Як перевірити бв айфон перед купівлею

Зміст

Купівля iPhone — відмінний спосіб заощадити. Однак, щоб не пошкодувати про таке придбання, потрібно відповідально поставитися до перевірки смартфона у продавця. Сюрпризів у ідеального на перший погляд пристрою може бути чимало. Розповідаємо, на що дивитись, коли ви тримаєте телефон у руках.


Перевірка б/в iPhone на руках

Для початку варто переконатися, що перед вами справді та модель, яка була заявлена продавцем. Іноді один смартфон продають за ціною іншого. Наприклад, Айфон XR пропонують за вартістю вживаного XS. Відмінності між цими моделями є суттєвими. Тому рекомендуємо попередньо ознайомитися з характеристиками девайсу, що купується, на офіційному сайті компанії.

Порада: вибирайте моделі від Айфон 7 і вище. Старіші серії давно зняті з виробництва та не підтримують актуальні функції.

Спеціальна ціна-11%
Спеціальна ціна-10%
MWLE2/MHCX3/MHDH3
13 764 ₴
12 399 ₴
310 $

При огляді пристрою зверніть увагу на наявність подряпин та сколів, особливо на камері та екрані. Переконайтеся, що рівний корпус. Якщо помітні зміни в його товщині, ймовірно, iPhone вже розкривався і ремонтувався.


Перевіряємо порти, IMEI, камеру

Для тестування працездатності роз'єму Lightning потрібно взяти із собою зарядний адаптер та навушники. Підключіть кабель до порту та переконайтеся, що смартфон заряджається. Потім вставте навушники та прослухайте аудіо. Також придивіться, чи не стерті «зірочки» на гвинтах, якими закріплено роз'єм. Якщо так, значить, гаджет уже лагодився.

Щоб перевірити IMEI, увімкніть телефон і зайдіть у «Параметри» → «Основні» → «Про пристрій». Дивіться, чи збігаються серійний номер та IMEI із зазначеними на коробці. Якщо дані розрізняються, запитайте про причину продавця. Якщо відповіді немає, відмовляйтеся від купівлі.



ti 864x452.png

Далі проведіть візуальний огляд камери. На лінзах не повинно бути подряпин та пилу. Протріть вічко об'єктива: зверху у нього має бути зелений блиск, а всередині – чіткий чорний колір. Якщо забруднення не виявлено, можна перейти до тестів камери. Зробіть селфі на передній об'єктив і кілька знімків основним модулем. На iPhone з кількома тильними камерами змінюйте налаштування наближення та спробуйте всі режими зйомки. На б/в iPhone 11 Про Макс і новішій моделі додатково перейдіть на ширококутний об'єктив.

Отримані кадри вивчіть на наявність контрастних точок і артефактів, які можуть виникати через забруднення матриці. Також варто звернути увагу на температуру кольорів зображень. Якщо вона помітно відрізняється від реального освітлення, то, можливо, камера пошкоджена.


Перевіряємо сенсор, екран

Наступним етапом перевірте працездатність детектора. Утримуйте будь-яку іконку протягом кількох секунд, схопіть її та круговими рухами ведіть по всьому дисплею. Якщо на матриці присутні зони з недостатньою чутливістю, іконка «відірветься» від пальця або стане смикатися.

Спеціальна ціна-8%
Спеціальна ціна-14%

Обов'язково перевірте якость екрану. Для цього:

  1. Відкрийте «Налаштування».
  2. Перейдіть у вкладку «Екран і яскравість».
  3. Збільште яскравість до максимуму, а потім опустіть повзунок вниз.

Подивіться, як поводиться дисплей iPhone при регулюванні яскравості: чи є засвіти, чи рівномірно розподіляється колір тощо.


Перевіряємо б/в Айфон на контакт з рідиною

Всі телефони бренду Apple оснащені маркером потрапляння всередину корпусу рідини, розташованим у гніздах для слота SIM-карти. Вийміть лоток і посвітіть ліхтариком. Якщо індикатор світиться білим або сріблястим кольором, значить девайс не пропускав рідину. Червоний маркер говорить про те, що пристрій був утоплений.


Не забуваємо перевірити акумулятор та сховище

Щоб перевірити батарею, слід:

  1. Відкрити «Налаштування».
  2. Перейти до вкладки «Акумулятор».
  3. Натиснути «Стан акумулятора».

У цій вкладці вказується відсоток зносу батареї. Гаджет із 80% і більше вважається непоганим варіантом.

Спеціальна ціна-11%
Спеціальна ціна-15%
MXD02/MHGH3/MHGT3
9 374 ₴
7 999 ₴
200 $

Дізнатися реальний обсяг пам'яті можна у вкладці «Основні» «Налаштувань», натиснувши на панель «Про пристрій». Обов'язково потрібно відкрити iCloud на девайсі і переконатися, що обліковий запис попереднього власника вимкнено.


Правильне місце для покупки б/в Айфона

Якщо ви не хочете викинути гроші на вітер і купити проблемний умовно Айфон XS б/в, зверніться в інтернет-магазин Техно Їжак. На сайті можна знайти вживані Apple iPhone у відмінному та ідеальному стані. Усі пристрої, представлені у каталозі, проходять 12-рівневу перевірку якості. Завдяки цьому покупець одержує на 100% робочий смартфон.

Author photo
Автор статті Олена Герасименко
Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі Б/В iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар