Apple ID & iCloud. Що це? Навіщо потрібен? Як створити? Відповіді на всі запитання

Що таке Apple ID і навіщо він потрібен? Це перше питання, яке виникає у кожного користувача, який раніше не стикався з технікою Apple. Більше того, декого це навіть відштовхує від переходу з Android-смартфонів на iPhone. Їм здається, що Apple ID це щось складне і незрозуміле. Насправді все дуже просто.

Примітка. Даний матеріал актуальний станом на 2022 рік.

Apple ID

Ідентифікатор Apple ID – це твій особистий обліковий запис, який дозволяє взаємодіяти з усіма сервісами Apple і він обʼєднує всі твої Apple-гаджети. Щось на зразок Gmail аккаунта Google. Завести пошту – це не складно, правда ж?

Щоб створити Apple ID, тобі знадобиться ввести твоє повне імʼя, дату народження, адресу електронної пошти і номер телефону. За безпеку особистих даних можеш не перейматися. Компанія Apple славиться тим, як пильно вона стежить за конфіденційністю своїх користувачів. А багато в чому навіть задає тренди безпеки.

MLLG3
57 999 ₴
58 799 ₴
1 470 $
-4%
MNDV3
57 999 ₴
55 799 ₴
1 395 $

Важливо! Використовуй один ідентифікатор Apple ID для всіх своїх пристроїв та сервісів Apple. Не ділись Apple ID з іншими. Збережи (а краще добре запамʼятай) свій Apple ID і пароль від нього.

Як створити Apple ID на iPhone чи iPad

Ти можеш створити Apple ID при активації пристрою, чи налаштувати його пізніше в AppStore. У першому випадку все досить просто:

  • Натисни на пункт «Забули пароль або не маєте Apple ID?» при першому ввімкненні iPhone чи iPad.

  • Далі тапни на «Створити безплатний Apple ID».

  • Введи особисті дані, які запрошує система і натисни «Далі».

  • Вибери «Викор. поточну ел. пошту» чи «Безкоштовна пошта iCloud». Ми рекомендуємо другий варіант. Він безпечніший.

  • Дій за відповідною інструкцією на екрані.

Якщо пристрій вже активовано, створити Apple ID можна через магазин гаджетів AppStore. Цей спосіб також нескладний.

  • Знайди відповідний додаток на екрані, відкрий його і натисни кнопку входу (іконка з чоловічком справа вгорі).

  • Натисни на «Створити новий Apple ID».

  • Дотримуйся інструкцій на екрані. Адреса електронної пошти, яку ти вкажеш, буде твоїм ідентифікатором Apple ID.

  • В кінці перевір свою електронну пошту. На неї прийде електронний лист від компанії Apple для підтвердження твоєї адреси електронної пошти.

Примітка. Якщо ти не хочеш підвʼязувати кредитну картку, вибери варіант «Немає» на відповідний запит. Перед тим, як створювати новий Apple ID, переконайся, що в полі Параметри – iCloud не введено інших Apple ID.

Як створити Apple ID на MacBook та Mac

Примітка. Якщо у тебе вже є пристрої Apple з твоїм Apple ID, використай цей же аккаунт для входу в сервіси Mac. Якщо у тебе ще немає Apple ID – дій за інстукцією:

  • Відкрий меню Apple – Системні параметри та натисни «Увійти».

  • Тапни на «Створити ідентифікатор Apple ID» та дотримуйся інструкцій на екрані.

Після підтвердження адреси електронної пошти ти зможеш за допомогою свого нового ідентифікатора Apple ID входити в App Store та інші сервіси Apple. У тому числі й в iCloud.

Як створити Apple ID на сайті Apple

  • Перейди на сайт appleid.apple.com і натисни «Створити ідентифікатор Apple ID».
  • Слідуй інструкціям на екрані.
  • Підтвердь свою адресу електронної пошти та номер телефону.

iCloud

iCloud – це хмарний сервіс Apple, який дозволяє синхронізувати дані та сервіси користувача на всіх його пристроях. А також забезпечує можливість простої безпечної резервної архівації даних.

Щоб налаштувати iCloud на своїх девайсах, виконай вхід на кожному з пристроїв, використовуючи свій єдиний ідентифікатор Apple ID. Ти можеш достатньо гнучко налаштувати на кожному з пристроїв, які саме програми зберігатимуть інформацію в iCloud.

-10%
MMXD3
27 499 ₴
24 799 ₴
620 $

Примітка. Якщо ти вимикаєш доступ до певної програми на окремому пристрої, доступ з цього девайсу до інформації програми в хмарі iCloud буде втрачено. Але вся супутня інформація залишиться доступною з інших пристроїв чи вебсайту icloud.com.

Як налаштувати iCloud на iPhone та iPad

  • На iPhone чи/або iPad перейли у Параметри – [твоє імʼя] (перша вкладка вгорі). Якщо [твоє ім’я] не відображається, вибери «Увійдіть у свій iPhone» і введіть свій ідентифікатор Apple ID та пароль.

  • Далі перейди на вкладку iCloud, та активуй чи деактивуй програми та функції, які потрібно синхронізувати з iCloud на цьому пристрої.

Як налаштувати iCloud на Mac

  • На комп’ютері Mac перейди у меню Apple (яблучко зліва вгорі) – Системні параметри… – Apple ID – iCloud.

  • Натисни «Увійти», пропиши ідентифікатор Apple ID та пароль і вибери iCloud. Тут можна увімкнути чи вимкнути програми та функції, що будуть синхронізовані з iCloud на твоєму Mac.

Як налаштувати iCloud на Apple TV

  • На Apple TV відкрий програму «Параметри», вибери «Користувачі й облікові записи» — свій обліковий запис.

  • Далі вибери iCloud – Увійти і пропиши свій Apple ID та пароль.

  • Перейди у розділ iCloud та вибери програми або функції, які будуть синхронізовані з iCloud на твоєму Apple TV.

От і все! Нічого складного. І якщо ти ще думаєш, чи переходити на техніку Apple, то наша думка однозначна – обовʼязково! Принаймні відчути хоч раз магію Apple точно варто. А питання з Apple ID та iCloud ми вже закрили.


Читати наш блог у Telegram
Популярні iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар