Як друкувати з iPhone на принтері: докладна інструкція

Зміст

Цифровізація в Україні йде повним ходом і багато документів у смартфоні набули сили паперових побратимів. Однак, необхідність переводити «цифру в аналог» поки що залишилася. Договори, страховки і всілякі акти вимагають мокрих печаток та підписів :) У цій статті-інструкції я розповім про різні способи друку з iPhone, а також про те, що робити у разі конфлікту принтера та технології друку від Apple. Поїхали!


Найшвидший спосіб роздрукувати з iPhone

Сьогодні зовсім необов'язково перекидати файл для роздруківки в хмару, на флешку або на зовнішній SSD. Завдяки технології AirPrint «народження» паперового документа відбудеться миттєво. Причому для цього не потрібно завантажувати і встановлювати спеціальні драйвери. AirPrint працює «з коробки». Але є одна умова: твій принтер має бути в списку підтримуваних пристроїв.



ti 864x452.png

Якщо все гаразд, можна приступати до друку за допомогою AirPrint:

  1. На своєму iPhone знайди «кандидата» на роздрук: документ, файл або сторінку в браузері.
  2. Тапни на «Поділитися».
  3. У меню, що відкрилося, прокрути вниз до «Друкувати».
  4. Далі вибираєш свій принтер.
  5. Вказуєш кількість копій та налаштовуєш масштаб.
  6. Надсилаєш на друк.

Готово! Як бачиш, з AirPrint все простіше простого. Якщо тільки принтер підтримує технологію. З літніми друкованими пристроями, ну або з тими, яких немає в списку, потрібно діяти по-іншому.


Що робити, якщо принтер не підтримує AirPrint?

Не всі принтери можуть синхронізуватися з еплівською технологією. Якщо твого немає в списку пристроїв, пропонованих для друку, можна скористатися фірмовим застосунком. Так, багато компаній-виробників оргтехніки створюють і програмне забезпечення до своїх продуктів.

-12%
MU173
41 999 ₴
37 159 ₴
929 $
-8%
MQ9V3
57 499 ₴
52 699 ₴
1 317 $

З твого боку лише потрібно зайти в магазин App Store і завантажити той чи інший застосунок залежно від бренду принтера. А потім:

  • відкрити програму;
  • запустити налаштування принтера;
  • погодитись з пошуком пристроїв;
  • активувати Wi-Fi на принтері;
  • додати свій принтер до списку пристроїв для друку.

Готово! Застосунки для друку від різних брендів мало чим відрізняються, тому складнощів виникнути не повинно. До речі, в них є ще купа додаткових функцій на кшталт сканування документів прямо на iPhone або імпорт файлів з iCloud і подальший друк, а також надсилання факсом. Але що робити, якщо виробник твого принтера не подбав про софт, до того ж пристрій не підтримує Wi-Fi. Допоможе наступний спосіб.


Універсальний спосіб друку з iPhone

У старих принтерах ніякого Wi-Fi з підтримкою спеціально розробленого застосунка немає від слова зовсім. І тим не менше здійснити друк цілком реально. Для цього знадобиться перехідник USB OTG під Lightning або USB-C (якщо ти вже став щасливим володарем одного зі смартфонів лінійки iPhone 15). Таким чином, твій айфон стає хостом, а принтер – периферійним пристроєм.

Спеціальна ціна-15%
MTP13
36 999 ₴
31 499 ₴
787 $
Спеціальна ціна-17%
MPUR3
31 999 ₴
26 499 ₴
662 $

Ну що ж, після правильного підбору кабелю можна починати:

  1. Підключи дріт від принтера до адаптера USB OTG.
  2. Відповідно, другий кінець адаптера з'єднай з iPhone.
  3. На дисплеї ти побачиш запит на дозвіл ділитися даними.
  4. Натисни «OK».
  5. Знайди файл для друку. А далі так само, як і у випадку з AirPrint.
  6. Тиснеш на «Поділитися».
  7. Потім вибираєш «Друк» і твій принтер зі списку запропонованих.
  8. Завершуєш процес, друкуючи файл.

Готово! Цей спосіб неспроста називається універсальним, адже він не вимагає ні підключення смартфона та друкарського пристрою до одного й того самого Wi-Fi, ні скачування фірмового застосунка від виробника принтера. Однак, тобі доведеться докупити перехідник USB OTG. Але по-перше, він коштує копійки, а по-друге, може стати в нагоді надалі.

Орієнтуйся при виборі одного з трьох способів на можливості твого периферійного обладнання. І останнє, смартфон і принтер можуть не знайти один одного. Причин може бути кілька. Перевір, чи до одного Wi-Fi вони підключені. Якщо не допомагає, спробуй перезавантажити обидва пристрої. А ще, можна глянути на стан механізму, що подає папір, і перевірити правильність позиціонування картриджа.

Загалом, друкувати з iPhone зовсім нескладно, і як правило, проблеми – рідкість. Особливо, якщо використовувати нативний застосунок.


Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар