Що краще: відновлений Айфон або бв

Зміст

Купівля відновленого або б/в iPhone дозволяє заощадити кілька тисяч гривень та отримати працездатний смартфон преміального класу. У продажу можна знайти навіть моделі, які вже знято з виробництва. Який Айфон краще: б/в чи відновлений – розглянемо у цій статті. Також розповімо, як відрізняти пристрої між собою та де купувати вживані девайси в ідеальному стані.


Що таке відновлений iPhone (refurbished)

Refurbished, або відновленими, називаються смартфони, які купили, повернули за гарантією продавцю, а потім виставили на продаж за зниженою ціною. Перед тим, як знову відправити Айфон до магазину, його перевіряють, чистять, ремонтують та тестують. Як правило, під програму відновлення потрапляють гаджети з мінімальними несправностями, вітринні екземпляри та абсолютно працездатні пристрої, які з якоїсь причини не підійшли користувачам.

Спеціальна ціна-14%

Рефи бувають двох типів: офіційно відновлені компанією Apple та відновлені продавцем. Перші називаються Certified Refurbished. Apple приймає для відновлення лише моделі з некритичними дефектами. Телефони із серйозними поломками вирушають на переробку. Смартфони оновлюються та ремонтуються на офіційних заводах компанії. Всі несправні елементи iPhone замінюються на оригінальні. Обов'язково встановлюється новий акумулятор, після чого пристрій проходить тестування. Після успішних тестів, Айфон отримує новий серійний номер і упаковується в компактну коробку з аксесуарами. На неї наноситься маркування Apple Certified Pre-Owned. Вартість таких девайсів знижується приблизно на 15%.

Гаджети, відновленням яких займаються рітейлери, називаються Seller Refurbished. Деякі великі продавці володіють власними заводами та центрами відновлення техніки. Вони встановлюють різні якості планки для телефонів. З цієї причини на корпусі Seller Refurbished Айфона можуть бути подряпини, а всередині – встановлені неоригінальні компоненти та зношений акумулятор.


Чому варто купити відновлений iPhone СРО і заощадити?

Офіційно відновлений Айфон якісний, тому може стати вигідною покупкою. Як і новий смартфон, протягом 12 місяців на нього діє офіційна гарантія. Якщо користувача не влаштує продуктивність пристрою, він зможе обміняти його на інший реф.



ti 864x452.png

Умови гарантії неофіційно відновлених аксесуарів залежать від продавця. Також варто врахувати, що деякі моделі вже не випускаються новими, наприклад iPhone 7 та XS. Серед реф легко можна знайти зняті з виробництва версії.


Як відрізнити відновлений iPhone від б/в?

Щоб придбаний девайс раптово не виявився б/в, перед покупкою потрібно звернути увагу на:

  • Упаковку. На коробку рефа наноситься назва моделі і нижче додається напис «Apple Certified Pre-Owned». Упаковка телефону виглядає менш презентабельно. На плівці можна побачити залишки клею чи криві шви.

  • Наявність гарантії. На офіційні рефи видається гарантія строком на 1 рік. Перевірити її наявність можна на офіційному сайті Apple, запровадивши серійний номер.

  • Корпус. Габарити відновленого пристрою не порушені. У моделях по периметру корпусу товщина може відрізнятися, що говорить про розтин і непрофесійний ремонт конструкції.

  • Активацію. Certified Refurbished Айфон при першому увімкненні необхідно активувати та налаштувати. Якщо після натискання кнопки живлення відразу відкривається домашній екран, смартфон вже використовувався.

Така перевірка дозволяє звести до мінімуму ймовірність придбання б/в телефону, при роботі з яким можуть виникати часті перезавантаження та різні люфти.


Як відрізнити відновлений iPhone від підробки?

Оригінальний реф від копії можна відрізнити за якістю упаковки. Картон повинен бути матовим, з чіткими написами та рівними стиками. На відновлених пристроях вказуються літери F та RFB, у підробці їх може не бути. Визначити, чи якісний перед вами реф, можна через перевірку серійного номера та статусу девайсу онлайн. На офіційному сайті виробника необхідно ввести номер, вказаний на коробці. На екрані з'являться дані про гарантію та техпідтримку смартфона, якщо це не підробка.

Спеціальна ціна-9%
MJNF3/MJQG3
18 480 ₴
16 799 ₴
420 $
Спеціальна ціна-15%
MXD02/MHGH3/MHGT3
9 374 ₴
7 999 ₴
200 $

При перевірці важливий уважний візуальний огляд: екран не повинен виступати над корпусом, болти бути пошкоджені, корпус бути знімним і т.п. На аксесуари в комплекті постачання підроблених телефонів можуть бути нанесені ієрогліфи.


Де купити б/в Айфон?

Замовити вживаний iPhone з ідеальним зовнішнім виглядом та продуктивністю можна в інтернет-магазині Техно Їжак. Уживані смартфони, що представлені на сайті, проходять багаторівневу перевірку фахівцями компанії. Підібрати модель за доступною вартістю допоможе онлайн-каталог. Забрати замовлення можна самовивозом із магазину. Також доступна доставка по Україні.


Author photo
Автор статті Степан Шкірта
Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі Б/В iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар