Як розпізнати текст з фото без iOS 15

У iOS 15 з'явилася нова корисна фішка розпізнавання тексту з фотографій. Функція називається Live Text і вона працює навіть з фото дошки, етикетки, вітрини, чека, документа і з іншими зображеннями. Щоб її запустити, досить просто натиснути на одну кнопку розпізнавання. Це дуже зручно, просто і, звичайно ж, корисно.

Тільки ось компанії Apple зовсім не обов'язково було впроваджувати цю окрему опцію в свою операційну систему. Хоча б тому, що схожа функція вже давно існує в інших додатках. В App Store є великий вибір таких утиліт. І зараз ми розповімо про найбільш зручну з них.

Як розпізнати текст з фото

Більшість таких програм створені виключно під визначення тексту. І нічого більшого вони запропонувати користувачеві не можуть. Але є деякі програми, які містять багато інших функцій. Через це користуватися ними набагато складніше, адже знайти потрібну фішку у додатку стає не просто.


1ezh|864х452 копія.jpg

Проте, є і хороші рішення. На нашу скромну думку, сервіс Google Фото справляється з цим завданням краще за всіх. Він створений не тільки під розпізнавання тексту з фото, при цьому в використанні дуже простий і інтуїтивно зрозумілий. До речі, з App Store можна завантажити на iPhone його безкоштовно.

Як прочитати текст через Google Фото:

  • Запусти додаток і завантаж потрібне зображення
  • Натисни "Скопіювати текст з зображення"
  • Виділи необхідний фрагмент з написаного і натисни "Копіювати"

Насправді, коли ти відкриваєш фотографію з якимось написом в Google Фото, алгоритми системи автоматично розпізнають текст і пропонують його скопіювати. Але якщо автоматизація не спрацювала, натисни на віртуальну кнопку "Google Об'єктив" (це друга нижня клавіша справа).

#TEXT_ELEMENTS_1#

До речі, програма від пошукової системи розпізнає не тільки друкований текст з паперу, але і вивіски, дорожні покажчики, рекламні банери і навіть рукописні нотатки. Якщо чесно, з написаними написами сервіс працює не завжди стабільно, але якщо вивести їх друкованими літерами, то алгоритми справляються.

Зате у Google Фото є багато інших корисних фішок. Наприклад, виділений текст можна відразу ж перевести на іншу мову, або ввести в пошук Google, а ще – перенести на комп'ютер.



2ezh|864х452 копія.jpg

Визначення працює з хорошою точністю. Рідко буває таке, що програма неправильно розпізнає написане або помиляється в буквах. Найчастіше помилки трапляються через низьку якість надрукованого, поганого освітлення або помятості на папері.

Ну і найголовнішою перевагою Google Фото є підтримка російської мови. На жаль, Live Text від Apple цим похвалитися поки не може. Яблучна фішка стабільно працює тільки англійською. Можливо, у фінальній версії розробники це виправлять. Але на даний момент сервіс від пошуковика залишається найкращим варіантом для користувача.



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі iPhone:
Коментарі
Додати коментар