iPhone 15 – це не все. Які ще продукти Apple вийдуть цього року

Зміст

У цьому році поки що ми маємо лише один захід Apple, що відбувся – WWDC 2023. Однак, ще в січні пройшов великий реліз за участю 14 і 16-дюймових MacBook Pro на чіпах M2 Pro та M2 Max, а також потужного комп'ютера Mac mini на M2 та M2 Pro та розумної колонки HomePod другого покоління.

На конференції для розробників був представлений значний ряд оновлених продуктів: 15-дюймовий MacBook Air, настільні Mac Studio на чіпах M2 Max та M2 Ultra та Mac Pro на M2 Ultra. Крім цього, купертинівці викотили абсолютно новий пристрій – гарнітуру змішаної реальності Apple Vision Pro.





Все, що потрібно знати про MacBook Air 15'' 2023 | Техно Їжак

Таким чином, у рамках січневих релізів та однієї події ми стали свідками появи не лише свіжих моделей «яблучних» гаджетів, а й очевидного натяку на прорив у технологічних тенденціях.

Читай також: Про всі Mac з презентації WWDC. MacBook Air 15'', Mac Studio 2023, Mac Pro 2023

Але рік ще не закінчився, а це означає, що на нас чекає як мінімум один осінній захід з презентацією лінійки iPhone 15 та інших продуктів. Про можливу дату івента (або двох?), прогнозований вихід нових пристроїв, а також про плани Apple на майбутнє розповім у цьому матеріалі. Поїхали!


Дати осінніх івентів Apple

Минулий 2022 був багатий на події в календарі Тіма Кука та команди. Весняний івент пройшов на початку березня, потім його змінив літній захід і, нарешті, 7 вересня був представлений iPhone 14. А ось додаткова жовтнева подія, про яку ходили наполегливі чутки, так і не відбулася.

Час та місце проведення основного івенту цього року не мають стати сюрпризом: початок вересня, 20:00 за Києвом та традиційний майданчик у Apple Park.



ti 864x452 3.png

Якщо літні та вересневі події відбуваються із завидною постійністю рік у рік, то щодо пізнішої, що проводиться зазвичай у жовтні, є сумніви. Наприклад, з 2017 по 2022 рік Apple провела лише три подібні івенти. Торік яскравий виступ на сцені замінили релізами планшетів iPad 10 gen та iPad Pro 11"/12,9" M2 chip у Newsroom на офіційному сайті купертинівців.

Як би там не було, попередньо можна зробити висновок, що основний захід на початку вересня точно відбудеться. На це побічно вказують витоки від постачальників комплектуючих до iPhone та інші інсайди, що підігрівають інтерес до майбутньої події.


Очікувані новинки до кінця 2023 року

Беззаперечна першість головного нового пристрою, який представлять на осінньому заході, належить iPhone 15. Але цим купертинівці, швидше за все, не обмежаться. І будуть інші гаджети. Які?

Для початку я вирішив створити таблицю, куди вніс актуальні моделі з офіційного сайту (тобто ті, які продовжують вироблятися) та майбутні новинки, інформація про які постійно просочується в мережу. І ось, що в мене вийшло.



Актуальні та майбутні продукти Apple 2023
  Актуальні моделі* Очікувані моделі
iPhone iPhone 14
iPhone 14 Plus
iPhone 14 Pro
iPhone 14 Pro Max
iPhone 13
iPhone 13 mini
iPhone SE 3
iPhone 12
iPhone 12 mini
iPhone 15
iPhone 15 Plus
iPhone 15 Pro
iPhone 15 Pro Max (Ultra)
iPhone SE Plus
Apple Watch Apple Watch 8
Apple Watch Ultra
Apple Watch SE 2
Apple Watch Nike
Apple Watch 9
Apple Watch Ultra 2
iMac iMac 24" M1 chip iMac 24" M3 chip
iPad iPad Pro 11" / 12,9" M2 chip
iPad Air 10,9" M1 chip
iPad 9 gen A13 Bionic
iPad 10 gen A14 Bionic
iPad mini 6
iPad mini 7
iPad Pro 14"
HomePod** HomePod 2
HomePod mini
HomePod з екраном
AirPods AirPods Pro 2
AirPods 3
AirPods 2
AirPods Max
AirPods Pro з кейсом на USB-C

*Дані про актуальні моделі взяті з офіційного сайту Apple Україна. Ті ж iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max і навіть iPhone 11 доступні на сайті Техно Їжак на момент написання статті.

**Дані про актуальні моделі взяті з офіційного сайту Apple.

Так, список можливих оновлень значний. Далі детально про кожного «героя» майбутньої події.


iPhone SE Plus

Про iPhone 15 я зробив великий огляд майбутніх характеристик, особливостей, а також передбачуваної ціни (посилання нижче). Тож зараз не про нього.

Читай також: iPhone 15 – дата виходу, характеристики, ціна

А що щодо можливого випуску iPhone SE Plus цієї осені? Якийсь час тому (ще до презентації iPhone SE 3) відомий аналітик Мінґ-Чі Куо говорив, що Apple працює над збільшеною версією свого бюджетного айфону. Імовірно, його діагональ має становити до 6,1 дюйма.

Супер ціна-8%
MQ9X3
57 499 ₴
52 699 ₴
1 317 $
Спеціальна ціна-17%
MPVN3
31 999 ₴
26 499 ₴
662 $

У той же час купертинівці, що природно, відстежують бажання покупців, які все більше віддають перевагу маленьким стандартним і повнорозмірним пристроям. Через це в чотирнадцятій серії відсутній iPhone з приставкою «mini». Його замінив iPhone 14 Plus.

З іншого боку, шанувальників кнопки «Додому» все ще багато. Так чому б не удостоїти їх iPhone SE з великим екраном і за менші гроші в порівнянні з базовим iPhone 15?


Apple Watch 9 та Apple Watch Ultra 2

За словами журналіста Марка Гурмана з Bloomberg, цього року не варто очікувати чогось надприродного від Apple Watch 9. Принаймні у тому, що стосується «заліза». Великі поновлення готуються на 2024 рік. Вся історія «розумного» годинника показує, що Apple робить основний упор на програмне забезпечення. Звідси нові функції. Щоправда, є виняток – Apple Watch Ultra.



ti 864x452 4.png

Тим не менш, цілком можливо, що наступний ряд покращень все ж таки торкнеться Apple Watch 9:

  1. Кнопка «Дія» як у Apple Watch Ultra, для активації певних функцій.

  2. Чіп S9, заснований на архітектурі A15 Bionic, для підвищення продуктивності та автономності.

  3. Нейропроцесор Neural Engine у складі основного чіпа.

  4. Двочастотний GPS як у Apple Watch Ultra.

  5. Стандарт мобільного зв'язку 5G.

  6. Датчик контролю рівня глюкози у крові.

  7. microLED-дисплей, який тонший, яскравіший і енергоефективніший за звичайний OLED.

Тепер пару слів про Apple Watch Ultra 2. Як повідомляє все той же Гурман з Bloomberg, проєкт створення спортивного годинника другого покоління вже отримав кодову назву N210. А це означає, що робота йде на повний хід. Але на цьому все, без деталей.

А рости справді є куди. Перше, що спадає на думку, – збільшення часу автономної роботи. Для тих самих мандрівників це особливо важливо.


iMac на чіпі M3

Цього року буде рівно 25 років з того моменту, як Apple представила iMac G3. Привід номер один. А ще, останній на сьогодні iMac був випущений навесні 2021 року. Привід номер два. Очікування підкріплюються чутками про те, що купертинівці посилено працюють над новою моделлю.

Оновлений iMac матиме такі особливості:

  • дисплей 24";

  • чіп M2 або навіть M3;

  • ті ж кольори, що й попередня модель;

  • зміни у внутрішньому дизайні;

Говорячи про чіп, оскільки M3 все ще не анонсований, швидше за все, що вихід iMac з ним затягнеться до 2024 року.


iPad mini 7 та iPad Pro 14 дюймів

Найменший iPad не оновлювався з 2021 року (коли з'явився iPad mini 6). Власне, ситуація схожа на iMac. З чуток, iPad mini 7 отримає той самий дизайн, що і попередник. Що ж до місткості сховища, її можуть збільшити з 64 ГБ до 128 ГБ. Це цілком розумно, тому що відео стають дедалі громіздкішими.

Спеціальна ціна-22%

Аналітик Мінґ-Чі Куо ще у грудні заявив, що головною особливістю iPad mini 7 стане процесор. Такий як A17 Bionic. Нагадаю, що iPad mini 6 оснащений чіпом A15.

Експерт з дисплеїв Росс Янг заявив, що 14,1-дюймовий iPad Pro не тільки активно розробляється, але й вийде у світ вже наприкінці 2023 року. Побічно це вказують вдосконалені програми для редагування мультимедіа: Final Cut Pro та Logic Pro, з якими простіше керуватися на великому екрані. До речі, найактуальніші на сьогодні iPad Pro з 11 та 12,9-дюймовими екранами вийшли у 2022 році.


HomePod з екраном

Про об'єднання розумної колонки, Apple TV та камери FaceTime ще у 2022 році говорив Марк Гурман із Bloomberg. У березні 2023 року його слова підтвердив Мінґ-Чі Куо, додавши, що діагональ дисплея становитиме 7 дюймів.

-33%
Розпродаж-32%

І загалом, нова HomePod має стати повноправним учасником концепції розумного будинку. А з огляду на підвищену увагу купертинівців до безпеки та автоматизації житла, поява комбінованого пристрою не за горами.


Кейс із USB-C для AirPods Pro

За інформацією Bloomberg, купертинівці мають намір перевести всі кейси від професійної серії навушників AirPods Pro на новий стандарт, прийнятий в Європейському Союзі. Причому вже цього року. Адже заборона на продаж гаджетів та аксесуарів не з USB-C набуде чинності у 2024 року, тому треба поспішити.

Читай також: Все, що відомо про AirPods 3. iPod у кейсі, датчик температури, що ще?

Також ходять чутки, що оновлений футляр обзаведеться дисплеєм, на зразок знятого з виробництва iPod, за допомогою якого можна буде легко керувати відтворенням мультимедіа, читати повідомлення як на Apple Watch та багато іншого. Однак, така новинка, хоч і підкріплена деталями з нещодавно опублікованого патенту від Apple, може з'явитися не раніше наступного року.


Висновок

Більшість із перелічених вище чуток можуть втілитися в реальність вже наприкінці цього року. Наприклад, використання стандарту USB-C. А деякі, такі як iMac на чіпі M3, не здаються настільки правдоподібними. І це я ще не згадував ігрову консоль чи «яблучний» автомобіль iCar. У будь-якому випадку, чекати залишилося недовго, всього через 2 місяці все таємне стане явним.

Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Популярніші гаджеті Apple:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар
Схожі статті