Apple Watch. Який годинник вибрати у 2021? У чому різниця між Series 6 та SE?

Зміст:

Не дивлячись на пандемію, супутню економічну кризу і гостру нестачу мікрочіпів по всьому світу, корпорація Apple якимось дивовижним чином встигає випускати всі свої заплановані новинки. У вересні 2020-го Купертинівці змогли навіть більше, вони випустили відразу дві моделі Apple Watch – Series 6 і SE.

Ці два гаджета абсолютно різні в начинці, і навіть в ціновій категорії. Хоча виглядають однаково. У той же час, на ринку по дуже апетитногму ціннику нам пропонують Series 5 і Series 4.



1ezh|864х452.jpg

Вибрати між ними непросто, особливо якщо нічого не знаєш про особливості кожної моделі. У цьому матеріалі ми постараємося докладно порівняти всі актуальні варіанти годинників Apple, щоб тобі було простіше вибрати оптимальну модель для своїх потреб.

Apple Watch Series 6 – кращий на ринку, та чи в усьому?

Series 6 – це передове покоління з найкращими характеристиками і комплектуючими. Вони підкреслять статус свого власника, виглядають ефектно і стильно. Можна вибрати унікальні синій і червоний колір, яких немає більше в жодній моделі.

У преміальному годиннику встановлений екран з завжди включеним дисплеєм. А ще він яскравіше інших на 20%, що особливо помітно влітку в сонячну погоду. Шосте покоління смарт-годинника працює набагато швидше за своїх побратимів. Ті самі кільця завантаження – це не про нього.


Ну і солодкими вишеньками на торті Apple Watch 6 стали датчик насиченості крові киснем і чіп U1 для пошуку втрачених речей з iPhone. Ці фішки є тільки в даному девайс.

Особливості моделі:

  • Ексклюзивні кольори – синій і Product RED
  • Найспритніший процесор
  • Чіп U1 для пошуку в разі втрати
  • Датчик рівня кисню в крові
  • Збільшена батарея
  • Прискорена зарядка

Недоліки:

  • Найбільший цінник
  • Немає корпусу з кераміки

Apple Watch SE – нові і доступні

Користувачам дуже полюбилася техніка "Special Edition", або SE від Apple. Такі пристрої, традиційно, отримують більш старий дизайн корпусу і передову начинку. Ось тільки це правило минуло Apple Watch SE. І мова не про дизайн.


Характеристики Watch SE сильно відрізняються від сімейства "Special Edition". Таке відчуття, ніби яблучна компанія вирішила вирізати з моделі фішки, якими більшість власників не користується і встановила на гаджет вельми приємний цінник.

Наприклад, в ньому немає функції ЕКГ, яка і без того не працює в Україні (але просунуті користувачі її все-таки можуть активувати – ми розповіли як). В SE тобі не знайти таких флагманських фіч, як пульсоксиметр, чіп U1 і постійно включений екран. А ще тут встановлено не новий процесор – S5. Все тому, що це доступна модель. Скаржитися не доводиться.

Особливості моделі:

  • Останнє покоління з ДУЖЕ приємним цінником
  • Збільшена батарея

Недоліки:

  • Відсутність флагманських фішок (що не дивно для формфактора пристрюї)

Apple Watch Series 5 – досі актуальний

На відміну від Apple Watch SE, попереднє покоління не позбавлене функцій, на зразок ЕКГ. Однією з особливостей є корпус з кераміки, що полюбився багатьом – тут можна вибрати і таку версію. В Series 5 встановлений актуальний потужний процесор і навіть є фіча Always on Display. Загалом, п'яте покоління досі залишається актуальним і затребуваним.



2ezh|864х452.jpg

До виходу watchOS 7 у вересні 2020-го, Series 5 і 4 володіли ексклюзивною функцією Force Touch, що дозволяло пристрою розпізнавати силу натискання на екран. У минулорічних новинки її знесли взагалі, а в більш ранніх годинниках вона відключена на програмному рівні.

Технологія була дійсно зручною у використанні. Тому я не розумію чому Купертіно вирізала таку приємну фішку. Тим більше, що за неї вже заплатили мільйони власників наручних пристроїв. Але маємо, що маємо.

Особливості моделі:

  • Є варіація з корпусом з кераміки
  • Не застаріла досі начинка
  • Наявність більшості преміальних фішок

Недоліки:

  • Немає пульсоксиметра і чіпа U1 (На момент релізу гаджета їх і зовсім не існувало)

Apple Watch Series 4 – що може запропонувати?

Ось ми і підібралися до самої суперечливої моделі з усіх доступних сьогодні. З одного боку, Series 4 залишаються актуальними і дуже привабливими для покупки через свій цінник. У них непогані характеристики і начинка. З іншого – чіп S4 поступово застаріває, через що система працює трохи повільніше. Але не критично.



3ezh|864х452.jpg

А ще Apple Watch 4 позбавлені постійно включеного дисплея і корпусу з кераміки. Ну і ще один великий недолік гаджета полягає в тому, що вони поставляються з 16 ГБ пам'яті. Тоді як, всі перераховані вище моделі мають на борту всі 32 ГБ.

Особливості моделі:

  • Приємна ціна
  • Apple випускає оновлення watchOS для 4-го покоління

Недоліки:

  • Процесор S4 (досить старий і швидше за все не буде підтримувати watchOS 9)
  • 16 ГБ пам'яті (в той час, як у інших 32 ГБ)

Так які ж Apple Watch вибрати влітку 2021?

Ну що ж, прийшов час розставити все по своїх місцях і вибрати найбільш гідну модель. Зробити це не так просто, адже у кожної людини є свої переваги і бажання. Але я дуже постараюся це зробити.



4ezh|864х452.jpg

Apple Watch 6 – це ласий шматочок з усіма передовими фішками. Чи вартий він своїх грошей? Звісно. Чи є сенс доплатити за ексклюзивні фішки на зразок пульсоксиметра, чіпа U1 і самого кращого процесора? Точно є! Якщо твій бюджет дозволяє взяти Apple Watch Series 6 – тут і думати нічого.

Apple Watch SE – доступний варіант, позбавлений передових фішок. Але потрібні вони далеко не кожному. Якщо ти впевнений, що не будеш користуватися ЕКГ і Always on Display, тоді на цей девайс точно варто звернути увагу. Ти отримаєш відмінний гаджет з відмінною начинкою, який буде актуальний ще багато років.

Власне на цьому можна було б і зупинитися. У тебе є топова і доступна модель, серед яких легко зробити вибір. І найголовніше – вони залишаться актуальними ще кілька років. До речі, це головна причина, чому в цьому матеріалі немає Apple Watch Series 3. Але якщо є сумніви або хочеться розглянути більше варіантів – можна поглянути й на 4 і 5 покоління.



5ezh|864х452.jpg

Apple Watch 5 – щось посередині, між Apple Watch 6 і SE. Годинники мають переваги преміальних моделей, але позбавлені найостанніших фішок, начебто чіпа U1 і датчика рівня кисню в крові. Але чи потрібні вони тобі? До речі, вони будуть ближче все таки до Apple Watch SE. Адже в них використовується однаковий процесор.

Apple Watch 4 – ще не застарілі, але близькі до цього. Їх безперечно варто взяти, якщо вибираєш собі перший годинник від яблучної компанії. Для знайомства з наручним пристроєм вони стануть ідеальним варіантом. Доступні в ціні, досі підтримуються і відмінно працюють навіть через 3 роки з моменту релізу. А що ще потрібно? :)

Будемо раді, якщо цей матеріал допоміг тобі впоратися з муками вибору. Це завжди не просто. До речі, всі перераховані вище моделі Apple Watch доступні в магазині Техно Їжак. Рекомендую також відразу підібрати собі гарний ремінець на зміну комплектним – це те, що допоможе кожен день мати відчуття володінням новим пристроєм, працює як чохли на iPhone ;)



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Популярні гаджети Apple Watch:
Коментарі
Додати коментар