Яким буде iPhone 15 Pro Max: характеристики, кольори та дата виходу

Зміст

У рамках осіннього івента компанія Apple представила п'ятнадцяту лінійку своїх найпопулярніших пристроїв – iPhone. І цього разу не обійшлося без унікальних фішок та новаторських рішень в апаратній частині флагманських моделей. Очевидно, що наступне покоління «яблучних» смартфонів буде рівнятись саме на iPhone 15 Pro Max, як на вершину досягнень технічної думки купертинівців

Про особливості дизайну iPhone 15 Pro Max і дату виходу в Україні, про характеристики та камери, а також про інші іновації головного професійного iPhone 2023 року розповім у цій статті. Поїхали!


Яким буде iPhone 15 Pro Max: дизайн та дата виходу

Основні прогнози аналітиків Apple, які вони видавали протягом усього року (підігріваючи і так неабиякий інтерес до флагманського айфона), загалом виявилися правильними. Так, мова про титанову рамку. Примітно, що вже поповзли чутки про те, що наступний Samsung S24 Ultra теж буде виконаний з титану. Тім Кук і команда продовжують задавати вектор розвитку в індустрії преміальних смартфонів.





Перший огляд iPhone 15 Pro. Живе порівняння iPhone 15 Pro vs 15 Pro Max | Техно Їжак

Ну так ось. Рамка iPhone 15 Pro Max виготовлена не просто з титану, а з його аерокосмічної версії, яка застосовується, зокрема, і в апаратах для польотів на Марс. Загалом, топовий матеріал. Крім того, що титанова рамка неймовірно міцна, флагман цього року значно втратив у вазі: 221 г проти 240 в iPhone 14 Pro Max. При цьому автономність гаджета також становить 29 годин у режимі відтворення відео.

І, нарешті, внутрішня частина корпусу змінилася. Тепер це сплав титану та алюмінію, завдяки якому покращився тепловідвід. Це особливо актуально в світлі нових ігрових можливостей флагмана.

Спеціальна ціна-4%
MU7A3
51 999 ₴
49 999 ₴
1 250 $
Спеціальна ціна-6%
MU7E3
61 999 ₴
58 499 ₴
1 462 $

Не тільки матеріали, а й дизайн iPhone 15 Pro Max зазнав змін. У титанової рамки округлилися краї, що безпосередньо впливає на ергономічність гаджета. Зі свого боку, рамка самого дисплея потоншала, хоча діагональ залишилася на колишньому рівні, 6,7". А ось передня і задня панелі ті ж самі – Ceramic Shield та матове текстуроване скло, відповідно.


Характеристики iPhone 15 Pro Max

Я вже згадав деякі параметри «максимального» iPhone зразка 2023 року. Тому залишається тільки продовжити. «Серце» будь-якого смартфона від Apple – це процесор. Тут він носить горду назву A17 Pro і виконаний за 3-нм техпроцесом, що вже само собою унікально для індустрії.

Особливу увагу в ньому приділено графіці. А саме, двадцятивідсоткове переважання продуктивності GPU і підтримка Ray Tracing на рівні апаратної частини (30 кадрів, що в 4 рази швидше чипа минулої генерації). По суті, Phone 15 Pro Max може сміливо замінити собою ігрову консоль.

Ще одна унікальна фішка – кнопка Action Button (замість перемикача Mute), яка впливає як на дизайн iPhone 15 Pro Max, так і на можливості гаджета.



ti 864x452.png

За допомогою Action Button можна:

  • запускати диктофон;
  • активувати камеру;
  • призначати команду, скориставшись програмою «Команди»;
  • вмикати ліхтарик;
  • скористатися перекладачем;
  • запускати зум;
  • перейти в режим зосередження.
  • назначити функцію Доступності.

Немає сумнівів, що багатофункціональна кнопочка буде затребувана користувачами професійної лінійки iPhone 15.

Про камери я скажу в окремому блоці. Зазначу лише, що купертинівці зуміли домогтися п'ятикратного оптичного зуму. І це, як і у випадку з титаном, вперше в історії айфонів. Загалом, фото з iPhone 15 про макс будуть просто фантастичними. Але про це пізніше.

Спеціальна ціна-8%
MU7G3
71 999 ₴
66 199 ₴
1 655 $
Спеціальна ціна
MU7D3
61 999 ₴
63 499 ₴
1 587 $

Останнє нововведення – обсяг пам'яті сховища. Тепер він починається відразу з 256 ГБ, а не зі 128 ГБ, як це було в iPhone 14 Pro Max.


USB-C в iPhone 15 Pro Max

Перехід на новий стандарт зарядки і передачі даних відбувся. Купертинівці остаточно відмовилися від пропрієтарного Lightning на користь більш універсального USB-C. Тепер не потрібно морочитися з пошуком «рідного» епловського, підійде будь-який дріт з USB-C. Ба більше, одним кабелем можна заряджати і iPhone, і iPad, і Mac, і навіть AirPods Pro 2, у яких з'явився відповідний роз'єм.



ti 864x452 1.png

Крім того, iPhone 15 Pro Max може виступити в якості повербанка для тих же Apple Watch або AirPods. Зручна опція, так би мовити, для крайнього випадку. І ще одна важлива перевага перед Lightning. Флагман підтримує стандарт USB 3, за якого швидкість передачі даних може досягати 10 Гбіт/с.


Камера нового iPhone 15 Pro Max

Традиційно, камер на задній стінці iPhone 15 Pro Max всього три:

  1. Основна на 48 Мп.
  2. Телефото з 5x оптичним зумом на 12 Мп.
  3. Ультра ширококутний модуль на 12 Мп.

Це щось неймовірне! У флагмані реалізовано телефото об'єктив з оптичним зумом у діапазоні до 5x і фокусною відстанню до 120 мм. Ефект п'ятикратного збільшення досягнуто за рахунок спеціальної перископічної конструкції. Що це дає? Цілий ряд фокусних відстаней: macro, 13 мм, 24 мм, 28 мм, 35 мм, 48 мм і навіть 120 мм. Фантастична гнучкість!

Також у головному модулі збільшили розмір сенсора. І відтепер фото iPhone 15 про макс може створювати у форматі HEIF (який вирізняється більш сучасним способом стиснення) у 48 Мп. Портретний режим також став краще поводитися під час нічної зйомки. І загалом якість нічної зйомки покращилася в 2 рази за рахунок движка Photonic Engine.

Спеціальна ціна-7%
MU7J3
71 999 ₴
66 999 ₴
1 675 $
Спеціальна ціна-3%
MU783
51 999 ₴
50 399 ₴
1 260 $

Що ж до фронтальної камери, тут все те ж саме, що і у iPhone 15 Pro: 12 Мп і оновлений режим Smart HDR для яскравих і контрастних знімків.


Кольори Айфона 15 Про Макс

За кількістю кольорів професійна лінійка поступається базовій. Користувачам пропонується вибрати з чотирьох варіантів з приставкою «титан»:

  • натуральний;
  • синій;
  • білий;
  • чорний.

Усі відтінки мають матовий вигляд, що ідеально гармонує із задньою панеллю гаджета.


У чому відмінність від iPhone 15 Ultra?

Багато інсайдерів пророкували не тільки зміну назви «Max» на «Ultra», але також і значне подорожчання (до $1299), і навіть більш потужний 6-кратний оптичний зум. Однак, назва залишилася колишньою, вартість смартфона становить $1199 (на $100 дорожче iPhone 14 Pro Max на старті продажів). А зум трохи не дотягнув до прогнозів. В іншому ж багато чого від аналітиків Apple виявилося правдою.


Коли вийде iPhone 15 Pro Max?

Флагманський флагман у чотирьох відтінках вже доступний для попереднього замовлення в каталозі інтернет-магазину Техно Їжак. А, починаючи з 23 вересня, його, так само, як і інші iPhone 15, стане можливим купити. З гарантією і доставкою по Україні.


Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Актуальні моделі iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар