Як поставити пароль на галерею айфон: 3 способи

Зміст

Більшість користувачів вибирають iPhone за відмінну якість фото- та відеозйомки, а також за високу безпеку конфіденційних даних. Так, Apple пропонує кілька варіантів захисту контенту від небажаного перегляду. Як поставити пароль на фотографії в Айфоні – розповідаємо у цій статті.


Поставити пароль на галерею в iPhone

Розглянемо три основні способи приховати знімки та відео у смартфоні.


Через «Нотатки»

Неординарний метод захисту медіафайлів – у застосунку «Нотатки». Заблокувати доступ до контенту можна за допомогою Apple ID, Face ID або Touch ID. Для початку потрібно відкрити «Налаштування», вибрати «Нотатки» та вимкнути опцію «Збереження медіа та фото». У рядку «Пароль» необхідно встановити пароль або скористатися технологіями Face ID/Touch ID, а потім тапнути на «Готово».

Спеціальна ціна-6%
MPVX3
36 999 ₴
34 599 ₴
865 $
Спеціальна ціна-13%

Після цього слід перенести знімки з «Галереї» до «Нотатки» на Айфон. Для цього:

  1. Відкрийте «Створити новий запис» у нижній частині меню програми.
  2. Клікніть на камеру, а потім – «Вибрати фото або відео».
  3. Виберіть знімки, які ви плануєте приховати, та натисніть «Додати».
  4. Натисніть іконку з трьома точками в кружечку у верхньому правому кутку.
  5. У вікні, яке з'явилось, натисніть «Захистити» та вбийте код.
  6. Клацніть піктограму відкритого замка вгорі екрана.

Проста рекомендація для спрощення захисту: якщо ви знаєте, що захочете приховати готовий контент, знімайте безпосередньо з «Нотаток». Для цього вибирайте у програмі «Зняти фото та відео», клацнувши на іконку камери.


Через «Гід-доступ»

Ця функція дозволяє поставити пароль на альбом iPhone і не допустити перегляду фотографій або відео без введення пароля. Так, ви зможете показувати знімки на вашому iPhone і не хвилюватися, що хтось побачить конфіденційні матеріали. Щоб налаштувати опцію, необхідно пройти шляхом: «Параметри» → «Загальні» → «Доступність» → «Гід-доступ». В останньому розділі потрібно клацнути по тумблеру та задати пароль. Для активації опції потрібно натиснути кнопку «Додому» тричі.

Спеціальна ціна-17%
MPUR3
31 999 ₴
26 499 ₴
662 $
-9%
MGJA3/MGHC3
18 480 ₴
16 799 ₴
420 $

Щоб продемонструвати певний знімок, відкрийте «Фото», виберіть зображення та тричі натисніть «Додому». У меню, що з'явиться, натисніть «Параметри» і посуньте повзунок вліво в розділі «Натискання», тапніть «Готово», а потім «Продовжити». Якщо сторонній користувач перегортатиме вашу галерею, він не зможе переглянути заблоковані знімки.


Через сторонній застосунок

Для смартфонів Apple розроблені спеціальні застосунки, які дозволяють тримати контент у безпеці. Найнадійніші з них:

  • Keepsafe;
  • PhotoSafe Vault;
  • Private Photo Vault.

Наприклад, розглянемо, як поставити пароль на фотографії Айфона в застосунку Keepsafe. Після завантаження програми в AppStore потрібно пройти реєстрацію та створити обліковий запис. Потім програма потребує доступу до галереї телефону, тому натисніть «Дозволити».

Спеціальна ціна-17%
MPV03
31 999 ₴
26 499 ₴
662 $
Спеціальна ціна-8%
MX9T2/MHGF3/MHGQ3
7 194 ₴
6 599 ₴
165 $

Вибрати зображення, які бажаєте сховати, можна поштучно чи відразу всі. Останній крок – придумати пароль для захисту. Keepsafe імпортує файли і проситиме набрати код при кожному запуску.


Поради щодо безпеки ваших фотографій

Щоб не дотримуватись складних рекомендацій та не завантажувати додатковий софт для захисту контенту, налаштуйте блокування по обличчю або відбиток пальця у програмі «Фото». iOS надає можливість не тільки поставити пароль на альбом iPhone, але і підключати Face ID та Touch ID. Це означає, що для перегляду прихованих файлів не потрібно вводити код вручну.

Зберігати контент можна також у хмарних сервісах, видаляючи його з пам'яті iPhone. Таке рішення допоможе не перейматися тим, що хтось випадково натрапить на надто особисте відео у вашому смартфоні.


Author photo
Автор статті Олена Герасименко
Читати наш блог у Telegram
Популярні нові та Б/В iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар