Як подивитися пароль від вай фай на айфон

Зміст

Смартфони Apple автоматично зберігають паролі всіх Wi-Fi мереж, до яких колись підключалися. Це допомагає швидко отримувати доступ до інтернету у знайомих місцях. У цій статті розповідаємо, як переглянути збережені паролі на Айфон у разі потреби.


Спосіб 1: дізнайтеся пароль за допомогою коду маршрутизатора

Цей метод спрацьовує не з усіма роутерами, але може допомогти у складній ситуації. Щоб скористатися способом, потрібно підключити смартфон до бездротової мережі, а далі:

  1. Зайти до «Налаштування» та відкрити «З'єднання Wi-Fi».
  2. Натиснути «i» синього кольору навпроти актуальної мережі.
  3. Відкрити вкладку «Маршрутизатор», знайти та скопіювати IP-адресу.
  4. Запустити браузер Safari та ввести IP-адресу в пошукове поле.
  5. Клікнути «Пошук» та у відкритому вікні для введення пароля та логіну прописати «admin» в обох рядках.
  6. Натиснути «Готово».

Після цих дій на екрані iPhone повинні з'явитися налаштування маршрутизатора, в яких можна знайти Wi-Fi. Клацнувши на «i», відкриється пароль безпеки від мережі.


Спосіб 2: Використовуйте в'язку ключів iCloud

Цей варіант є актуальним, якщо ви плануєте підключити до інтернет-мережі MacBook. Для початку увімкніть ноутбук і виконайте: меню Apple → «Системні налаштування» → «Apple ID». Паралельно відкрийте вкладку «iCloud». У меню поставте прапорці навпроти розділу «В'язка ключів». Далі виконуйте інструкції, що виникають на екрані: введіть дані Apple ID, створіть пароль для «В'язки ключів».

Спеціальна ціна-17%
MPV03
31 999 ₴
26 499 ₴
662 $
-9%
MGJA3/MGHC3
18 480 ₴
16 799 ₴
420 $

Рекомендація: придумайте надійний код для «В'язки ключів», якщо передаватимете конфіденційну інформацію і хочете бути впевнені в її безпеці.

Наступний крок – активація опції на Айфоні:

  • Перейдіть до програми «Налаштування».
  • Тапніть на поле «Облікові записи та паролі».
  • Відкрийте вкладку iCloud.
  • Активуйте «В'язка ключів», ввівши код.

Перезавантажте MacBook і підключіть його до інтернету будь-яким можливим способом, наприклад, роздавши Wi-Fi з телефону. Це необхідно, щоб ноутбук підтягнув дані з хмари. Після оновлення інформації зайдіть у меню програм на MacBook і перегляньте код до потрібної мережі.

Знайти код, що вас цікавить, допоможе рядок «Пароль мережі AirPort». Клікнувши по ньому правою кнопкою мишки, можна відкрити Властивості мережі. У цьому розділі потрібно набрати ім'я мережі та вибрати «Показати пароль».


Спосіб 3: Поділитися паролем Wi-Fi з iPhone на інший iPhone/iPad

Для тих, у кого попередні способи, як дізнатися пароль від Вай-Фая, до якого підключений Айфон, не спрацювали, розповідаємо про метод підключення гаджетів Apple без використання коду. За допомогою простих дій можна надати доступ до Wi-Fi на інший Айфон або iPad.

Супер ціна-8%
MQ1F3
52 499 ₴
48 399 ₴
1 210 $
Спеціальна ціна-13%

Для цього необхідно:

  1. Підключитися на iPhone до бездротової мережі.
  2. Увімкнути Bluetooth на обох гаджетах.
  3. На девайсі, який потрібно підключити, вибрати мережу Wi-Fi.
  4. Натиснути на екрані другого пристрою на «Поділитися Wi-Fi» у спливаючому вікні.
  5. Підтвердити дію та перевірити підключення.

Рекомендація: не встановлюйте джейлбрейк, щоб завантажити програму, яка дозволяє дізнатися код доступу до мережі. Це може наразити на небезпеку ваш iPhone.

Тим, хто оновив операційну систему до iOS 16 і вище, не потрібно шукати складних шляхів, як подивитися збережені паролі на iPhone. Розробники Apple передбачили таку функцію в «Налаштуваннях». Все, що потрібно від користувача, — зайти в розділ «Wi-Fi» і тапнути на ім'я мережі, до якої приєднаний смартфон. Після натискання на «Пароль» та ідентифікації власника гаджета за допомогою Face ID/Touch ID замість зірочок відобразиться збережений код. Звідси дані можна копіювати та надсилати у повідомленні.

Author photo
Автор статті Олена Герасименко
Читати наш блог у Telegram
Популярні нові та Б/В iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар