Якісний рендер iPhone 14 Pro. Таким буде флагман Apple 2022?

До виходу нових iPhone 14 залишається ще дуже багато часу. Але вже зараз інсайдери починають відкривати завісу таємниці нового смартфона від Apple. Усі впевнені, що його представлять точно вчасно – у вересні 2022 року.

І судячи з чуток, це буде кардинально оновлений пристрій. У цьому матеріалі ми зібрали всі останні витоки і готові розповісти тобі про всі деталі iPhone 14.

iPhone 14 буде без чубчика

Принаймні деякі моделі телефону вийдуть без звичної виїмки вгорі екрана. Замість чубчика з'явиться довгастий овал у вигляді своєрідної "пігулки", або ж овал і коло разом. В них розробники розмістять фронтальну камеру, Face ID та інших компоненти.



1.jpg

Інсайдери кажуть, що сканер обличчя може сховатися під екраном. Інженери працюють над тим, щоб зробити його непомітним для користувачів. Однак далеко не факт, що до вересня 2022-го ця технологія буде готова для використання.

До речі, сам модуль Face ID стане набагато компактнішим. Багато витоків вказують на те, що купертинівці випробовують технології, що дозволяють значно зменшити систему лазерів та фронтальну камеру.

Дисплеї

У минулорічних моделях iPhone 13 Pro та Pro Max вперше з'явилися дисплеї з підтримкою технології ProMotion та адаптивною частотою оновлення до 120 Гц. Це означає, що екрани можуть транслювати дуже плавну картинку зі швидкістю 120 кадрів за секунду.

Характеристики
iPhone 14
Дизайн: Зникне чубчик, камери перестануть випирати за межі корпусу. Замість алюмінію для створення корпусу використовуватиметься титан.
Дисплей: Екрани з підтримкою ProMotion залишаться привілеєм "Pro"-моделей
Порт для заряджання: Lightning
Продуктивність: Apple А16 Bionic; 6 Гб оперативної пам'яті
Фішки: “Виявлення автокатастрофи”; модифікації без слота для SIM-карт
MLLL3
62 999 ₴
64 199 ₴
1 605 $
-4%
MLLE3
53 999 ₴
51 999 ₴
1 300 $

Ходило багато чуток, що у майбутній версії смартфона адаптивні дисплеї встановлять у всі 4 модифікації. Але схоже, що цього не станеться через брак деталей. ProMotion і наступного року залишиться фішкою виключно "прошек".

Дизайн корпусу

Очікується, що чотирнадцяте покоління смартфонів від Apple виглядатиме приблизно так само, як і тринадцята версія. Але з невеликим апгрейдом. Пристрій отримає плоскі грані та кутастий вигляд. Судячи з останніх рендерів від інсайдера apple lab, корпус стане трохи товщим.

Зате власники гаджета отримають збільшений акумулятор, а камери перестануть випирати за розміри. Можливо, зміняться кнопки регулювання гучності. Вони отримають круглу форму, точно як у старих моделях iPhone 4.

Але найважливіше нововведення торкнеться розмірів смартфона. У 2022 році не вийде у світ iPhone mini. Як ми вже неодноразово розповідали, у корпорації вирішили, що він приносить мало прибутку. Замість нього у сімействі з'явиться ще один велетень 6,7-дюймовий iPhone 14 Max (без приставки "про").



2.jpg

Є ймовірність, що майбутні яблучні телефони виготовлятимуться з високоякісного титанового сплаву. Цей матеріал купертинівці вже неодноразово використовували у корпусі Apple Watch.

Але титан вперше з'явиться у iPhone. Його перевага в порівнянні з алюмінієм в тому, що він набагато легший і більш стійкий до ударів, подряпин, тріщин і вм'ятин.

Порт для заряджання

Багато експертів казали, що Apple змінить у новій моделі старий роз'єм Lightning. Купертинівці могли б замінити блискавичний кабель на USB-C або зовсім прибрати його замість бездротової MagSafe. Але останні витоки говорять про те, що Lightning залишиться.

Потужність

Кожна нова модель iPhone поставляється з покращеним чіпом серії Apple Bionic. Очікується, що в гаджеті 2022 з'явиться чіп з індексом А16. Цього разу він буде значно потужнішим, ніж попередник.

-6%
MLVH3
57 999 ₴
54 799 ₴
1 370 $
MLQE3
36 999 ₴
42 399 ₴
1 060 $

Всі версії iPhone 14 отримають 6 Гб оперативної пам'яті. У “прошок” тринадцятого покоління встановлений такий самий обсяг оперативки, але для класичної моделі це приріст на цілих 2 Гб.

Фішки

Однією з нових фішок майбутнього пристрою може стати “Виявлення автокатастрофи”. Опція працюватиме не тільки на смартфоні, але ймовірно, ще й на Apple Watch 2022. Фішка зможе розпізнавати можливі автомобільні аварії за допомогою акселерометра.

Якщо гаджет вирішить, що власник перебуває в небезпеці, він автоматично викличе служби екстреної допомоги, наприклад, швидку та поліцію. Функцію представлять у 2022 році. Але навряд чи фішка запрацює тільки на iPhone 14. Куди ймовірніше, що її додадуть у всі яблучні телефони під керуванням iOS 16.

Ще однією цікавою особливістю девайса може стати відсутність фізичного слота для SIM-карти в деяких модифікаціях. Ходять чутки, що Apple порадила великим операторам мобільного зв'язку підготуватися до виходу смартфонів лише з вбудованою карткою eSIM.



3.jpg

Тому всі вирішили, що якась додаткова версія чотирнадцятого покоління iPhone вийде без слота під звичну сімку. Технологія eSIM вже давно працює в Україні, тому проблем з підтримкою у нас не виникне. Та й моделі із фізичною SIM-картою нікуди не зникнуть. Тому переживати щодо цього нема чого.

Скільки буде коштувати iPhone 14

Іменитий аналітик LeaksApplePro стверджує, що осінні новинки цього року трохи подорожчають. Але збільшення ціни стосуватимуться лише “прошок”. iPhone 14 коштуватиме 800 доларів США без урахування податків. 14 Max обійдеться в 900 доларів, 14 Pro – 1100$, а 14 Pro Max – 1200$.

Ну ось і все! Це були всі чутки та витоки, які нам вдалося відкопати у мережі.


Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар