Дата виходу iOS 17: що нового і які пристрої отримають iOS 17

Зміст

Ну нарешті дочекалися! 18 вересня компанія Apple випустила фінальну версію свого головного програмного продукту – iOS 17. Тепер надовго можна забути про спокусу встановити чергову бета-версію з купою багів і навіть ризиком для працездатності смартфона.

Про те, що змінилося з приходом iOS 17, які пристрої отримають підтримку нової «яблучної» системи, а також про те, як встановити фінальну версію на свій iPhone, розповім у цьому матеріалі. Поїхали!


Що нового в iOS 17: всі фішки

Перше представлення чергового програмного забезпечення для найпопулярнішого гаджета купертинівців відбулося ще на початку літа на міжнародній конференції для розробників WWDC 2023. Відтоді після кількох етапів бета-тестування ми отримали остаточний продукт. Однак не всі нові фішки вже працюють. Систему «допилюватимуть» ще деякий час, що цілком у дусі Apple.


Просто Siri

Власний голосовий асистент купертинівців тепер активується в один клік, вірніше слово. Для його виклику достатньо вимовити: «Siri». Ну або за бажанням, залишити старе привітання: «Hey, Siri».

Крім цього в налаштуваннях додалася вкладка «Скинути приховані пропозиції», що відображається в Spotlight. А якщо викликати Siri за допомогою бічної кнопки, асистент дасть про себе знати вібровідгуком.

Спеціальна ціна-4%
MTV53
48 499 ₴
46 499 ₴
1 162 $
-6%
MU193
46 999 ₴
44 099 ₴
1 102 $

І, нарешті, в епловський помічник додали нову команду – «Відправити повідомлення». При проголошенні імені контакту контекстне меню запропонує список застосунків-месенджерів. Залишиться тільки вибрати той чи інший для відправки.


Застосунок Journal

А ось абсолютно новий застосунок, який, до речі, поки що перебуває на стадії «допилювання» і запрацює в одному з наступних оновлень iOS 17. Журнал – це такий собі особистий щоденник, скориставшись яким можна буде записувати свої думки та роздуми. Наприклад, після якоїсь знакової події в житті або просто протягом дня.

Пропозиції системи будуть виходити з активності користувача: недавні місця, фото, минуле тренування. І автоматично відображатимуться в інтерфейсі програми. У наше століття великих швидкостей іноді варто зупинитися і проаналізувати свої дії. Журнал допоможе в цій непростій справі.

І так, у питаннях конфіденційності в Apple немає рівних, тому не варто переживати про «витік» особистої інформації. Наскрізне шифрування не допустить несанкціонованого доступу до вмісту програми.


Свої картки контактів

Насамперед обновився сам дизайн програми «Телефон». Змінився не тільки розмір елементів, а й їхнє розташування. Тепер усе найважливіше розташовується внизу екрана інтерфейсу «дзвонилки».

Спеціальна ціна
MU7D3
61 999 ₴
63 499 ₴
1 587 $
-12%
MTPA3
41 999 ₴
36 999 ₴
925 $

А картки контактів відтепер можна всіляко кастомізувати. І вибирати не просто фото, а ще й індивідуальний постер. Для цього достатньо натиснути на «Змінити» і почати створювати новий дизайн контакту. У цьому разі система запропонує кілька варіантів:

  • сфотографуватися;
  • вибрати вже існуюче фото з альбому;
  • вибрати Memoji з фоном, виразом обличчя тощо;
  • змінити колір та розмір шрифту;
  • додати монограму.

Таким чином, погравшись з налаштуванням карток контактів, можна і тут розкрити свою індивідуальність. Причому, кастомізація поширюється ще й на сторонні застосунки для дзвінків.


Режим зарядки StandBy

Новий Режим очікування – це своєрідна гордість Apple і, без перебільшення, одна з головних фішок оновлення iOS 17. Функція StandBy працює лише тоді, коли користувач ставить iPhone на заряджання. І не важливо, як воно здійснюється: за допомогою кабелю чи бездротовим способом. Головна умова - гаджет має бути в горизонтальному положенні.

Активується Режим очікування просто: заходиш у «Параметри», далі знаходиш вкладку «Очікування» і перемикаєш тумблер у положення «Увімкнено». У меню також є опція «Нічний режим», за якої зображення набуває червоних відтінків. Можна налаштовувати показ повідомлень, приховувати їхній попередній перегляд. Режим StandBy працює на всіх айфонах з тією лише різницею, що на смартфонах без «Always-On display» екран буде з часом вимикатися.



ti 864x452 1.png

У режимі очікування всього три екрани:

  1. Відображення поточного часу та віджети.
  2. Фоторамка з накладенням поточного часу.
  3. Просто годинник.

Віджети можна налаштовувати на свій розсуд. Екран з ними розділений на дві частини: ліворуч один набір, а праворуч – інший. У кожному з наборів по чотири віджети. Уся ця справа редагується довгим натисканням. Доступні опції «Смарт-заміна» та «Пропозиція віджетів».

Вибір фоторамки пропонується в діапазоні від видів природи до людей та місць. Крім цього, можна додати будь-яку папку з програми «Фото».

До останнього екрану з годинником додається цілих п'ять стилів відображення, які перегортаються за допомогою вертикального свайпа. А також, доступна зміна кольору годинника.


