Що буде після iPhone. Або, в якому напрямку рухається Apple

Не секрет, що більшу частину доходу корпорації Apple приносить iPhone. Яблучний смартфон є найпопулярнішим і затребуваним продуктом Купертіно, незважаючи на те, що на старті свого шляху компанія робила ставку на комп'ютери власного виробництва. Чому ж так сталося?

Все банально просто, піти на кардинальні зміни в бізнес-моделі корпорацію змусив безжалісний ринок. У 2007 році, коли вийшов перший iPhone 2G, користувачі жадали щось більше, ніж звичайний телефон з виходом в інтернет. Розвиток технологій дозволяв створити щось більш досконале й корисне - розумний телефон, або смартфон.

Яблучники на чолі зі Стівом Джобсом це прекрасно розуміли. Легендарна команда Джобса своїми руками створила одну з найгучніших техно-революцій за всю історію людства. Вони подарували користувачам перший дійсно зручний і масовий смартфон. Що ж буде далі?

Що замінить iPhone?

Це питання хвилює не тільки нас, але і розробників. Власники розумних телефонів від Apple по всьому світу сьогодні навіть уявити собі не можуть, що ж може замінити звичний і зручний їм гаджет. А співробітники яблучної корпорації кожен день думають над тим, який пристрій принесе такий ж "космічний" прибуток.



1ezh|864х452 копия.jpg

Ще не так давно експерти були впевнені, що купертинівці збираються отримувати більшу частину своїх доходів від сервісів. iCloud, Apple Music, Apple Arcade, Apple TV+, Apple Card - у всіх цих програмах є платні підписки, які приносять хороші доходи компанії. Але ж всі вони створені спеціально для iPhone, і без нього працювати не зможуть.

Так, вони також доступні на Мас і iPad, але в основному їх використовують саме власники смартфона. Загалом, платні підписки відпадають в першу чергу. Вони займають зовсім іншу нішу, і точно не замінять гаджет для дзвінків ні для користувачів, ні для компанії.

Як щодо гаджетів майбутнього?

Більш правдоподібним варіантом можуть стати пристрої, які вже вийшли у світ. І навіть ті, які з'являться в найближчі роки. Ми маємо на увазі Apple Watch, AirPods і розумні окуляри Apple Glass. Насправді такий варіант здається дуже навіть можливим.


Тільки уяви. За допомогою яблучних окулярів ти зможеш серфити на сайтах, користуватися картами і соцмережами. За звук відповідатимуть бездротові навушники, а в смарт-годинниках залишаться функції для здоров'я і сім-карта для дзвінків. Ця теорія цілком має шанси на існування.

Але є одна суттєва проблема. Відразу трьома гаджетами буде складно і незручно замінити один єдиний комфортний смартфон. Хіба хтось захоче носити на собі відразу три девайса, замість одного? Користувачі напевно не готові до цього.

Компанія з Купертіно створила дуже хороший iPhone, розміняти його на щось інше зовсім не видається можливим. Він відмінно справляється з усіма своїми завданнями - дзвінки, вихід в інтернет, соцмережі, іграшки та безліч інших. А взагалі чи є сенс шукати заміну?



2ezh|864х452 копия.jpg

Згадати тільки досвід iPad. Ще на момент свого виходу він повинен був замінити нам комп'ютери. Але через 11 років після релізу стає ясно, що планшети зайняли іншу нішу. Їх зручно використовувати вдома, в поїздках, в школі і інституті, але поки що вони не завжди перевершують комп'ютери.

Можливо, вже в найближчий рік-два чіп М1 в iPad Pro все змінить. Але сьогодні планшети безумовно не принесли нам еру пост-ПК.

Що стане розмінною монетою?

Ми все ж вважаємо, що трансфер неодмінно станеться. Технології розвиваються настільки стрімко, що не один пристрій не може залишитися незмінним. У випадку з iPhone перехід на інший гаджет швидше за все не відбудеться.

MHDM3
23 499 ₴
26 799 ₴
670 $

Чому Apple просто-напросто не продовжити розвивати смартфон, привносити в нього щось нове, революційне. У підсумку вийде щось на зразок iPhone 2.0. А може, ми вже їм користуємося?

Останні покоління яблучного розумного телефону просто язик не повертається порівнювати з першими моделями. Купертинівці додавали в нього сканери відбитка пальця і датчик обличчя, досконалі мобільні камери і найпотужніші процесори.

Проект iPhone 2.0 вже існує, і ми їм активно користуємося. Звичайно, рано чи пізно щось замінить нам смартфони. Можливо, інженери помістять якийсь пристрій під шкіру, або впровадять чіпи нам в мозок. Але сьогодні складно уявити, що цей трансфер можливий.



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар
Схожі статті