктопні аналоги. Адже для монтажу достатньо одного лише iPhone і твоєї фантазії, звісно.


Топ відеоредакторів для Айфон, де можна монтувати відео

У магазині App Store представлена величезна кількість програм для відеомонтажу. Але який відеоредактор на айфон найкращий? Пропоную ознайомитися з п'ятіркою най-най і порівняти їхні переваги та недоліки.


iMovie

Почну з власної розробки компанії Apple – простої та інтуїтивно зрозумілої, а головне, абсолютно безкоштовної програми для обробки відео на айфон під назвою iMovie. Зайшовши в застосунок, ти не побачиш там ніякої реклами, пропозицій преміум-підписки або водяних знаків у кутку, як у того ж InShot. В iMovie тебе ніщо не відволіче від творчого процесу.

Для тих, хто ніколи раніше не займався відеомонтажем, програма пропонує залити відео або фото в редактор з подальшим створенням відеоролика без участі користувача. Причому отриманий «шедевр» міститиме і плавні переходи, і титри, і музичний супровід.



ti 864x452 1.png

Також в iMovie повно пресетів та робочих інструментів:

  • 20 і більше розкадровок у стилі популярних жанрів;
  • кожен зі шматочків відео можна перезаписувати або додавати заготовлений файл із програми «Фото»;
  • можна не тільки змінювати порядок відрізків у відео, а й додавати всілякі фільтри, кольори та музику;
  • для створення трейлерів у Hollywood style передбачено 14 шаблонів з лого найвідоміших кіностудій;
  • стиль ролика можна змінювати за допомогою 13 відеофільтрів і 11 «живих» стилів титрів.

Цікава особливість iMovie – кросплатформеність. Ти можеш почати обробку відео на айфоні, а закінчити на тому ж MacBook. І ще одне, застосунок підтримує українську мову.


Adobe Premiere Rush

А це представник сегмента відеоредакторів більш професійного спрямування. Хоча б тому, що в Adobe Premiere Rush передбачена можливість розміщення фрагментів відео на кількох доріжках, а не на одній, як в iMovie. Ще одна відмінність – прямо з програми можна знімати відео в 4K і відразу ж редагувати його.



ti 864x452 2.png

Adobe Premiere Rush є чудовим прикладом редактора вертикального відео iPhone. Застосунок легко переформатує твоє відео з альбомної орієнтації в портретну для того ж Instagram або TikTok.

Навіть в урізаній версії програми ти знайдеш купу ефектів і переходів. А якщо оформиш платну підписку від $9,99 на місяць, тобі відкриється «брама раю» для відеомонтажера з усіма можливостями, що випливають з цього, включно з сотнями додаткових ефектів і експортом відео в 4K.


KineMaster

Насамперед, цей відеоредактор буде цікавий YouTube-блогерам, – початківцям і не дуже. І ось чому. Навіть не маючи комп'ютера, можна легко здійснити монтаж відео на айфоні та оформити його належним чином.

Спеціальна ціна-16%
MTP23
36 999 ₴
31 199 ₴
780 $
Спеціальна ціна-16%
MLPG3
27 999 ₴
23 399 ₴
585 $

Програма KineMaster дає змогу додати все необхідне до твого «шедевру»:

  1. Створити спливаючу в будь-якому місці екрана анімацію з кнопкою «Підписатися».
  2. Створити анімацію появи посилання на інший ресурс, наприклад, Instagram.
  3. Зробити аутро з появою заставки твого каналу і написом на кшталт «Підпишись» або «Дякую за перегляд» наприкінці ролика.

І це всього лише кілька трюків одного з найзручніших відеоредакторів на айфоні. Інтерфейс KineMaster являє собою повноекранну часову шкалу, що дає змогу працювати з безліччю шарів, відео та зображень. А як монтувати відео на айфоні з музикою в KineMaster? Дуже просто. За допомогою потужного аудіоредактора можна регулювати висоту тону, гучність, реверберацію, модуляцію і багато іншого.



ti 864x452 3.png

А що з оплатою? Тут, як і в попередньому застосунку, є безкоштовна і платна версії. Преміум підписка обійдеться в $6,99 за місяць використання.


Filmmaker Pro

Крім стандартних функцій будь-якого застосунка для обробки відео на айфоні на кшталт обрізання, розподілу на частини та дублювання, Filmmaker Pro пропонує понад 30 фільтрів і велику кількість анімацій. Окремо варто сказати про накладення тексту. У колекції програми 79 класичних і 92 користувацьких шрифти. А також графіті-шрифти, рукописні та шрифти в стилі ретро.

Спеціальна ціна-13%
MTUX3
47 999 ₴
41 599 ₴
1 040 $
Спеціальна ціна-16%
MPUR3
31 999 ₴
26 899 ₴
672 $

А ось як монтувати відео на айфоні з музикою в Filmmaker Pro. Програма надає 120 треків і цілу бібліотеку звукових ефектів. Також можна налаштувати поступове загасання звуку до кінця ролика і голосові субтитри.



864x452 4.png

Застосунок доступний як у безкоштовній версії, так і в платній, мінімум за $4,99 на місяць. Українська мова відсутня.


LumaFusion

А ось і найкращий відеоредактор на айфон, якщо порівнювати з професійними програмами для ПК. Застосунок LumaFusion містить у собі функції Final Cut і Adobe Premiere. Але потрібно бути готовим до того, що інтерфейс програми не найпростіший, новачкам може і не зайти.

У LumaFusion можна редагувати одразу кілька кліпів у 4K, просто перетягнувши їх на часову шкалу. У застосунку можна легко підвищити або знизити гучність ролика або як у Final Cut перенести кліп з усіма відео та аудіофайлами.



864x452 5.png

На жаль, до безкоштовних програм для обробки відео на айфон LumaFusion не належить. За застосунок одноразово доведеться викласти $34,99.


Поради щодо вибору застосунка для обробки відео на Айфоні

Якщо ти ніколи не мав справу з монтажем відео, рекомендую почати з iMovie – власної програми купертинівців для обробки відео на айфон. З нею ти швидко розберешся. Якщо ж відчуваєш, що зможеш потягнути що-небудь складне, можна спробувати попрацювати в Adobe Premiere Rush. Тут тобі і багатодоріжковий інтерфейс, і редактор вертикального відео iPhone, і гора ефектів.

Ну а якщо ти вирішив конкретно заморочитися на відеомонтажі, доведеться витратитися і купити професійний та найкращий відеоредактор на айфон – LumaFusion.

Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Актуальні моделі iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар
Схожі статті