AirPods 3 vs AirPods 2 vs AirPods Pro – які навушники вибрати?

Зміст

AirPods 3 вперше були представлені восени 2021 року. Оновлення не було мінорним, адже вони здобули багато нововведень. На щастя для всіх користувачів купертинівці вирішили не знімати з продажу AirPods 2, а ось на зміну першим «прошкам» прийшли AirPods Pro 2. Це означає, що у нас є більше варіантів для вибору бездротової гарнітури. Якщо ти вирішив оновити навушники і не можеш визначитися, які Аірподси кращі – ми із задоволенням підкажемо. Поїхали!


Чим відрізняються AirPods 3 від AirPods 2 та AirPods Pro: форма та дизайн

Першою і найпомітнішою відмінністю між різними поколіннями гаджета є їхній зовнішній вигляд і форм-фактор. AirPods 3 практично повністю перейняли дизайн від Pro-версії. Різниця Airpods 3 і Pro хіба що в наявності силіконових амбушур у «прошок», тому AirPods 3 відносяться до вкладишів. Простіше кажучи, вони повністю пластикові і вкладаються у вушну раковину.

Спеціальна ціна-6%
MQD83
9 999 ₴
9 399 ₴
235 $
Спеціальна ціна-19%

Крім цього, третя модель може похвалитися полегшеним корпусом і принципово новою формою. Розробники кажуть, що вони добре сядуть у вусі будь-якого власника. Відмінності AirPods 3 і 2 помітні неозброєним оком. AirPods 2 хоч і теж належать до вкладишів, проте вони перейняли форму у стареньких дротових EarPods. Тим, хто за довгі роки звик до такого форм-фактору, варто придивитися до другого покоління пристрою. AirPods Pro / Pro 2 має силіконові амбушури, тому пропонує зовсім інший досвід прослуховування музики.

Багатьом користувачам ця особливість заходить, адже вакуумні навушники надійно тримаються у вусі і навіть трохи відсікають зовнішні шуми. За рахунок такої форми звучання в них здається трохи кращим, ніж у вкладишах. Хоча деяким власникам дуже складно підібрати собі ідеальні силіконові амбушюри, щоб надійно сиділи у вусі. Тому ті ж AirPods 3 у порівнянні з AirPods Pro можуть опинитися у виграшному становищі.


Начинка: датчики та сенсори

Усі три версії «яблучної» гарнітури під зав'язку напхані просунутими деталями. Вони потрібні для роботи різних фішок, на кшталт розпізнавання навушника у вусі та перемикання треків. AirPods 2 ховає під корпусом подвійний оптичний сенсор, датчик активності голосу і акселерометр. Усе це дає змогу пристрою обирати потрібний мікрофон для запису голосу, вмикати та вимикати автоматичну паузу, а також розпізнавати, де перебуває ґаджет, – у вусі чи в кишені.



ti 864x452 1.png

AirPods 3 у свою чергу оснащені:

  • сенсором контакту зі шкірою;
  • датчиком голосової активності;
  • акселерометром;
  • датчиком стискання.

Головна відмінність AirPods 3 і 2 у заміні оптичного сенсора на датчик контакту зі шкірою, хоча обидва вони виконують одну й ту саму функцію. Визначення здавлювання розташоване в ніжці і дає змогу керувати треками. Загалом, відмінностей не так багато.

AirPods Pro можуть похвалитися оптичним сенсором, акселерометром, датчиками голосу і здавлювання. Тож у «прошки» встановлено повний набір від другого покоління, якщо не брати до уваги фішки здавлювання ніжки гарнітури. До речі, вона присутня в третій версії. І що краще AirPods 3 або AirPods Pro в цьому сенсі?

Оскільки вся трійка працює на базі чипа Н1, жодних серйозних відмінностей у роботі гаджета користувач помітити не зможе. Кожна версія однаково швидко під'єднується до iPhone і не відстає у швидкості приймання сигналу, завдяки Bluetooth 5.0. Крім AirPods Pro 2, – вони забезпечені процесором Н2 і сполучаються ще швидше, через Bluetooth 5.3.

Спеціальна ціна-18%

У всіх гарнітурах використовуються здвоєні спрямовані мікрофони, які потрібні для розмов по телефону і відеодзвінків. Але в порівнянні AirPods 2 і AirPods Pro, а також AirPods 3, у двох останніх є ще й внутрішній мікрофон, який потрібен для того, щоб підлаштувати звучання музики. Ну і ще однією приємною особливістю більш просунутих моделей є захист від попадання вологи. Третє покоління і «прошки» не бояться дощу та бризок.


Фішки

Різниця AirPods 3 і Pro з AirPods 2 насамперед у звуці. Більш просунуті моделі мають:

  • адаптивний еквалайзер;
  • просторове аудіо;
  • ширший діапазон частот.

Завдяки цьому вони звучать багатше, ніж друга модель. А що краще AirPods 3 чи AirPods 3 Pro з точки зору фішок? Тільки в AirPods Pro / Pro 2 є активний шумодав і режим прозорості для комфортного використання гарнітури на вулиці. Підсумок: AirPods 3 отримали значно більше нових функцій порівняно з попередником. Хоча в «прошках» вони теж підтримуються.


Керування

AirPods 2 розпізнають тільки жести подвійного або потрійного натискання. Це дає їм змогу перемикати пісні, відповідати на дзвінок і кидати слухавку.



ti 864x452 5.png

Керування AirPods 3 у порівнянні з AirPods Pro однакове і здійснюється через стискання вушка. Одиничне стиснення зупиняє трек, або відновлює відтворення. А подвійне і потрійне – перемикає аудіодоріжки. Довге здавлювання ніжки в «прошках» вмикає і вимикає режим шумодава. А ось AirPods Pro 2 мають крім усього іншого сенсорний майданчик для регулювання гучності свайпом вгору або вниз.


Час роботи від акумулятора

Самі по собі AirPods 2 працюють до 5 годин у звичайному режимі прослуховування музики. І 3 години під час розмови по телефону. Разом з кейсом автономність збільшується до 24 годин відтворення треків і 18 годин дзвінків. Після 15 хвилин підзарядки гарнітура може пропрацювати 3 години. Автономність AirPods 3 без футляра становить 6 годин прослуховування пісень і 4 години розмов. З кейсом – до 30 годин.



ti 864x452 3.png

AirPods Pro служать близько 4,5-5 годин під час програвання треків і до 3,5 у режимі дзвінків. Разом із футляром вони пропонують до 24 годин музики і до 18 годин розмов. 5 хвилин підзарядки продовжують автономність на 1 годину. А AirPods Pro 2 показують рекордний результат – 6 годин відтворення музики і до 4,5 в режимі дзвінків. З кейсом ще цікавіше – до 30 годин прослуховування і до 24 годин дзвінків. Відповідь на запитання: «Які Аірподси кращі за автономністю?» очевидна.


Ціна на AirPods 3, AirPods 2 та AirPods Pro

Порівняння AirPods 2 і AirPods Pro за вартістю показує розрив у $70 на користь «прошки». У цифрах це $129 за AirPods 2 (у США) і $249 за AirPods Pro 2 (також у США). За $179 можна взяти третє покоління. Звісно, в Україні ціна трохи вища, адже до цих цифр потрібно додати податки і витрати на транспортування.


Які AirPods вибрати?

Хочеш відчути на собі які Аірподси кращі? Тоді безперечно варто взяти собі AirPods Pro / Pro 2. У них найкраще звучання і є фішка активного шумозаглушення. Хоча комусь може не підходити їхній внутрішньоканальний форм-фактор.

Спеціальна ціна-19%
MTJV3
11 499 ₴
9 299 ₴
232 $
Спеціальна ціна-19%

Якщо ці недоліки мають для тебе велике значення, тоді найкращим вибором стануть AirPods 3. Вони трохи доступніші, ніж «прошки». І, при цьому, мало в чому їм поступаються. AirPods 2 – найдоступніша (і найстаріша з актуальних) версія гарнітури. Так би мовити, якість, перевірена часом.


Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Популярні AirPods:
Коментарі
Додати коментар