iPad 9. Повний огляд новинки

Як ми і передбачали 14 вересня Apple показала нам свіженький iPad 9. Дев'яте покоління класичного планшета стало мабуть найбільш суперечливим пристроєм, який представили на першому осінньому івенті. Справа в тому, що зовні він нічим не відрізняється від восьмого покоління. Однак під корпусом ховається зовсім нова начинка.

Дизайн iPad 9

Ще раз повторимося, дизайн залишився попереднім. У дев'ятої моделі встановлені незвичні на сьогодні широкі рамки навколо екрану, є кнопка Home з Touch ID і маленьке вічко основної камери.

Розпродаж-27%

Найцікавіше, що задня камера дісталася йому від "вісімки". Це все ті ж 8 МП, які в 2021 нікого не здивують якістю зйомки. З іншого ж боку, основна камера в планшеті майже нікому не потрібна. Ну дійсно, хто буде знімати фото на iPad?

Фронталка – це інша справа. Яблучний планшет позиціонує себе, як гаджет для дому. З нього багато хто робить відеодзвінки. Тому селфі-камера грає набагато більшу роль. В "дев'ятці" її прокачали аж до 12 Мп. Крім того, вона володіє кутом огляду до 122 градусів і фішкою Center Stage.



1ezh|864х452.jpg

Ця топова функція автоматично стежить за власником, коли він знімає відео або розмовляє з кимось по FaceTime. Головний об'єкт залишається завжди в кадрі, навіть якщо рухається під час запису.

Характеристики iPad 9

Під капотом девайса працює перевірений роками чіпсет А13 Bionic. Точно такий використовується в iPhone 11. Його продуктивності з головою вистачає на всі складні завдання і по сьогоднішній день. Розмір оперативної пам'яті в планшеті становить 4 Гб. Саме стільки ОЗУ встановлено в A13 Bionic.

Розробники також не стали міняти дисплей. Дев'яте покоління оснащене тим же 10,2-дюймовим екраном з технологіями LED та IPS. Роздільна здатність складає 2160×1620. Але з'явилася крута фішка True Tone. Раніше вона була тільки в самих топових пристроях. Фіча робить колір картинки більш реалістичним і насиченим.


До речі, залишилася підтримка Apple Keyboard і Apple Pencil першого покоління. Чохли від попередника теж повинні підійти.

У iPad 9 немає ні стандарту зв'язку 5G, ні навіть 512 Гб накопичувача. Але з іншого боку, це найдоступніший на сьогодні планшет від Купертіно. У мінімальній комплектації він обійдеться всього в 329 доларів в США. В цілому, цей гаджет дуже навіть привабливий для покупки. Цінителі класичної лінійки iPad напевно його оцінять.



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Передзамовляй:
Коментарі
Додати коментар