iPhone 13 навчиться знімати зірки і Місяць! Що таке астрофотографія і як це працює?

Напередодні презентації нового iPhone 13 інсайдери розповіли нові подробиці про камеру майбутнього смартфона від Apple. Таємний інформатор під ніком "Pine" на своїй сторінці в Twitter поділився, що гаджет навчиться робити знімки нічного неба. Для цього в додаток Камера додадуть новий режим "Астрофотографія".

iPhone 13 зможе знімати зірки і Місяць

Pine повідомив, що оновлений модуль камери в тринадцятому поколінні яблучних пристроїв дозволить робити дуже якісні знімки небесних тіл. До слова, раніше теж можна було зловити в кадр зірки і Місяць, але тепер астрофото в iPhone вийде на новий рівень.



1ezh|864х452.jpg

Зйомка космічних світил з'явиться в "Нічному режимі" в додатку Камера. Подейкують, фіча зможе розпізнавати зірки і Місяць, фотографувати їх, а потім обробляти через штучний інтелект. Новий алгоритм аналізує світло, збільшує різкість і коригує тіні на фотографіях.

Інсайдер також розкрив нову функцію "кінематографічних" фото і відео. За його інформацією, розробники додадуть ще одну нову технологію, яка за допомогою машинного навчання "підтягує" об'єкти в центр кадру. Завдяки цьому мобільні шедеври будуть виглядати більш професійно.

Крім цього, яблучна корпорація попрацювала над плавністю операційної системи iOS. Що стосується Apple Watch 7 і AirPods 3, обидва гаджета зможуть похвалитися збільшеним часом роботи акумулятора. Наскільки довше працюватимуть смарт-годинники невідомо. А ось автономність бездротових навушників стане вище на 20%. Дуже навіть непогано!


До речі, перший осінній івент відбудеться вже 14-го вересня о 20:00 за Києвом. В офіційному запрошенні від Apple ми знайшли і розшифрували приховане послання. Якщо тобі цікаво, що приховує тизер – переходь за цим посиланням. Ну а ми повернемося до нової фішки.

Як працює астрофотографія

Насправді, це далеко не оригінальна яблучна функція. Зйомка нічного неба з'явилася вже дуже давно. Спершу на звичайних цифрових фотиках, а потім навіть на деяких смартфонах.

Спершу розберемося, що робить класичний фотограф зірок з професійним апаратом. У нього обов'язково є з собою штатив, непогана камера, зазвичай повнокадрова, і хороший комп'ютер. Для того щоб зняти Місяць і інший темний краєвид, фахівці відправляються подалі від міст і сіл. Ідеальні умови в горах, плато, або ж диких місцях на карті.



2ezh|864х452.jpg

Головний інгредієнт такого "чарівництва" – повна темрява навколо. У містах занадто багато зайвого світла від ліхтарів, магазинів і інших штучних світил. Все це псує кадр. Після того як експерт підібрав собі підходяще місце, він вручну налаштовує всі пункти експозиції. Починаючи від витримки, діафрагми і аж до фокусу, балансу білого і т.д.

Після вдалої фотосесії кадри ще не готові до кінця. Їх необхідно обробити через спеціальні програми на комп'ютері. Прибираємо шуми, потертості, чаклуємо над кольором – і вуаля, шедевр готовий!

На смартфонах, на щастя, все працює набагато простіше. Тобі не доведеться мучитися з налаштуванням кадру і постобробкою. Все це за тебе зробить штучний інтелект, який захований в процесорі яблучного смартфона.

-8%
MGJE3/MGHF3
27 499 ₴
25 199 ₴
630 $

Просто відкрий камеру, постав iPhone 13 на штатив. Потім натисни на затвор і почекай деякий час. Швидше за все, весь процес займе не більше хвилини. Найцікавіше, що ця фішка буде працювати навіть на вулицях міст. І знімає нітрохи не гірше професійних камер, на нашу думку.

Тепер нам здається, що недавній тизер Apple відсилає нас до астрофото. Адже ширяюче яблуко в офісі Купертіно кидає нас в ніч, на берег озера Топаз. Поглянь який там гарний космічний пейзаж!



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар