iPhone 13 Pro розібрали в iFixit. Що всередині?

Команда експертів з iFixit традиційно розібрала iPhone 13 відразу ж після того, як гаджет надійшов у продаж. Ці хлопці славляться своїм авторитетом серед користувачів, щороку вони розповідають нам про те, що змінилося в новинках від Apple. На цей раз не обійшлося без сюрпризів.

Що всередині iPhone 13 Pro?

Свіженька "прошка", яка вийшла цієї осені, практично нічим не відрізняється від свого попередника дванадцятої серії. Експерти кажуть, що розбирати новинку стало набагато простіше. Усередині ховаються 18 деталей, які фіксує 73 болта. Тоді як в торішньому варіанті було 29 компонентів.



864х452_01.jpg

Дуже велика відмінність між пристроями полягає в акумуляторі. Як виявилося, в iPhone 13 Pro дійсно встановлена збільшена батарея. Крім цього, вона має форму латинської літери "L". Наприклад, в дванадцятому поколінні вона має форму прямокутника. До слова, ємність збільшилася з 2815 мАг до 3095 мАг – помітний приріст!

При розбиранні з'ясувалося, що 120-герцові екрани для осінніх яблучних новинок виробляє компанія Samsung, корейці також постачають власні модулі оперативної пам'яті. Накопичувачі для iPhone 13 робить японська компанія Kioxia.

Раніше інсайдери подейкували, що модеми 5G для смартфонів від Купертіно оновилися на новий рівень. І це насправді так, попередній Snapdragon X55, розробники вирішили замінити на більш просунутий Snapdragon X60.

MLVP3
46 872 ₴
49 199 ₴
1 230 $
-6%
MLVH3
57 999 ₴
54 799 ₴
1 370 $

Крім цього, інженери збільшили блок основних камер. Мабуть, не дарма вони навчилися знімати набагато краще. А ось вібромоторчик Taptic Engine купертинівці навпаки зробили компактніше. Однак він працює з більшою потужністю, так що переживати не варто. Ніяких відмінностей в порівнянні з iPhone 12 помітно не буде.

Кардинально змінилося розташування датчиків TrueDepth, завдяки цьому "чубчик" став набагато менше. Фронтальна камера розташувалася зліва, датчики Face ID знаходяться праворуч. Розмовний динамік перебрався трохи вище, ближче до рамки.

Що стосується ремонтопридатності, то вона залишається на високому рівні. Сподіваємося, що щасливим власникам новинки ще довго не доведеться звертатися до майстра. Але в разі якоїсь поломки, проблем з ремонтом не виникне. І це чудово.


Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар