Як підготувати iPhone для подорожі, щоб зберегти гроші на рахунку?


За кордоном мало хто з нас користується послугами роумінгу на повну. Зазвичай ми економимо, намагаємося не використовувати мобільний інтернет і навіть не дзвонити.

Але іноді і це не рятує, а оператори знімають величезну абонплату, навіть якщо ти нічого не використовував. А вся справа в одній функції твого смартфона, яку потрібно відключати перед виїздом з країни.


За що оператор списує гроші

Якщо ти попередньо відключиш мобільні дані в налаштуваннях свого iPhone, це не убезпечить від плати за роумінг. Нехай мобільним інтернетом ти користуватися безпосередньо не будеш, але він може використовуватися через іншу опцію.

Вона називається «Допомога Wi-Fi» і діє досить просто. Якщо ти користуєшся бездротовою точкою доступу з поганою якістю роздачі, то твій смартфон додатково без підтвердження включає мобільний інтернет для поліпшення швидкості передачі даних.



ezh|864х452.png

Wi-Fi за кордоном працює не завжди добре, особливо в ресторанах і готелях. Тому випадки списання абонплати не рідкість.

Щоб вимкнути «Допомога Wi-Fi», перейди в Налаштування – Стільниковий зв'язок. Внизу сторінки, після іконок всіх додатків буде цей пункт.

Обов'язково відключав його, коли їдеш кудись і не хочеш допустити незапланованих витрат. Хоча дивно, що сама Apple не подумала про це. Але нічого, після простої маніпуляції з тебе точно ніхто не знімає і копійки.


Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар
Схожі статті