Функція виявлення падіння тепер і в iPhone

Якщо ти читаєш цей матеріал, то швидше за все чув про функції визначення падіння на Apple Watch. Це дуже корисна фішка яблучних смарт-годинників, яка допомагає рятувати життя користувачів.

Працює вона дуже просто. Коли гаджет розпізнає сильне падіння, він посилає оповіщення власнику. Якщо господар пристрою на нього не реагує, то годинники викликають швидку допомогу. Щось подібне з'явилося і в iOS 15 на iPhone.

iPhone отримали функцію захисту від падіння

Експерти знайшли цю фічу в новій збірці операційної системи для iPhone. Вона доповнює всім відому опцію на Apple Watch. Додаток "Здоров'я" на смартфоні від Купертіно зможе відстежувати особливості ходи користувача.



864х452_01.jpg

Приміром, виявити асиметрію в ходьбі, підрахувати наскільки кроки однієї ноги швидше або повільніше в порівнянні з іншою ногою. Невелика кульгавість може сигналізувати, що у власника пристрою є серйозні проблеми з самопочуттям. Відповідно, ймовірність впасти збільшується.

iPhone здатний відстежувати ходу, коли знаходиться приблизно на рівні пояса людини, ймовірно в кишені. Ще одна важлива умова правильного виміру – користувач повинен пересуватися по рівній поверхні. Кожні кілька днів смартфон буде збирати дані і відправляти повідомлення, наскільки все добре з ходою.

Крім цього, додаток "Здоров'я" буде відправляти оповіщення про низьку або високу стійкість при ходьбі. Поганий результат означає, що користувач ризикує впасти і отримати травму. Тоді система запропонує провести вправи для поліпшення рівноваги і сили м'язів в ногах. У програмі "Здоров'я" є 5 різних відео з підказками для цього.



864х452_02.jpg

Кому стане в нагоді ця фішка

Функція визначення падіння в Apple Watch і фіча для запобігання цьому в iOS 15 створені для власників поважного віку. За статистикою купертинівців, 25% американців у віці 65+ щорічно втрачають рівновагу і отримують серйозні травми.

Раптове перше падіння подвоює ймовірність людини впасти вдруге. Тому відео з вправами від яблучників можуть допомогти багатьом власникам убезпечити себе. А дані про ходьбу допоможуть лікарям підібрати унікальну методику лікування, яка підійде пацієнтові найкраще.

Так що, нова фішка здається нам дуже корисною. Сподіваємося, вона дійсно зробить чиєсь життя краще.


Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар