Як скинути айфон до заводських налаштувань

Зміст

Причин для скидання твого iPhone до заводських налаштувань може бути кілька. Наприклад, ти вирішив продати гаджет і хочеш, щоб він дістався майбутньому власнику абсолютно «чистим», без застосунків та іншого контенту. Або передаєш пристрій «у спадок» родичу. А буває і так, що айфон став зависати (особливо після встановлення чергової бета-версії iOS), і звичайні методи типу перезавантаження та апаратного скидання вже не допомагають.

У сьогоднішньому матеріалі поговоримо про засоби повернення айфону до первозданного вигляду, а також розберемося з термінологією різних параметрів скидання. Поїхали!


Чим відрізняються програмне скидання, апаратне скидання та скидання до заводських налаштувань?

Спершу трохи загальної інформації. Якщо ти розумієш про що мова, просто пропусти цей блок. Умовно скидання можна поділити на три види, при необхідності застосування кожного з них.

Найпростіша з усіх рекомендацій при зависанні iPhone – його перезавантаження, тобто програмне або так зване «м'яке» скидання. У цьому випадку всі дані гаджета збережуться, оперативна пам'ять розвантажиться, а помилок у роботі стане менше або вони взагалі підуть нанівець.

#TEXT_ELEMENTS_1#

Однак, за рахунок «м'якого» скидання далеко не завжди можна вирішити проблеми з пристроєм. Особливо якщо його екран просто не працює. Тоді на допомогу приходить апаратне скидання або «Hard Reset». Іншими словами, примусове перезавантаження. При цьому способі дані та весь контент також залишаться на місці.

І останній найрадикальніший спосіб, коли перші два безсилі, називається «Factory Reset» – повернення iPhone до стану, коли він зійшов із конвеєра одного із заводів Apple. Тут вже треба зробити резервну копію всіх даних, бо вони зникнуть, щойно закінчиться процедура повного скидання.


Як скинути iPhone до заводських налаштувань без пароля?

Якщо тобі з якихось причин недоступний пароль від Apple ID до iPhone, все одно повне скидання можливе. Допоможе утиліта Tenorshare ReiBoot. Спочатку потрібно завантажити та встановити інструмент на твій ПК на базі Windows або Mac.



ti 864x452.png

А далі виконай низку нескладних кроків:

  1. Зроби запуск Tenorshare ReiBoot, не забувши підключити свій айфон до комп'ютера за допомогою дроту.

  2. Далі натисни на «Reset Device».

  3. У меню, що відкрилося, клікні «Factory Reset».

  4. Тепер можна натиснути на «Download» та вибрати актуальну прошивку або зробити імпорт раніше завантаженої на ПК версії.

  5. По завершенню завантаження натисни на «Start Reset».

Готово! Після закінчення процесу твій айфон повернеться до «фабричного» стану.


Як зробити апаратне скидання iPhone?

У старих моделях «яблучних» смартфонів скидання апаратної частини легко вирішувалося завдяки кнопці живлення. Нові ж потребують особливого підходу до цієї процедури. Проте купертинівці зробили певні висновки і вивели безпеку на перше місце ще й для випадкового перезавантаження.

#TEXT_ELEMENTS_2#

Отже, ось що потрібно зробити:

  1. Кнопка, що збільшує гучність, її потрібно швидко натиснути і відпустити.
  2. Потім те саме зробити з кнопкою зменшення гучності.
  3. І, нарешті, натиснути та утримувати кнопку збоку.
  4. Дочекайся появи еплівського логотипу і відпусти її.

Готово! Тепер ти знаєш, як зробити апаратне скидання iPhone.

Скидання iPhone до заводських налаштувань за допомогою iTunes

Цей спосіб підійде навіть без залучення пароля. Але є одна важлива умова: на твоїй моделі «яблучного» смартфона має бути відключено опцію «Де iPhone». І ще, чим новіша версія iTunes, тим краще.

#TEXT_ELEMENTS_3#

Тепер можна приступати до процесу скидання через iTunes:

  1. Підключи свій iPhone до ПК за допомогою кабелю та запусти iTunes.
  2. У верхньому кутку ти побачиш іконку айфона, натисни на неї.
  3. У вкладці «Загальні» натисни «Відновити iPhone».
  4. Ще раз вибери «Відновити iPhone» та підтверди дію.

Готово! Далі тобі залишиться тільки почекати, поки комп'ютер видаляє всі дані з гаджета і встановлює нову прошивку. Все завершиться перезапуском iPhone.


Що означає різні параметри скидання?

Під час скидання система може запропонувати, які параметри очистити. Усього їх шість. Розглянемо кожен із них – від назви до розшифровки:

  • Скинути всі налаштування. Застосунки та інший контент залишаться в строю, а ось паролі від Wi-Fi і все, що ти налаштував вручну, зітреться.

  • Скинути весь вміст та налаштування. Ідеальний варіант для подальшого продажу гаджета. Зникне абсолютно все.

  • Скинути налаштування мережі. Крім дії, що з назви, видаляться тимчасові файли та кеш.

  • Скинути словник клавіатури. Найкраще рішення для оновлення словника, особливо якщо підказки клавіатури перестали тебе радувати.

  • Скинути макет головного екрана. Підійде, якщо набрид поточний робочий стіл твого iPhone.

  • Скинути розташування та конфіденційність. І знову мова про первозданність, тільки в цьому випадку вона стосуватиметься геолокації пристрою та безпеки, тобто конфіденційності.

Ось, власне, і все. Використовуй один із методів скидання та рекомендації залежно від конкретної ситуації з твоїм iPhone і на виході ти отримаєш зовсім новенький (з погляду програмного забезпечення) гаджет.

Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Популярні нові та Б/В iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар