Все про Threads. Що це? Відмінності від Twitter. Як створити обліковий запис?

Зміст

Не встигли ще вщухнути пристрасті після феноменального успіху розмовного чат-бота ChatGPT, який буквально може відповісти не тільки на практично будь-яке питання, але й допомогти написати код і навіть створити історію або вірш на задану тему, як з'явився новий гравець (щоправда, у дещо іншому ключі) під назвою Threads.

Читай також: Google Bard AI. Все про конкурента ChatGPT

Ця соціальна мережа, як дві краплі води, схожа на всім відомий Twitter, лише за перші шість годин з моменту запуску набрала 10 мільйонів учасників. Про те, що таке Threads, які особливості має, як створити свій профіль, а також, як деактивувати його у випадку, якщо тобі не зайде нове дітище Марка Цукерберга, розповім у цьому матеріалі. Поїхали!


Що таке Threads?

Threads створена компанією Meta і до свого офіційного запуску на початку липня встигла пройти період спроб і помилок. Кілька місяців бренди, селебриті та публічні акаунти активно тестували мережу і ось момент тріумфу настав.

Спеціальна ціна-17%
MPVN3
31 999 ₴
26 499 ₴
662 $
Спеціальна ціна-16%
MPUF3
31 999 ₴
26 899 ₴
672 $

По суті, Threads – це такий собі Twitter на мінімалках, відгалуження Instagram з ухилом у розмовний жанр. Таке відчуття, що перші думки про створення альтернативи «сервісу коротких повідомлень номер один» у Цукерберга виникли після того, як Ілон Маск почав просувати політику обмежень і всіляко підводити користувачів до платної підписки Twitter Blue.

Конкуренція, як відомо, є двигуном прогресу. І у випадку з Threads це, скоріше не виняток, а правило. Як і в Twitter, у «Потоках» ти можеш створювати короткі повідомлення, ділитися фотографіями, відео, залишати коментарі та реагувати на твіти. Але є й низка відмінностей, про які далі.


Twitter vs Threads. 7 відмінностей

За такої зовнішньої та функціональної схожості обох соціальних мереж, проте, відмінності все ж таки є. А деякі з них прямо суттєві.



ti 864x452.png

Для простоти розуміння я порівняв Twitter і Threads за основними складовими, включаючи особливості реєстрації профілю, управління потоком контенту та в цілому робота кожного з сервісів. І ось що в мене вийшло.



Twitter vs Threads
  Twitter Threads
Обліковий запис Профіль можна легко видалити (спочатку відключити, а потім через 30 днів він сам вилучиться) без наслідків для облікового запису в іншій соціальній мережі Профіль прив'язаний до облікового запису в Instagram. Вийшовши з Threads, ти автоматично віддаляєшся з Instagram
Контент Можна керувати стрічкою твітів на свій смак за допомогою списків, власних чи створених іншими користувачами Потік контенту нагадує стрічку в Instagram, в якій об'єднані новини від тих, на кого ти підписаний, та повідомлення, що знаходяться у тренді
Пошук Можна шукати за словами та словосполученнями, пропонуються актуальні теми Пошук обмежений списком облікових записів
Публікації Повідомлення, фото та відео Повідомлення, фото та відео
Обсяг повідомлення 280 символів
Twitter Blue: 10 тисяч символів
500 символів
Інтерактивність Кнопка для лайку, можливість залишати коментар, робити репост та цитувати Кнопка для лайку, можливість залишати коментар, робити репост, цитувати та доповнювати історії у Facebook
Ціна* Поряд із безкоштовною, є платна підписка Twitter Blue за $8 на місяць (вебверсія) та $11 на місяць (застосунок) Безкоштовно та без реклами (поки що)

*Ціна на платну передплату Twitter Blue вказана на момент написання статті і може відрізнятися з часом

Так, чимось обмежений Threads, наприклад, у можливостях Пошуку та організації одержуваного контенту. А в чомусь і Twitter – все ті ж 280 символів у безкоштовній версії підписки, а також певна межа кількості особистих повідомлень та твітів, включаючи ретвіти та перегляд облікових записів.

Читай також: У Telegram з'являться історії. Огляд нововведень наступного оновлення

Але конкурентна боротьба тільки набирає обертів, тому на нас, як користувачів, чекають безперечно позитивні зміни що в дітище Цукерберга, що в компанії Маска. Так було завжди і ми лише виграємо від протистояння гігантів. То чому б не спробувати та створити свій профіль Threads прямо зараз? Про це далі.


Як створити обліковий запис у Threads?

Як я вже говорив вище, Threads є продовженням Instagram і максимально взаємопов'язано з ним. Тому для того, щоб зареєструвати свій обліковий запис у новій соціальній мережі, достатньо мати активний профіль у старій добрій «інсті».

У налаштуваннях профілю Instagram (у відповідному застосунку) є вкладка «Threads», що недавно з'явилася, натиснувши на яку, тобі буде запропоновано скачати програму.

Супер ціна-8%
MQ9X3
57 499 ₴
52 699 ₴
1 317 $
-8%
MQ183
52 499 ₴
48 399 ₴
1 210 $

Потім Threads «запитає» про кілька важливих речей:

  • чи хочеш ти імпортувати аватарку та біологічного профілю з Instagram або бажаєш створити новий акаунт;

  • чи маєш намір підписатися на весь аналогічний список профілів з Instagram або вибрати в ручному режимі.

І так, за умовчанням твоя сторінка в Threads доступна всім, але її можна зробити закритою (у розділі «Конфіденційність» – «Закритий профіль» пересунь повзунок праворуч). А також обмежити коло людей, які можуть згадувати тебе у своїх гілках, відповідях та біографії, від «Хто завгодно» до «Ніхто».

А якщо в тебе є окрім приватного ще й публічний акаунт в «інсті», його також без проблем можна перенести і на простори «Потоків». До речі, у Техно Їжака такий вже є. Підписуйся на tehnoyizhak і бери участь в обговореннях на теми гаджетів і всього, що пов'язано з продукцією компанії Apple. Нудно бути не повинно!


Видалити не можна, деактивувати

Цілком можливо, що тобі не зайде такий формат соціальної мережі. Особливо якщо ти до цього не був шанувальником того ж Twitter. Але, як кажуть, не спробуєш – не впізнаєш.

А ось видалити свій обліковий запис із Threads не вдасться. Принаймні без наслідків. Про що я? З її видаленням доведеться позбутися і профілю в Instagram, причому одночасно. Так собі ідея )

-20%
MQ023
56 406 ₴
45 399 ₴
1 135 $
Спеціальна ціна-16%
MPUR3
31 999 ₴
26 899 ₴
672 $

Але обліковий запис Threads можна легко деактивувати в кілька простих кроків:

  1. Для початку зайди в «Налаштування», для цього на сторінці свого профілю натисни на дві риски у правому верхньому кутку.

  2. Вибери зі списку «Обліковий запис».

  3. Натисни на «Деактивувати профіль».

  4. І, нарешті, – на «Деактивувати профіль Threads».

Готово, тепер твій профіль неактивний. Що це означає? Вся історія, включаючи пости, фото, відео, лайки та коментарі, буде прихована доти, доки ти не вирішиш знову активувати свій обліковий запис. При цьому, в результатах пошуку він все ж таки спливатиме, на відміну від профілю, який видалили.


Висновок

На момент написання статті кількість зареєстрованих облікових записів у Threads перевалила за 100 мільйонів, а сам застосунок запрацював у більш ніж 100 країнах світу. Але не у Європейському Союзі. Вся справа в проблемах, пов'язаних із конфіденційністю та безпекою даних користувачів.

Традиційно, як і всі проєкти Цукерберга, Threads збирає гору інформації про передплатників. І все ж популярність нової мережі зростає як на дріжджах, на відміну від децентралізованих аналогів твіттера Mastodon та Bluesky. Висновок напрошується сам собою – Meta безперечно знає, як створити успішний продукт. Питання лише в тому, наскільки популярною стане Threads і чи переплюне поточного монополіста Twitter.

Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Актуальні моделі iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар
Схожі статті