Що потрібно знати коли береш бв айфон

Зміст

Вибір уживаного iPhone пов'язаний з ризиками та потенційними проблемами у використанні смартфона. Щоб придбаний пристрій не вийшов з ладу в перші місяці експлуатації, потрібно уважно оглянути та протестувати його. Що потрібно знати, купуючи Айфон, розповідаємо в цій статті. Також ділимося рекомендаціями від експертів у техніці Apple.


Перевірка на справжність iPhone

Визначити справжність девайса дозволяє фірмовий напис на коробці: «Designed by Apple in California. Assembled in China». Це означає, що дизайн розроблявся у США, а збирання здійснювалося на заводах у Китаї. Китайські ієрогліфи говорять, що перед вами підробка. У попередніх версіях пристрою (до моделей Айфон XR, XS і XS Max включно) логотип у вигляді яблука розташовувався у верхній частині задньої кришки. Починаючи з 2019 року та сімейства iPhone 11, він розміщується точно посередині тильної панелі.


Перевірка порту Lightning

Обов'язкова умова при купівлі телефону — можливість особистої перевірки гаджета. Перше, на що потрібно дивитися, коли купуєш б/в Айфон – цілісність гвинтів, які утримують роз'єм Lightning. Якщо на них є потертості, викривлення та інші пошкодження, то девайс вже ремонтували і можливо неодноразово. Візьміть з собою адаптер і кабель, щоб підключити до порту і з'ясувати, чи заряджається. Також варто під'єднати дротові навушники для тестування якості динаміків та гучності звучання музики.


Перевірка серійного номера та IMEI

Якщо б/в Айфон йде в комплекті з коробкою, потрібно відкрити слот за допомогою спеціальної скріпки та встановити SIM карту. Зверніть увагу, що на компактному лотку для сімки також вказано серійний номер. Перевірте, чи збігається він з тим, що вказаний на коробці та в «Налаштуваннях». Якщо всі три коди однакові, то ви тримаєте в руках оригінальний гаджет.

Спеціальна ціна-13%

Після встановлення картки SIM увімкніть пристрій: чітко посередині екрана має з'явитися логотип Apple чорного кольору. Переконайтеся, що мережа оператора відображається. Далі виконайте: «Параметри» → «Загальні» → «Про цей пристрій», щоб переглянути серійний номер та IMEI. Звірте їх із даними на коробці.


Перевірка камери

На що дивитися, коли купуєш Айфон з метою створення контенту для соціальних мереж? Звісно, на камери. Для початку їх варто уважно оглянути. Переконайтеся, що на лінзах немає подряпин та потертостей. Якщо протерти вічко камери, то об'єктив повинен віддавати зеленим блиском, а всередині бути глибокий чорний колір. Зробіть кілька знімків на передній та основний модулі. Не забувайте перемикатися між режимами зйомки. Вивчіть готові фото на предмет реалістичності перенесення кольорів, засвітів і розмиття. Протестуйте камеру та запис відео.


Перевірка екрана та сенсора

У продаж можуть надходити б/в iPhone із заміненими екранами. Перевірити якість дисплея можна, відкривши розділ «Екран і яскравість» у «Налаштування» смартфона. Регулюйте яскравість повзунком від максимального до мінімального значення і стежте, як змінюється картинка: чи є засвіти, чи плавно розподіляється колір тощо.



ezh 864x452.png

Несправності в роботі сенсора можна побачити в перші хвилини використання гаджета. Повільна реакція та підвисання можуть говорити про багато проблем, але причина часто криється в застарілій версії операційної системи. Сенсор повинен швидко відгукуватися на натискання. Затисніть палець на іконці будь-якої програми і перегляньте, чи запуститься меню з даними. Також можна відкрити «Нотатки» та натиснути кожну клавішу — так ви будете впевнені, що сенсор є повністю справним.


Перевірка на контакт з рідиною

Дізнатися, чи був девайс втоплений, допоможе спеціальний датчик. Їм оснащені усі моделі. Маркер знаходиться в гнізді для слота SIM-картки. Вам потрібно дістати лоток і посвітити всередину ліхтариком. Якщо ви побачите червоний індикатор, модель пропускала рідину всередину корпусу. Якщо колір датчика білий або сріблястий, «начинка» смартфона в безпеці.


Перевірка сховища

Що ще потрібно знати, купуючи б/у Айфон, то це реальний обсяг пам'яті. Щоб знайти цю інформацію, потрібно:

  • Відкрити «Налаштування».
  • Вибрати вкладку «Загальні».
  • Клікнути «Про пристрій».

Тут можна дізнатись, чи правильний обсяг сховища назвав продавець. Також варто відкрити iCloud та переконатися, що обліковий запис попереднього власника вимкнено.


Перевірка акумулятора

Навіть якщо Айфон успішно пройшов описані вище перевірки, не варто поспішати з оформленням покупки. Необхідно унеможливити ризик придбання гаджета зі слабкою батареєю. Дізнатися про знос акумулятора можна у відповідному розділі «Налаштувань». Клацніть «Стан» у вкладці «Акумулятор» і телефон покаже цифру у відсотках. Значення від 80% дозволить девайсу служити багато років. Якщо цифра нижче 70%, телефон буде швидко розряджатися.

Спеціальна ціна-9%
MJNF3/MJQG3
18 480 ₴
16 799 ₴
420 $
Спеціальна ціна-8%
MX9T2/MHGF3/MHGQ3
7 194 ₴
6 599 ₴
165 $

Для більш точної перевірки зносу батареї потрібно використовувати комп'ютер. На macOS і Windows відображаються більш реальні показники. Вам потрібно встановити програму coconut Battery, якщо у вас ноутбук від Apple, або iBackupBot, якщо у вас є лептоп на базі ОС Windows. Підключіть iPhone за допомогою кабелю та порівняйте номінальну та реальну ємність акумулятора.


Поради щодо купівлі б/в iPhone без ризиків від експертів магазину Техно Їжак

Фахівці рекомендують ретельно оглядати корпус iPhone, натискати на всі кнопки, щоб переконатися в їхній працездатності, і тестувати максимум функцій (Face ID , Touch ID, дзвінки тощо). Також обов'язково необхідно перевіряти, чи відв'язаний смартфон від Apple ID попереднього користувача і чи скинуто налаштування.

Проста порада: не відгукуйтесь на онлайн-оголошення про продаж Айфона тільки через найнижчу вартість. Продавець повинен викликати довіру: надавати повну інформацію про пристрій, легко відповідати на запитання та погоджуватись на зустріч для огляду гаджета. Щоб на 100% почуватися у безпеці, вибирайте надійні магазини. Наприклад, Техно Їжак досконально тестує б/в смартфони та продає моделі тільки в ідеальному та відмінному стані. Покупці можуть замовити доставку або відвідати найближчий магазин особисто, щоб переконатися у працездатності девайсу.


Author photo
Автор статті Олена Герасименко
Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі Б/В iPhone:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар