Персональний досвід використання Apple Fitness+: переваги та недоліки

Зміст

Застосунки для фітнесу буквально заполонили магазин App Store. Поряд з такими гігантами індустрії, як Adidas та Nike, компанія Apple пропонує своє бачення інструкцій з силових (і не тільки) вправ у домашніх умовах. Apple Фітнес застосунок обзавівся платною підпискою наприкінці 2020 року. Apple Fitness + повністю інтерактивна, після оформлення користувач отримує доступ до безлічі комплексів тренувань авторства професійних тренерів. Про те, як користуватися сервісом в Україні, як налаштувати, а також стежити за прогресом, розповім у цій статті. Поїхали!


Apple Fitness в Україні

Відразу обмовлюся, що платний варіант Епл Фітнес за $9,99 на місяць доступний лише у 20 країнах світу і України в цьому списку поки немає. Але цю перешкоду можна обійти, створивши новий акаунт Apple ID, де буде вказано регіон покриття сервісу. Наприклад, США або Німеччина. Для цього в App Store вийди зі свого Apple ID, а потім спробуй завантажити будь-який безкоштовний застосунок. Система запропонує тобі створити обліковий запис. Під час заповнення в графі «Регіон» зазнач країну доступності Apple Fitness+.

Спеціальна ціна-15%
MTP13
36 999 ₴
31 499 ₴
787 $

Можливо, доведеться змінити мову на англійську (якщо вибереш США) або скористатися послугами VPN. У будь-якому разі головне – зареєструватися, а мову можна завжди змінити в налаштуваннях.


Як налаштувати Apple Fitness+

Ідеальним варіантом використання застосунку Apple Фітнес+ буде наявність у тебе Apple Watch 3 і новішої версії. Під час першого запуску сервіс, ґрунтуючись на інфі із застосунка «Здоров'я» (зокрема й на результатах проведених тренувань) змоделює індивідуальні комплекси вправ. А в застосунку Фітнес на Apple Watch, пов'язаному з твоїм iPhone, фіксуватимуться дані про час тренування, пульс, витрачені калорії і виводитимуться на екран смартфона. Жодного відволікання на годинник!

Крім цього, свої досягнення ти зможеш порівняти з іншими передплатниками Apple Fitness+ у смузі активності. Що додасть мотивації в ході такого собі віртуального змагання.


Apple Fitness+ workouts

Перед тим, як користуватися застосунком Фітнес на Айфон, потрібно визначитися з видом активності. Якісь курси тренувань не вимагають абсолютно нічого, інші ж навпаки, – потребують додаткового обладнання.



ti 864x452.png

Більшість комплексів поділяються на такі типи:

  • заняття ходьбою та бігом;
  • HIIT-вправи (інтервальні тренування високої інтенсивності);
  • заняття танцями;
  • йога та пілатес;
  • силові вправи для новачків та профі;
  • використання велотренажера (кардіо);
  • комплекси для бігової доріжки;
  • відновлювальні вправи;
  • заняття веслуванням.

Обравши той чи інший тренувальний план, можна підлаштувати програму Епл Фітнес+ за допомогою фільтрів. Визначитися з тренером, задати час активності та список вправ. Навіть жанр музичних треків з Apple Music, які звучатимуть під час тренування, ти можеш вибрати сам.

Спеціальна ціна-13%
MTUX3
47 999 ₴
41 699 ₴
1 042 $

А як користуватися застосунком Фітнес на Айфоні без інтернету? Елементарно! Досить завантажити вподобаний відеокурс і тренуватися за ним хоч у катакомбах ) До речі, найкращі відео ти завжди можеш додати в розділ «Вибране». І про те, що вони тобі рано чи пізно набриднуть, не турбуйся. Нові відео з'являються раз на тиждень. З айфоном розібралися, а як налаштувати тренування на Apple Watch?


Як відстежити свій прогрес у Fitness+

Екосистема Apple працює як єдиний організм. Тому на питання про те, як налаштувати тренування на Apple Watch, відповідь одна. Простіше простого! Ба більше, нічого налаштовувати не потрібно. Усе синхронізується з усім в автоматичному режимі: застосунок Apple Фітнес+ з «яблучним» годинником, а він, у свою чергу, – зі смартфоном.

Після проходження тренування інформація про результати зберігається, щоб ти бачив прогрес на кожному етапі. І так, використання Apple Watch просто необхідне. Адже саме з них на твій iPhone надходять дані про частоту скорочення серцевого м'яза, спалювання калорій у вигляді смуги спалювання, а також відображаються всі три кільця активності. Перегляд відеоуроків і самі тренування можливі без розумних годинників, а ось запис досягнень – тільки із застосунком Фітнес на Apple Watch.



ti 864x452 1.png

Підбиваючи підсумок, скажу, що у програми Епл Фітнес+ лише два недоліки: маневри для її доступності і те, що вона платна. Перший можна обійти, а до другого поставитися, як до справедливої вартості за дійсно якісний продукт. До того ж, є безкоштовний пробний період, щоб оцінити застосунок належним чином. Варто спробувати!

Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Популярні iPhone та Apple Watch:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар