Що таке CPO MacBook. Навіщо купувати відновлений лептоп?

Нещодавно мій брат вирішив купити собі новенький MacBook на заміну старого MacBook Air 13" 2015 року. За майже п'ять років його робоча машинка знатно застаріла і точно вже вимагала заміни. І справа навіть не в тому, що потерся корпус і западала клавіатура. Старе залізо лептопа вже просто не справляється з завданнями нового часу.

Його вибір припав на новенький MacBook Air 13" M1 Chip, оскільки чіпсет від Apple показує прямо якісь чудеса продуктивності. До того ж, лептоп працює від батареї до 18 годин і важить трохи більше одного кілограма. Брат вже готовий був заплатити за нього повну вартість, але в останній момент подумав: як можна заощадити? Ось що з цього вийшло.

Apple CPO & Refurbished: Або як можна заощадити

Ідею з Б/У MacBook ми відразу ж відкинули. Незважаючи на те, що "трохи поношені" лептопи можуть значно заощадити бюджет, брат хотів новий гаджет. Перш за все тому, що боявся попастися на несумлінного колишнього власника, який хоче позбутися зношеного ноутбука. А часу на всі ці зустрічі і довгий вибір у нас не було.



ezh|864х452-1.jpg

Тому брат і загорівся покупкою Apple CPO MacBook. Так, це не новий, а відремонтований прилад. Але не потрібно плутати це позначення з Refurbished (REF). Між ними є величезна різниця.

Refurbished MacBook – це відремонтовані або відновлені лептопи. Але проблема в тому, що їх повертає до життя не завжди сама Apple. Іноді це може бути сумнівний завод або сам магазин-посередник. А значить в якості таких пристроїв складно бути впевненим.

Apple CPO MacBook – це зовсім інша, більш приємна, історія. Ці пристрої відновлює сама яблучна корпорація на тих же заводах, де виготовляються нові гаджети. При цьому, вона не ремонтує поломки, а повністю замінює деталі, що вийшли з ладу на нові та обов'язково оригінальні.

На заводі, в будь-якому випадку, ставлять новий корпус і екран, навіть якщо вони були цілі. Крім цього, компанія стирає всі дані, ставить нову прошивку і дає гарантію на відремонтований прилад. Такий MacBook буде не активований, і ти можеш це перевірити за серійним номером на офіційному сайті Apple.



ezh|864х452-2.jpg

Apple CPO MacBook – це все той же лептоп від Купертіно повністю готовий до роботи, з новими оригінальними деталями і фірмовою гарантією. Він поставляється в білій упаковці з підписом "Apple Certified Pre-Owned" і в повній комплектації з усіма проводами і документами.

Навіщо купувати Apple Certified Pre-Owned

Це дуже хороший шанс заощадити до 10% - 20% вартості. При цьому, такі MacBook нічим не відрізняються від нових. Їх виробляє все той же завод, в них стоять оригінальні деталі. Корпус і екран такого пристрою будуть абсолютно новими. Працездатність ретельно перевіряє виробник.

До речі, номер моделі у нової і відновленої техніки теж відрізняється. У новій він починається з букви "М", а у Apple CPO з літери "F". Мій брат взяв собі MacBook Air 13" M1 Chip 512GB/8GPU Space Gray 2020 року - CPO з номером "FGN73". І йому вдалося заощадити близько 5%, що не мало. Ніякої різниці між новим лептопом і відновленим від Apple ми не помітили, не враховуючи коробки звичайно.

Як на мене, CPO MacBook – це знахідка для користувачів, які не хочуть переплачувати за техніку. Думаю, покупка Certified Pre-Owned гаджетів від Apple стане і моєю звичкою. Адже навіщо платити більше?


Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар