Супутниковий інтернет в iPhone. За даними Мінг-Чи Куо технологія стане доступною вже в iPhone 13

21-е століття славиться своїми досягненнями в технологіях. Людство навчилося створювати досконалі електричні автомобілі, підключило кожен материк до доступу в інтернет, але в той же час в деяких місцях на карті досі немає гідного стільникового зв'язку.

Схоже, що корпорація Apple вирішила це змінити. Подейкують, яблучники встановлять підтримку супутникового зв'язку в iPhone 13, який ще не вийшов. Що це дасть простим користувачам, зараз розберемося.

iPhone 13 отримає супутниковий зв'язок!

Майбутній яблучний смартфон обзаведеться супутниковим модулем. За допомогою якого можна дзвонити і відправляти СМС навіть в тих глухих місцях, де мобільного зв'язку ніколи не було. Гаджет буде підключатися до супутників низької навколоземної орбіти (LEO "low earth orbit").

#TEXT_ELEMENTS_1#

Ми самі нізащо не повірили б у цю інформацію, якщо б її не опублікував найвідоміший інсайдер Мінг-Чі Куо. Китаєць дуже рідко помиляється в своїх пророцтвах. Подейкують, він отримує сливи прямо від верхівки Apple.

Як це буде працювати?

Супутниковий зв'язок в першу чергу потрібен для того, щоб дзвонити і відправляти повідомлення. Для підключення до мобільного інтернету 4G, або 5G його використовують набагато рідше. В першу чергу через високу вартість такої послуги.

Найімовірніше, яблучна компанія теж не стане використовувати "космічну" фічу для всепланетної павутини. Експерти вважають, що в першу чергу розробники впровадили нову функцію для екстреного спілкування.



1ezh|864х452 копия.jpg

Навіть в нашій країні є деякі ділянки глибоко в горах, в полях і навіть в деяких населених пунктах, де дуже важко зв'язатися із зовнішнім світом. Саме в таких місцях дуже стане в нагоді супутниковий зв'язок. Ціну на дзвінки буде встановлювати партнер Купертіно. Хто ним стане - поки невідомо.

Китайський аналітик вказує на відомого всесвітнього оператора GlobalStar. У нього дуже хороше і велике покриття по всій земній кулі. Разом з тим компанія пропонує відносно недорогі тарифи. Хвилина розмов коштує трохи менше одного долара.

Цікаво, що "космічний" зв'язок в майбутніх моделях iPhone з'явиться завдяки компанії Qualcomm. Купертіно збирається закупити у "дракона" спеціальні чіпи X60, які можуть зв'язуватися з супутниками. Якщо угода провалиться, бажана фішка так і не з'явиться в гаджетах.



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар
Схожі статті