Apple Watch 9: дата виходу, характеристики та ціни

Зміст

Випуск чергової версії Apple Watch 9 разом із новими iPhone 15 саме восени – це вже добра традиція. Однак, на шанувальників гаджетів від Apple чекав сюрприз у вигляді продовження лінійки екстремальних годинників – Apple Watch Ultra 2. Втім, про них я згадаю лише побіжно.

Головним же предметом сьогоднішнього матеріалу стануть Епл вотч 9 серії, як більш масовий продукт, що увібрав в себе всі досягнення дизайнерів і розробників з Купертіно. Про дату виходу, нові фішки, характеристики та очікувану ціну останніх епл вотч 2023 року, розповім у цій статті. Поїхали!


Дата виходу Apple Watch 9

«Яблучний» годинник дев'ятого покоління, так само, як і інші новинки купертинівців, вже доступний до попереднього замовлення в інтернет-магазині Техно Їжак. А, починаючи з суботи 23 вересня його можна буде безперешкодно купити з гарантією і доставкою по всій Україні. Або, відвідавши один із шоу-румів Їжака у великих містах нашої країни.


До речі, якщо ти з Києва, нещодавно в ЦУМі відкрилося незвичайне місце-колаборація Техно Їжака та виробника крафтових пончиків Ponchyk Boy. Загалом, заходь на смаколики в шоу-рум нового формату, заодно і до нового гаджета придивишся!


Якими будуть Apple Watch 9: що нового?

На перший погляд, у беззаперечного лідера смарт-годинників не так вже й багато змін порівняно з попередньою моделлю Apple Watch 8. І, тим не менш, деякі з них дійсно вражають.

Найважливіше оновлення цього року – процесор. В Епл вотч 9 та ультра 2 він ідентичний, – S9. Тепер більш швидка і плавна робота пристрою забезпечена. Також купертинівці додали новий нейронний движок з 4-ядрами на борту для прокачування голосового асистента Siri. Про це я окремо розповім у блоці характеристик.



ti 864x452 1.png

Наступна апаратна фішка епл вотч 9 серії – яскравість екрана. Вона просто безпрецедентна для міського смарт-годинника, цілих 2000 ніт на максимумі можливостей. Екран став таким же яскравим, як і в першої версії Apple Watch Ultra. А ось мінімум яскравості становить лише 1 ніт. І це теж прогрес.

Ще одне нововведення, що стосується вже програмної частини, – подвійний тап пальцями. За допомогою такого жесту можна робити купу речей без залучення другої руки. Починаючи від керування викликами і закінчуючи перегортанням віджетів.

Додався ультра широкосмуговий чип U2, за допомогою якого знайти iPhone в тій же квартирі стане ще простіше. Причому новинкою оснастили і Епл вотч 9 і ультра 2. Хоча, я сумніваюся, що ця функція працюватиме в Україні. Це пов'язано зі схожістю діапазонів частот чипа і використовуваних нашими військовими. Подивимося.



ti 864x452 2.png

Ну і нарешті, фанати шкіряних ремінців для «яблучних» годинників будуть розчаровані. Бо компанія Apple припинила не тільки їхнє виробництво, а й призупинила співпрацю з Hermes у цьому питанні. Ба більше, моделі в алюмінієвому корпусі та з ремінцем Sport Loop тепер Carbon Neutral, тобто вуглецево-нейтральні.


Технічні характеристики Епл Вотч 9 серії

У цьому блоці пройдемося всіма характеристиками новинки, включно з процесором, екраном, функціями та особливостями, автономністю, а також дослідимо дизайн Apple Watch 9.


Процесор

Центральний компонент останніх епл вотч 2023 року – оновлений чип S9. Який, до речі, по праву можна вважати справжнім проривом для всієї лінійки «яблучних» годинників. 60%, рівно на стільки, за заявами Apple, більше транзисторів вміщує новий процесор порівняно з S8. Що інакше як різкий стрибок, не назвеш. У попередніх поколіннях чипів потужність приростала досить плавно. Швидкість графічної частини S9 також збільшилася – на цілих 30% щодо S8.


Окрема історія – новий Neural Engine на 4 ядра (який не оновлювався з 2018 року). Тепер завдання, пов'язані з машинним навчанням, обробляються вдвічі швидше. У їх вирішенні також беруть участь вбудовані гіроскоп, акселерометр і оптичний датчик. Крім Siri до таких завдань додалося і забезпечення функції керування за допомогою подвійного дотику пальців.


Екран

Дисплей Епл вотч 9 серії, як і в попередній, укладений в корпусі 41 або 45 мм на вибір. Те саме Ion-X скло в алюмінієвому варіанті та сапфірове у версії з нержавіючої сталі.

Чого не скажеш про яскравість. Вона вражаюча, причому як в один, так і в інший бік:

  • максимум 2000 ніт;
  • мінімум 1 ніт.

Що це означає для користувача? Все дуже просто. За такої колосальної яскравості у 2000 ніт (яка, до речі, відповідає торішнім Apple Watch Ultra) жодне сонце не завадить прочитати інформацію на екрані.



i 864x452 3.png

Своєю чергою, мінімальна яскравість в 1 ніт може стати в нагоді в тому ж темному залі кінотеатру, щоб не привертати увагу інших глядачів. Або, наприклад, тобі терміново потрібно подивитися час вночі, при цьому не розбудивши свою другу половинку занадто яскравим екраном. Однозначно, корисна фішка. І по своєму унікальна для номерного «яблучного» годинника.


Функції та особливості

Вже згадана вище функція подвійного торкання (або Double Tap в оригіналі) в епл вотч 9 та ультра 2 не з'явилася на порожньому місці і має свою історію. Все почалося ще з watchOS 8, коли в епловський годинник впровадили функцію AssistiveTouch. З приходом watchOS 9 додалося кілька нових жестів, покращилася точність і час реакції кожного з них.

Тому у випадку з Double Tap можна сказати, що це скоріше оновлена функція. І так, варто визнати, що її швидкість і загалом можливості будуть незрівнянно кращими і більшими за минулу версію. Адже тепер за справу візьметься просунутий чип S9 разом з 4-ядерним нейронним движком. А машинне навчання тут відіграє ключову роль.



Ti 864x452.png

До речі, ось лише кілька варіантів завдань, які будуть вирішуватися подвійним тапом в останніх епл вотч 2023 року:

  1. Керування викликами від початку до кінця.
  2. Відтворення музики.
  3. Активація та зупинка будильника або таймера.
  4. Перегортання віджетів.

Протестувати прокачану опцію вийде після жовтневого оновлення watchOS 10. Тоді ж ми і дізнаємося, чи приберуть купертинівці з AssistiveTouch подвійне стиснення вказівного і великого пальців, що відповідає за повернення елемента на один пункт.

Завдяки все тому ж нейронному движку покращився механізм диктування. Його точність тепер перевершує Apple Watch 8 на 25%. А ще голосовий помічник Siri інтегрували в застосунок «Здоров'я». Тепер усі дані про пульс, час сну або графік приймання ліків можна дізнатися в нього. І, нарешті, підключення до інтернету для використання Siri в Apple Watch 9 стане необов'язковим. Запити будуть оброблятися прямо на пристрої і швидкість взаємодії з помічником збільшиться.

Скажу ще кілька слів про ультра широкосмуговий чип U2. Можливо, він все таки запрацює в Епл вотч 9 серії, хто знає. Так ось, на екрані гаджета тепер можна розглянути напрямок і відстань до «пропажі». Причому, наближаючись до свого iPhone, ти відчуєш наростаючу вібрацію. А все це неподобство називається Precision Finding – «знаходження точніше нікуди». Прикольна фішка. але чи буде вона працювати в Україні, велике питання.


Так, мало не забув. підфункція AirDrop для обміну контактами під назвою NameDrop також доступна в останніх епл вотч 2023 року. Підносиш один гаджет до іншого і, вуаля, контакт перенесено.


Батарея

Акумулятори Епл вотч 9 і ультра 2 такі ж, як і в торішніх версій. Тобто 18 та 36 годин у режимі смарт-годинника відповідно. І це означає лише одне. За максимальної яскравості екрана у 2000 та 3000 ніт і збільшеної потужності процесора показники автономності можна вважати цілком задовільними.


Дизайн

Зовнішній вигляд останніх епл вотч 2023 року не зазнав взагалі ніяких змін. Все той же впізнаваний за Apple Watch 8 дизайн, все ті ж два розміри.

Щодо кольорів. В алюмінієвій версії їх п'ять: рожевий, сріблястий, опівнічний чорний, сяючий зоряний і червоний. У версії з нержавіючої сталі відтінків всього три: графітовий, сріблястий і золотий.


Очікувана ціна Епл Вотч останньої моделі

Вартість Apple Watch 9 ніяк не змінилася порівняно з торішніми Apple Watch 8 на старті продажів. Для ринку США вона становить від $399 в алюмінієвому корпусі, і від $749 - у корпусі з нержавійки.

А в Україні купити гаджет у вподобаному кольорі та розмірі можна буде вже 23 вересня, замовивши його в інтернет-магазині Техно Їжак. Тож, якщо надумаєш оновити свої старі Apple Watch, ласкаво просимо на сайт або в шоу-рум Їжака в будь-якому великому місті країни.


Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар