Презентація Apple за 8хв – iPhone 15 / 15 Pro Titanium, Apple Watch 9 / Ultra 2

Зміст

12 вересня відбулася головна презентація Apple у 2023 році. Купертинівці вирішили почати івент з ролика про те, як «яблучний» годинник буквально рятує життя. Завдяки вчасно виявленим проблемам із серцем герої відео отримали невідкладну медичну допомогу і залишилися в живих. Сильний початок!

Далі Тім Кук перерахував досягення компанії в цьому році: Mac Pro, Mac Studio, MacBook Air 15, Apple Vision Pro. І уточнив, що на заході будуть представлені лише два продукти.





Презентація Apple за 8хв – iPhone 15 / 15 Pro Titanium, Apple Watch 9 / Ultra 2 | Техно Їжак

Про нову лінійку номерних Apple Watch 9 і екстремальних Apple Watch Ultra 2, а також про iPhone 15 – головну «зірку» трансляції, розповім у цьому матеріалі. Поїхали!


Apple Watch 9

Як і прогнозувалося багатьма інсайдерами, Apple Watch 9 отримали новенький чип S9 – спритніший за попередника і з цікавими можливостями. А ось зовнішній вигляд гаджета не зазнав змін. Власне, як і автономність. Тому зупинимося на процесорі.

На базі S9 оновили Neural Engine. Тепер це нейронний движок із чотирма ядрами на борту. Що збільшує швидкість виконання завдань з машинного навчання вдвічі. Покращився механізм диктування. Його точність тепер перевершує Apple Watch 8 на 25%. Крім цього, відбулася інтеграція помічника Siri в застосунок «Здоров'я». Для отримання миттєвої відповіді про пульс, час сну або графік приймання ліків досить просто запитати.

Окремо можна виділити ультра широкосмуговий чіп U2. З його допомогою знайти айфон стало ще простіше. Для легкості пошуку на екран «яблучного» годинника додали напрямок і відстань. Не забули і про вібрацію – наближаючись до iPhone, ти відчуватимеш її сильніше.

Дисплей став яскравішим у 2 рази, цілих 2000 ніт. При цьому мінімум яскравості становить лише 1 ніт. Це прекрасно, але революційним оновленням став абсолютно новий жест.

Спеціальна ціна
MU7D3
61 999 ₴
63 499 ₴
1 587 $
-7%
MTVF3
68 499 ₴
63 599 ₴
1 590 $

За допомогою подвійного дотику пальців один об одного можна, наприклад:

  • відповідати на виклик і закінчувати його;
  • керувати відтворенням музики;
  • керувати будильником або таймером;
  • перегортати віджети.

«Винуватець» цієї надздібності – чип S9, що взаємодіє з датчиками, спираючись на машинне навчання.

Ну, і нарешті, кольори Apple Watch 9. Додали рожевий у версію з алюмінію, а в сталевому виконанні буде золотистий, графітовий і сріблястий. І так, купертинівці все більше за еко підхід у своїх продуктах. Шкіряних ремінців більше не буде, а їхнє місце займуть тканинні.


Apple Watch Ultra 2

Друге покоління годинників для спортсменів і вижівальщіков передбачувано обзавелося тим же чіпом S9 з усіма «витікаючими» перевагами. Чого не скажеш щодо дисплея. Його яскравість тепер дорівнює 3000 ніт і його цілком можна читати навіть на яскравому сонці. Автономність же залишилася в колишніх межах – до 36 годин у режимі смарт-годинника.

Apple Watch Ultra 2 отримали новий циферблат, буквально напханий всілякою інфою. Реалізовано автоматичне ввімкнення нічного режиму. Для любителів велоспорту додали вимірювання потужності, швидкості та каденса. А для аквалангістів – відстеження занурення за допомогою iPhone і застосунку Fitness.

У дизайнерську частину увійшла оновлена лінійка екологічно чистих ремінців, виконаних з перероблених матеріалів. Цілком уже усталений тренд. Ну а я плавно переходжу до головного героя івенту – iPhone 15.


iPhone 15 / 15 Plus

Все ж таки випуск невеликих смартфонів з приставками SE або mini купертинівці поставили на паузу. Про це красномовно свідчать базові iPhone 15 і iPhone 15 Plus з 6,1 і 6,7-дюймовими екранами відповідно.

Початкові версії традиційно отримали деякі фішки торішніх Pro. Серед них «Динамічний острів» з усіма програмними наворотами. Яскравість дисплея Super Retina HDR тепер становить 1600 ніт у максимумі для HDR і 2000 ніт у звичайному режимі.

Спеціальна ціна-9%
MTP83
41 999 ₴
38 199 ₴
955 $
-12%
MU173
41 999 ₴
37 159 ₴
929 $

Кілька слів про корпус. Рамка виконана з алюмінію і заокруглена по краях. А задня стінка стала матовою, відповідно, буде менше збирати відбитки пальців. Пропонується вибір з п'яти кольорів: чорного, синього, жовтого, зеленого і рожевого. Смартфон можна топити на глибину до 6 метрів до півгодини, стандарт пило-волого захисту IP 68.

А що щодо камер? Їх, як і раніше, дві: основний модуль і ультра ширококутний. Головна камера тепер на 48 МП з фокусною відстанню 26 мм і поліпшеною деталізацією кінцевого зображення. А за рахунок об'єднання пікселів покращиться якість знімка при поганому освітленні. Плюс додали можливість цифрового зуму в 2x зі збереженням якості оптичного зуму.

Прокачали портретний режим. Можна змінювати глибину розмиття і фокус з переднього на задній план. Навіть після того, як знімок уже зроблено. Такий собі пост продакшн. І, нарешті, цей режим став враховувати у своєму алгоритмі тварин.

Процесор базових iPhone 15 і iPhone 15 Plus традиційно перекочував з чотирнадцятих «прошок». На ньому зупинятися не будемо. А ось чип ультра широкосмугового зв'язку U2 (як в Apple Watch 9) – це вже щось новеньке. Для геоміток і пошуку айфонів друзів.

Шумоізоляція для розмов покращилася завдяки новій моделі машинного навчання. Крім цього, додалася функція повідомлення про надзвичайну ситуацію через супутник ще й в Іспанії та Швейцарії. Але поки все ще не в Україні.

І останнє, епплівський роз'єм Lightning замінили на універсальний USB Type C. Тепер усі свої гаджети і навіть оновлені AirPods Pro 2 ти зможеш заряджати одним єдиним кабелем. А з дротом Type C – Type C нові AirPods Pro 2 можна буде зарядити від нового ж iPhone.

Так, мало не забув, більше ніяких шкіряних чохлів для айфонів. Тільки еко, тільки нейлон і силікон.


iPhone 15 Pro / 15 Pro Max Titanium

Флагмани на те й флагмани, щоб увібрати в себе все най-най з досягнень Apple за останній рік. Крім того, що iPhone 15 Pro/15 Pro Max стали міцнішими завдяки корпусу з титану, вони помітно втратили у вазі.

Спеціальна ціна-3%
MU783
51 999 ₴
50 399 ₴
1 260 $
Спеціальна ціна-4%
MTV13
48 499 ₴
46 499 ₴
1 162 $

Рамки дисплея потоншали, при цьому діагональ пристроїв не змінилася, - 6,1 і 6,7 дюйма. Одна з головних відмінностей від базових версій - заміна перемикача Mute на кнопку Action Button, на яку можна призначати різні кастомні команди:

  • диктофон;
  • камеру;
  • застосунок «Команди»;
  • ліхтарик;
  • перекладач;
  • зум;
  • режим зосередження.
  • функцію з розділу «Доступність».

І так, за допомогою програми «Команди» ти можеш додати будь-яку дію на диво-кнопочку. Фантастика!

Ще одна революційна штука – чип A17 Pro, виконаний за 3-нанометровим техпроцесом. Єдиний у своєму роді і перший у світі! Основну увагу приділили графічній частині системи. Продуктивність GPU зросла на 20%, а також додали підтримку Ray Tracing на рівні заліза (30 кадрів, що в 4 рази швидше за чіп минулої генерації). Нескладно здогадатися, що з таким прокачуванням відео рушія тепер iPhone Pro стане гідним замінником повноцінної консолі.

Роз'єм USB Type C у «прошках» дещо відрізняється від базових моделей. Він відповідає стандарту USB 3.0 (в iPhone 15/15 Plus - USB 2.0). Що це означає? Швидкість передачі даних, особливо, великих файлів краща у Pro-версій.

Камери. У iPhone 15 Pro їх три: основна на 48 МП, телефото об'єктив з 3x зумом на 12 МП і ультра ширококутний модуль на 12 МП. Щодо камер начебто нічого не змінилося. Покращилися тільки самі сенсори і програмна частина. Щодо основного модуля – став можливий швидкий вибір фокусної відстані між 24, 28 і 35 мм. Портретний режим також став кращим.

А ось що стосується iPhone 15 Pro Max, в нього замість телефото об'єктива з 3x зумом на 12 МП додали новий перископічний об'єктив з оптичним зумом до 5x.

Відео. ProRes тепер можна знімати в 4K 60 кадрів і записувати на зовнішній накопичувач. І це можна буде робити у влог режимі. Що дасть більше гнучкості, наприклад, при корекції відео за кольорами.

До нових функцій камер можна віднести і Spatial Video. Зйомка одночасно двома камерами – основною та ультра ширококутною. Зроблено це для досягнення ефекту об'єму при перегляді таких відео на Apple Vision Pro.

Скільки ж усе це добро коштуватиме, включно з базовими моделями?

  1. iPhone 15: від $799 (128 ГБ).
  2. iPhone 15 Plus: від $899 (128 ГБ).
  3. iPhone 15 Pro: від $999 (128 ГБ).
  4. iPhone 15 Pro Max: від $1199 (256 ГБ).

Як бачиш, порівняно з минулим роком найбільш флагманська версія стала на $100 дорожчою. Титан, перископ і 256 ГБ сховища злегка задрали цінник.


iCloud+ 6ТБ / 12 ТБ

Для любителів об'ємних відео і численних фото в сервісі iCloud+ додали тарифні плани на 6 і 12 ТБ.


Висновок

Ось і вся презентація і навіть без «One More Thing». Все ж таки раніше анонсована гарнітура змішаної реальності Apple Vision Pro виявилася достатньою сенсацією. Однак, в рамках того ж iPhone 15 Pro чіп, створений за 3-нм техпроцесом – справжня революція в галузі!

Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар