Як встановити пароль на папку айфон

Зміст

Щоб не захаращувати робочий екран iPhone, застосунки зручно об'єднувати в тематичні папки. Доступ до останніх можна заблокувати. Завдяки цьому жодному сторонньому користувачеві не вдасться відкрити програми та ознайомитися з особистими даними власника смартфона. У цій статті зібрані рекомендації щодо того, як легко встановлювати код на папки.


Як поставити пароль на папку на iPhone?

Зробити це можна двома способами: за допомогою вбудованих засобів Айфона та за допомогою сторонніх застосунків. Обидва методи мають плюси і мінуси, тому вибір залежить від ваших уподобань.


Як поставити password на папку в iPhone, скориставшись вбудованими можливостями телефону?

Операційна система iOS надає широкі можливості для гарантування безпеки персональної інформації. Щоб встановити пароль на якусь папку в смартфоні Apple, потрібно:

  1. Зайти до програми «Налаштування» та знайти графу «Загальні».
  2. Вибрати «Обмеження», потім натиснути «Увімкнути обмеження».
  3. Ввести пароль.

Код повинен містити літери латинського алфавіту нижнього та верхнього регістрів, а також цифри. Мінімальний розмір – вісім знаків.

Спеціальна ціна-17%
MPV03
31 999 ₴
26 499 ₴
662 $
Спеціальна ціна-7%

Рекомендація: не використовуйте як пароль дату народження, імена родичів та клички домашніх тварин. Подібний код легко зламати.


Як поставити пароль на папку в iPhone, скориставшись сторонніми програмами?

Ті, кому стандартних можливостей iPhone недостатньо, можуть скористатися спеціальним застосунком. Найнадійніші утиліти, які можна знайти в App Store – Folder Lock та Folder Passcode.

За допомогою Folder Lock можна запаролити практично все: від повідомлень та нотаток до фотографій та папок. Після завантаження програма запуститься і запропонує вибрати спосіб захисту: стандартний пароль, графічний ключ, відбиток пальця або розпізнавання по обличчю. Далі потрібно вказати електронну адресу користувача, після чого можна приступати до налаштування захисту:

  1. З меню, що з'явиться, виберіть папки, які потрібно заблокувати.
  2. Помістіть файли в готові шаблони або створіть нові папки, натиснувши кнопку «+».
  3. Клікніть по порожній папці та додайте вибрані файли.

Перенесені до програми папки необхідно видалити з внутрішньої пам'яті Айфона, щоб забезпечити їм повну безпеку. Змінити код або зняти блокування можна в налаштуваннях утиліти. Якщо ви забудете пароль до даних Folder Lock, то відновити його можна буде через електронну пошту, вказану при реєстрації.

Спеціальна ціна-17%
MPUR3
31 999 ₴
26 499 ₴
662 $
Спеціальна ціна-13%

Folder Passcode після встановлення з App Store пропонує ввести чотиризначний код, яким буде захищено всі файли. Відкривши утиліту, потрібно вибрати директорію, доступ до якої необхідно заблокувати. Коли хтось спробує відкрити її, програма запропонує ввести пароль.


Що робити, якщо забув password від папки на iPhone?

У разі втрати пароля при блокуванні файлів вбудованими можливостями гаджета потрібно відновлення Айфона зі скиданням усіх кодів. Відкатити налаштування до заводських зручно через iTunes на комп'ютері або ноутбуку Apple. Для цього потрібно переконатися, що на iPhone встановлена остання версія iOS, а на ПК оновлено програму iTunes. Далі дотримуйтесь простої інструкції:

  1. Підключіть телефон до комп'ютера за допомогою кабелю Lightning.

  2. Затисніть кнопку живлення та «Додому» (або клавішу регулювання гучності в моделях без фізичної кнопки «Додому») на 10 секунд.

  3. Дочекайтесь повідомлення про те, що смартфон перейшов у режим відновлення.

  4. Затисніть клавішу «Shift» на клавіатурі ПК і натисніть «Відновити iPhone».

Смартфон відновиться без кодів до папок та готових до звичайного використання.


Author photo
Автор статті Степан Шкірта
Читати наш блог у Telegram
Популярні нові та Б/В iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар