iPhone 13. Останній погляд перед презентацією

Цієї осені корпорація Apple проведе як мінімум дві презентації. Перша пройде з дня на день, вже у вересні. На ній, як зазвичай, розробники покажуть чотири нові моделі iPhone.

Тринадцяте покоління найпопулярнішого в світі смартфона не отримає грандіозних змін в дизайні. Незважаючи на це, iPhone 13 буде істотно відрізнятися від свого попередника в плані начинки.

Невеликі зовнішні зміни: зменшений чубчик і збільшений корпус

Ходять чутки, що iPhone 13 і 13 Pro будуть товщі, ніж дванадцята модель на 0,17 мм. Все через новий модуль камери. Об'єктиви виступатимуть трохи більше. Зате всі смартфони отримають нову фішку - стабілізацію відео за допомогою рухомої матриці.



1ezh|864х452.jpg

Блок камери, важілець перемикання режимів і кнопки гучності переїдуть на нові місця. Не переживай, вони сповзуть всього на міліметр нижче. Багато користувачів цього навіть не помітять. Також з'являться нові кольори корпусу - матовий чорний і бронзовий.

Купертинівці трохи підстригли "чубчик" майбутнього гаджета. Це сталося вперше з 2017 року, саме тоді вийшов iPhone X. Ймовірно, на "чубчику" зміниться розташування датчиків і фронтальної камери. Але ми не думаємо, що це потребує окремої уваги.

Характеристики: новий процесор і 120-герцовий екран

Яблучна компанія традиційно встановить в iPhone 13 нове покоління чіпа A15 Bionic. Він буде ще більш продуктивним і швидким. Але найцікавіше нововведення торкнеться дисплея. У смартфоні від Купертіно вперше з'явиться екран з частотою оновлення 120 Гц і підтримкою технології ProMotion.

#TEXT_ELEMENTS_1#

Остання фішка вказує системі, коли їй потрібно збільшити, або зменшити частоту кадру. Наприклад, екшн-відео та іграшки будуть запускатися на максимальних 120 Гц. Традиційне кіно зазвичай підтримує 60 Гц, а на екрані досить і 30 Гц.

Є дуже велика ймовірність, що з'явиться опція Always On Display. З її допомогою на вимкненому екрані гаджета відображаються деякі повідомлення, час та інше.

Найважливіша інформація буде світитися тонкою смужкою на тлі чорного дисплея. Така фішка практично не витрачає заряд акумулятора, адже чорні пікселі абсолютно не споживають енергію.

Пам'ять, супутниковий зв'язок і ціна

Судячи з витоків, всі чотири моделі будуть доступні в трьох конфігураціях. iPhone 13 і 13 mini будуть продаватися з накопичувачем на 64, 128 і 256 Гб. iPhone 13 Pro і 13 Pro Max можна вибрати на 128, 512 ГБ або 1 ТБ.



2ezh|864х452.jpg

Раніше інсайдери підкинули в мережу інформацію про те, що яблучні смартфони обзаведуться супутниковим зв'язком. Але зараз повідомляється, що розробники не встигнуть запустити фішку до 2022 року.

Цілком можливо, в пристрої все ж встановлять чіп з підтримкою супутникових дзвінків і СМС. Але активують його трохи пізніше, в новій версії iOS 15.1. Космічний зв'язок дозволить власникам смартфонів дзвонити і відправляти повідомлення навіть в тих місцях, де немає доступу до мобільних мереж.

На щастя, ціна залишиться колишньою. Криза мікрочіпів не вплине на цінник iPhone 13. Тому можна розраховувати, що нові моделі будуть коштувати точно як iPhone 12.



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар