Забув пароль від Apple ID. Як відновити? Гайд від Техно Їжака

Багато хто з нас створював аккаунт в Apple ID і iCloud поспіхом, щоб скоріше почати користуватися своїм новеньким iPhone. Часто ми навіть не вигадуємо власний пароль, а використовуємо той, який згенерував комп'ютер. Потім записуємо його в свій блокнот, або в нотатки на смартфоні, або просто робимо скрін. Знайомо?

Але це далеко не найкращий спосіб зберігати ключ від облікового запису. Адже блокнот можна втратити, а замітку та скрін випадково видалити. Як же зайти в свій Apple ID після цього – зараз розповімо.

Як відновити обліковий запис Apple ID?

Це зовсім не складно, особливо коли точно знаєш, що робити. Інструкція відновлення пароля залежить від того, в якій ситуації ти знаходишся. Якщо в тебе залишився той же телефонний номер, який вказаний в обліковому записі, тобі підійде один спосіб. Якщо ж номера немає – потрібно скористатися іншою інструкцією.



864х452_01.jpg

Уявимо, що ти забув пароль від iCloud, але в тебе залишився контактний номер. У такому разі ти зможеш швидше і найпростіше скинути старий код і встановити новий. Завдяки цій інструкції всі дані на iPhone залишаться цілими.

Як повернути доступ до Apple ID через номер телефону:

  • Зайди на сайт входу до Apple ID;
  • Вибери "Забули Apple ID або пароль";
  • Введіть ідентифікатор Apple ID;
  • Підтверди скидання на одному з пристроїв, яке прив'язане до облікового запису;
  • Придумай новий пароль.

Ну ось і все! Це, мабуть, найпростіший спосіб повернути обліковий запис. До речі, якщо в тебе налаштована двофакторна авторизація, то потрібно знайти другий довірений пристрій для відновлення доступу. Якщо гаджета немає, то доведеться ввести код перевірки, він складається з букв RK і ще 14 символів.

-4%
MLLE3
53 999 ₴
51 999 ₴
1 300 $
-9%
MLQ63
32 999 ₴
29 999 ₴
750 $

Уявимо, що ти забув і логін Apple ID, і навіть пароль. Не хвилюйся, відновити доступ до облікового запису все одно можна. Хоча це буде трохи складніше. Тобі доведеться пройти певну перевірку. Так система зможе переконатися, що обліковий запис належить саме тобі, а не комусь іншому.

Як відновити Apple ID, якщо забув усі дані:

  • Відкрий сторінку входу до Apple ID у будь-якому браузері;
  • Вибери "Забули Apple ID або пароль?";
  • Клацніть на “Знайти Apple ID”;
  • Вибери пункт зі скиданням пароля та натисніть “Продовжити”;
  • Потім натисни на найзручніший для тебе варіант скидання – можна відповісти на контрольні питання (відповіді на них вигадував ти під час реєстрації).

Якщо у тебе ніяк не вдається знайти ідентифікатор Apple ID (логін), то у нас є кілька корисних порад. По-перше, можеш перевірити електронні листи у своїй пошті. Швидше за все, він там буде вказаний.

У крайньому випадку розробники могли замаскувати його так – e*****@icloud.com. Перша літера може нагадати тобі про те, яку адресу ти використовуєш. Важливо: кількість зірочок може не збігатися з кількістю реальних символів в ідентифікаторі, тому не варто звертати на це увагу.



864х452_02.jpg

Можливо, ти здійснив вхід до Apple ID на одному з пристроїв. Тоді твій ідентифікатор знайти ще простіше. На iPhone, iPad або iPod touch достатньо перейти в Налаштування і натиснути на своє ім'я в самому верху.

На яблучних Mac для цього потрібно пройти шляхом меню Apple – “Системні налаштування”. На комп'ютерах з операційною системою Windows ідентифікатор розташований у сервісі iCloud під твоїм ім'ям.

Як убезпечити себе від втрати Apple ID

Якщо ти боїшся, що й у майбутньому зможеш втратити доступ до iCloud та інших яблучних облікових записів, краще заздалегідь до цього підготуватися, активувавши функцію “Довірені контакти”. Після цього ти зможеш відновити Apple ID із пристрою гарного знайомого навіть без участі свого iPhone та Mac.



864х452_03.jpg

Як активувати “Довірений контакт”:

  • Перейди в Налаштування та натисни на ім'я зверху;
  • Натисни на “Пароль та безпека”;
  • Вибери “Відновлення облікового запису;
  • Потім натисни у підпункті “Допомога у відновленні” на рядок “Додати перевіреного”;
  • Авторизуйся;
  • Признач довірений контакт.

Тепер у разі втрати пароля, ти зможеш отримати доступ до облікового запису через свого знайомого. Ми рекомендуємо вибирати найближчих людей для цієї ролі, яким ти повністю довіряєш. Важливо: ця фішка доступна лише в новій версії операційної системи iOS 15.

Ну ось і все! Сподіваємося, з тобою не станеться таке лихо. А якщо раптом забудеш чи втратиш пароль, то легко зможеш відновити його за допомогою нашої інструкції. Ми сподіваємось, що змогли тобі допомогти :)


Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі iPhone і MacBook:
MLVN3
54 799 ₴
1 370 $
MLVY3
56 799 ₴
1 420 $
Показати всі
Коментарі
Додати коментар