Оновлена клавіатура та автокорекція

При голосовому наборі тексту у застосунку «Клавіатура» зміни торкнулися анімації в процесі набору. Диктування обзавелася новим значком, який видно, якщо мовчиш. Пропозиції системи для тексту також покращилися, а ефект лупи став більшим. І навіть її дизайн тепер відповідає кольорам конкретного застосунка.

Спеціальна ціна-4%
MTUV3
43 499 ₴
41 899 ₴
1 047 $
-15%
MTP23
36 999 ₴
31 399 ₴
785 $

Механізми автокорекції, завдяки дедалі більшому впровадженню штучного інтелекту та машинного навчання, стали набагато точнішими за попередню версію. Виправлені слова підкреслюються і достатньо одного дотику, щоб повернутися до кожного з них у процесі написання тексту.


iMessage

У рідному епловському застосунку «iMessage» додали набір фільтрів для введення повідомлення, а пошук став працювати буквально по всій програмі. На сторінці контакту користувача під його ім'ям тепер відображаються дані про місцезнаходження співрозмовника. Але тільки за умови, що він сам розкрив свою геопозицію.

У налаштуваннях iMessage з'явилася нова вкладка «На зв'язку», за допомогою якої можна відправляти дані про свою геолокацію як повністю, так і з обмеженнями. Свайпом вправо можна швидко відповісти на повідомлення. А в полі введення, якщо натиснути на «Автозаповнення», можна побачити вкладки «Паролі» та «Контакти».





iOS 17 – час оновлюватися! | Техно Їжак

Голосові повідомлення отримали оновлений інтерфейс. Стало можливим дозаписувати вже створені послання. А саме повідомлення після надсилання буде видно ще й у текстовому форматі. За відтворення голосового повідомлення відповідає плеєр, винесений на головний екран.


Стікери

До опції додалося кілька нових стікерів Memoji:

  • з ореолом святого над головою;
  • погляд крізь пальці;
  • і не надто задоволений вираз обличчя на кшталт «ну я ж казав».

Будь-який стікер створюється блискавично. Досить тапнути по об'єкту на фотографії і натиснути на «Додати стікер». Картинка одразу переміщається у відповідний розділ. Доступні кілька ефектів для стікерів, серед яких контур, комікс, об'єм і блиск. Стікери можна додавати в будь-яку частину екрана, повертаючи і змінюючи розміри, а також у програму «Нотатки».


Оновлення для NameDrop

Обмін контактами тепер можна здійснювати без вибору пристрою, а простим піднесенням одного iPhone до іншого. Для активації фішки необхідно зайти в меню «AirDrop» через «Параметри» – «Загальні» і ввімкнути «Зближення пристроїв». Та ж схема працює при обміні контентом.



ti 864x452.png

Як і застосунок «Журнал», AirDrop розкриє свій потенціал трохи пізніше. Додасться можливість докачування файлів через мобільний інтернет. Єдина умова – має бути підписка на iCloud.


Офлайн Apple Maps та Photos для вихованців

Рідний картографічний сервіс від Apple може працювати в режимі офлайн. На екрані в меню мап на красивій анімації земної кулі можна вибрати район, який тебе цікавить, і завантажити відповідну мапу. Щоправда, функція буде доступна не у всіх країнах. І навіть зміна регіону не виправить ситуацію.

У застосунку «Фото» також відбулися зміни. Домашні улюбленці, які і так є повноцінними членами сім'ї для своїх власників, стали такими ще й в iOS 17. Тепер кішки та собаки розпізнаються як близькі друзі або родичі в альбомі «Люди».


Оновлення у FaceTime

Сервіс тепер став доступний і на Apple TV 4K за рахунок камери «яблучного» смартфона. При скиданні виклику абонентом, ти можеш як повторити виклик, так і записати відеоповідомлення.

Окрема тема – налаштування ефектів, що включають в себе глибину портрета, студійне освітлення та вибір реакцій. За заявою купертинівців, реакції у вигляді сердечок, повітряних куль та променів додадуть виразності спілкуванню.


Покращення захисту від перегляду оголеного контенту

У новій версії iOS 17 реалізація функції «Безпека спілкування» поширюється не тільки на застосунок iMessage, а й на контент, відправлений через AirDrop. А також на повідомлення по FaceTime.

З'явилася абсолютно нова опція «Попередження про конфіденційний контент». Вона допоможе батькам не допустити їхніх чад до перегляду контенту, що містить «оголення».


Які пристрої отримають ios 17?

Життя не стоїть на місці. Так само і Apple рухається в майбутнє, по дорозі «втрачаючи» старі моделі «яблучних» смартфонів. iOS 17 стане недосяжною для iPhone 8/8 Plus і iPhone X, що вийшли в один рік. Хоча ще деякий час гаджети отримуватимуть оновлення безпеки, щоправда в рамках iOS 16.

Решта ж моделей, починаючи з iPhone XS, підтримуватимуть нове ПЗ, однак не всі його функції зможуть працювати на більш ранніх версіях смартфонів.


Фінальна версія iOS 17: як встановити?

Якщо ти все ще не встановив остаточну версію iOS 17 на свій iPhone, зробити це гранично просто. Буквально в кілька кроків:

  1. Зайди до «Параметри».
  2. Далі відкрий вкладку «Загальні».
  3. Вгорі списку натисніть на «Оновлення ПЗ».
  4. Дай згоду на пропозицію оновитися.

Готово! Тепер твій «яблучний» смартфон прокачаний на повну. Залишається тільки розібратися в нових фішках і користуватися ним по максимуму!

Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Актуальні моделі iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар