Facebook відкриє офіс в Україні

Днями президент України Володимир Зеленський провів відеоконференцію з директором і віце-президентом компанії Facebook. Марк Цукерберг не брав участі в цій розмові, однак тема бесіди була дуже цікавою. Що ж вони обговорювали?

Зеленський зв'язався з Facebook – про що говорили?

Найвище керівництво головної соцмережі планети цікавилося досягненнями нашої країни в IT-сфері. Наш президент розповідав їм про оцифровку державних послуг і докладно описав їм відомий у всьому світі портал "Дія".



864х452_01.jpg

І нам дійсно є чим пишатися. Україна стала першою країною в світі, яка зрівняла цифрові паспорти до звичайних пластикових (і паперових). Нещодавно щось схоже захотіла реалізувати компанія Apple в своєму додатку Wallet на iPhone.

Яблучна корпорація додала для жителів декількох країн можливість внести в сервіс своє водійське посвідчення і паспорт. Ну а всі ми вже кілька років можемо користуватися своїми електронними документами, як фізичними.

Досить довго Зеленський і керівники Facebook обговорювали небезпеку російської дезінформації. Українська сторона поділилася своїм досвідом в тому, як допомагала боротися владі Молдови з російським впливом під час президентських виборів.

Спеціальна ціна-14%
MLPH3
27 999 ₴
24 099 ₴
602 $

Віце-президент гігантської соціальної мережі розповів про дуже важливу частину роботи корпорації. Фахівці всередині Facebook зірвали близько 150 спецоперацій, які поширювали фейки щодо пандемії COVID-19. Як виявилося, 18 з них були спрямовані саме на наших громадян.

Наостанок, Володимир Зеленський запросив представників Facebook взяти участь в діджитал-заході "Дія. Саміт ". Президент також запропонував корпорації відкрити в Україні повноцінний офіс і центр досліджень і розробок.

Ми вважаємо, що це принесло б дуже багато користі всім нам. Українській частині Facebook просто необхідні професійні модератори, щоб протидіяти російській пропаганді.

У наш час попастися на гачок чергового фейка може абсолютно будь-який користувач, тому інформаційний простір соцмереж повинні контролювати професіонали.


Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар