Про додаток Здоров'я. Або як Apple покращує наше життя

З появою програми Здоров'я на iPhone і смарт-годинника Apple Watchсторінки всесвітніх ЗМІ почали розповідати про те, як яблучна корпорація рятує життя своїх користувачів. Тільки за останній тиждень з'явилася ще одна така історія про 78-річного Майка Ягер з США, якого вдалося врятувати завдяки купертіновцам і їх технологіям.

Проте, розробники Кремнієвої долини допомагають не тільки людям похилого віку, а й зовсім юним. Наприклад, 25-річному Закарі Зісу – випускнику університету штату Огайо, який страждає на генетичне захворювання – годинник вчасно повідомили про проблеми з серцем. Таких випадків по всьому світу тисячі.



1ezh|864х452 копія.jpg

Стандартний додаток в твоєму смартфоні може принести величезну користь, яку неможливо виміряти в грошах або емоціях. Адже мова йде про твоє здоров'я і твоє життя. І ми розповімо про які функції програми потрібно знати, рекомендуємо прочитати про кожну з них.

Контрольний список Здоров'я – без чого не обійтися в додатку "Здоров'я"

У однойменному пункті зібрані дуже важливі і корисні функції, про які не можна забувати. Наприклад, "Виявлення падіння" робить точно те, як і називається. Особливо корисна ця функція буде для літніх людей. Там же ти знайдеш "Повідомлення про шум" і "Миття рук".



2ezh|864х452 копія.jpg

Як знайти: Відкрий сервіс Здоров'я – натисни на значок облікового запису у верхньому правому кутку – тапни на Контрольний пункт. Ну або знайди потрібний пункт в розділі Підсумок.

Оціни всі можливі ризики

Сервіс вміє контролювати не тільки твій організм, але й твоє оточення. Наприклад, рівень шуму навколо. Якщо гучність оточуючих звуків може тобі якось нашкодити, то смартфон підкаже про це.

Спершу прийде сповіщення, а потім у верхній частині екрану зависне повідомлення. Тож особисто я рекомендую активувати всі доступні функції з "Контрольного списку Здоров'я".

-8%
MGJ53/MGH63
24 999 ₴
22 999 ₴
575 $

Вся важлива інформація на головному екрані

Перша сторінка програми "Здоров'я" демонструє список найважливіших показників стану твого організму. Перелік можна налаштувати під свої потреби, винісши важливі для тебе пункти і прибравши непотрібні.

Як включити: Відкрий Здоров'я – Підсумок – Змінити і додай все, що тобі потрібно.

Контролюй якість і тривалість сну

Ми, сучасні люди, часто нехтуємо здоровим і повноцінним сном. Зізнайся, коли ти в останнє спав 8 або 9 годин? Але ж це не розкіш, 7-9 годин відпочинку – це норма для дорослої людини. Благо, в сучасному світі можна контролювати себе навіть вночі.



3ezh|864х452 копія.jpg

Як почати: Перейди в Здоров'я – Огляд – Сон. Тут можна не тільки побачити дані про те скільки і як глибоко ти спиш, а й налаштувати розклад сну, що дозволить привчити твій організм лягати і прокидатися в один і той же час.

Серце

Для всіх попередніх показників досить тільки iPhone. Але щоб контролювати роботу найважливішого органу твого організму – серце, потрібно трошки більше.

Якщо у тебе є Apple Watch, ти можеш отримувати дані про роботу серця. Програма показує підвищення, зниження пульсу, та інші значення. Система навіть може виходячи з них визначити певні порушення або поставити попередній (НЕ остаточний) діагноз.


Саме ця функція найчастіше з'являється в новинах світових ЗМІ, коли ті пишуть про те, як Apple рятує життя. І знаєш що? – ціна Apple Watch не така вже й велика, в порівнянні з тим, наскільки глибоко ти можеш контролювати свій організм.

Як активувати: Перейди в Здоров'я – Огляд – Серце. До речі, твій лікар може використовувати ці дані при обстеженні. Дані зібрані в динаміці завжди корисніші, ніж просто обстеження протягом дня.

Журнал хвороби і стану

Часто під час того, як ми хворіємо, доводиться записувати нашу температуру тіла, біль та інші симптоми недуги. Все це можна робити через твій iPhone. Перевага цього способу очевидні – всю інформацію про самопочуття ти будеш тримати в одному місці і зможеш легко знайти її. А коли знадобиться – так само легко переслати своєму лікареві.



4ezh|864х452 копія.jpg

Як це зробити: Відкрий програму Здоров'я – Огляд – Симптоми; або Здоров'я – Огляд - (Інші пункти).

Дивись добірки стану тіла

Всі дані про твоєму організмі, які отримує додаток (кроки за день, пульс, ЕКГ та інше), можна знайти в докладній статистиці. З цієї фічею дуже зручно моніторити всю потрібну інформацію.

Як подивитися: У програмі Здоров'я – Підсумок – Епізоди.

До речі! Для збору даних можна використовувати не тільки гаджети Apple. Так я, наприклад, досить активно моніторю показники своєї ваги за допомогою Xiaomi Mi Body Composition Scale 2. Безпосередньо підключити їх до "Здоров'я" не можна, але це не проблема.


Просто встанови рідний додаток Xiaomi "Mi Fit" і при активації дозволь додатку "Здоров'я" збирати з нього дані. Подібним чином можна підключити і Xiaomi Mi Band 6, і гаджети інших виробників – використовуй їх рідні додатки і ділися зі "Здоров'ям".

Насправді, просто дивно, що сьогодні є такі гіганти як Apple, які дбають про своїх користувачів. Поки більшість компаній існують заради своєї вигоди, поодинокі фірми трудяться заради благої мети. Саме за це я і люблю Apple! Не дивлячись на те, що і у яблучної компанії бувають факапи. Але давай чесно – від цього ніхто не застрахований ;)



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар