Як заряджати айфон від айфону

Зміст

Щороку Apple випускає iPhone з покращеними показниками автономності. Для цього розробники впроваджують більш ємні акумулятори та просунуті чіпи з енергозберігаючими технологіями. Також виробник представив функцію оптимізованої зарядки, яка забезпечує її безпеку та продовжує термін служби батареї. Але з додаванням ефективної реверсивної зарядки у бренду поки не складається. Розповідаємо все, що знаємо про зворотний заряд у смартфонах компанії, і розбираємось, чи можна заряджати Айфон від Айфона.


Що таке реверсивна зарядка Айфона

Компанія використовує реверсивну зарядку, починаючи з iPhone 12. Щоправда, технологію заблоковано на програмному рівні. Єдиний прилад, який може підживлюватися через котушку на тильній панелі смартфона, — зовнішній акумулятор MagSafe. Айфон здатний ділитися енергією з MagSafe Battery Pack, навіть якщо він не підключений до електромережі. Для зарядки необхідно лише покласти батарею на задню кришку телефону.

Зазначимо, що компанія Apple не використовує терміни «реверсивна» та «зворотна зарядка». Більше того, вона не дає цьому процесу жодної назви, а лише згадує, що заряджати MagSafe Battery Pack можна за допомогою iPhone. Однак це є реверсивний спосіб передачі енергії.

Спеціальна ціна-16%
MPUF3
31 999 ₴
26 899 ₴
672 $

З повідомлень Відомства з патентів та товарних знаків США відомо, що Apple отримала патент на розробку реверсивної зарядки. Це дозволяє зробити висновок, що виробник планує впровадити технологію, яка дозволяє використовувати iPhone як зарядний пристрій для айфонів та аксесуарів .

Інсайдери стверджують, що повноцінну реверсивну зарядку планували впровадити в iPhone 14 Pro та 14 Pro Max – моделях 2022 року, але компанія не закінчила розробку та налаштування вчасно. Інженери бренду продовжують роботу над утилітою, яка дозволить оптимізувати швидкість заряджання та вирішить проблему розсіювання тепла. Також фахівці розробляють застосунок і новий інтерфейс користувача, який відображатиме дані про зарядку аксесуара.


Принцип роботи реверсивної зарядки

Принцип роботи зворотної зарядки полягає у використанні одного пристрою як джерела енергії для іншого. Смартфони з підтримкою цієї технології без особливого налаштування та використання кабелів можуть заряджати телефони, смарт-годинники та навушники, які оснащені опцією бездротової зарядки. В обох гаджетах має бути реалізований стандарт Qi. Особливих рекомендацій щодо зарядки немає: необхідно покласти смартфон екраном вниз, а на його спинці розташувати пристрій, який потрібно підживити.

Спеціальна ціна-16%
MLPG3
27 999 ₴
23 399 ₴
585 $

Зараз у реверсивної зарядки чимало недоліків:

  • низька швидкість заряджання в порівнянні з використанням адаптера живлення;
  • великі втрати енергії в процесі заряджання через низький ККД;
  • незручність експлуатації, оскільки практично неможливо сполучати гаджети на ходу.

До того ж заряджати за допомогою цієї технології девайси непрактично. Зарядивши навушники до 100% смартфон може сам розрядитися майже до нуля. Можливо, через ці причини Apple не поспішає впроваджувати зворотну зарядку в Айфони.


Як заряджати iPhone від iPhone

На цей момент зарядити iPhone від iPhone не можна. Протестувати можливості реверсивної зарядки можна лише на блоці живлення MagSafe. Для цього потрібно підключити портативну батарею до задньої панелі телефону та підключити через Lightning. Так iPhone зможе зарядити і свій акумулятор, і MagSafe. Чи можна буде заряджати айфон від айфона з виходом нових моделей смартфона – дізнаємося зовсім скоро.


Author photo
Автор статті Степан Шкірта
Читати наш блог у Telegram
Актуальні нові та Б/В iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар