Які навушники купити у 2023? Кращі повнорозмірні навушники

Зміст

Навіщо взагалі потрібні повнорозмірні навушники? Насамперед, звичайно ж, для якісного прослуховування музики. Недарма професійні музиканти використовують саме такий формат під час роботи у студії. Однак, моделей така кількість, що вибрати ті, що підійдуть саме тобі, зовсім нелегко.

Сім топових «вух» стали героями відео, що нещодавно вийшло на YouTube «Техно Їжак». Beats та Sony, Bose та AirPods Max, комплектація та дизайн, мікрофони та звук, функції та автономність. Коротше, нудно не повинно бути. Заходь, дивись, підписуйся, там ще багато всього зі світу технологій та гаджетів!





Які навушники купити у 2023? Епізод 2. Кращі повнорозмірні навушники | Техно Їжак

Ну а найцікавіші факти та оцінки з ролика я викладу у сьогоднішньому матеріалі і постараюся відповісти на запитання: «Які повнорозмірні навушники вибрати у 2023 році?» Поїхали!

Для початку найважливіші характеристики та функції кожної пари я помістив у порівняльну таблицю. Про ціну теж не забув, адже це, як не крути, один із головних критеріїв, що впливають на остаточний вибір.


Популярні навушники
  В комплекті Характеристики Функції Ціна*
Bose Quietcomfort 45 Wireless Кейс;
Кабель micro-jack - mini-jack
Матеріал: пластик, шкірзам, метал в оголов'ї;
Складаються;
Роз'єм: USB-C;
Час роботи: 24 год;
Час заряджання: 2,5 год;
Вага: 240 г
Шумозаглушення+прозорий режим;

Застосунок Bose Music: заряд батареї в %, регулювання гучності, плеєр, еквалайзер, поради щодо використання, перемикання між режимами
10899 грн
Bose Noise Cancelling Headphones 700 Кейс;
Кабель micro-jack - mini-jack
Матеріал: пластик, шкірзам, метал в оголів'ї;
Не складаються;
Роз'єм: USB-C;
Час роботи: 20 год;
Час заряджання: 2,5 год;
Вага: 255 г
Шумозаглушення+прозорий режим;

Застосунок Bose Music: заряд батареї в годинах та хвилинах, регулювання гучності, плеєр, еквалайзер, поради щодо використання, зміна інтенсивності шумозаглушення
11899 грн
Beats Solo 3 Wireless On-Ear Headphones М'який чохол із кишенею для аксесуарів;
Кабель microUSB для заряджання;
Карабін для чохла
Матеріал: пластик, шкірзам, метал в оголів'ї;
Роз'єм: microUSB;
Час роботи: 40 год;
Час заряджання: 2 год;
Вага: 215 г
Шумозаглушення 7499 грн
Beats Studio 3 Wireless Over-Ear Кейс;
Кабель для прослуховування музики за допомогою пульта;
Кабель microUSB для заряджання;
Карабін для кейсу
Матеріал: пластик, шкірзам, метал в оголів'ї;
Складаються;
Роз'єм: microUSB;
Час роботи: 22 год;
Час заряджання: 2 год;
Вага: 260 г
Шумозаглушення+прозорий режим;

Центр керування: увімкнення/вимкнення шумозаглушення
11599 грн
Apple AirPods Max М'який чохол;
Кабель для заряджання Lightning
Матеріал: алюміній, гума, тканина;
Не складаються;
Роз'єм: Lightning;
Час роботи: 20 год;
Час заряджання: 2 год;
Вага: 385 г
Шумозаглушення+прозорий режим;
Датчик зняття/одягання навушників;
Центр керування: перемикання між режимами, налаштування Digital Crown, опція автовиявлення голови
21099 грн
Sony Noise Cancelling Headphones WH-1000XM4 Кейс;
Кабель mini-jack – mini-jack
Матеріал: пластик, шкірзам, метал в оголів'ї;
Складаються;
Роз'єм: USB-C;
Час роботи: 38 год;
Час заряджання: 3 год;
Вага: 250 г
Шумозаглушення+прозорий режим;

Датчик зняття/одягання навушників;

Застосунок Headphones: заряд батареї в %, адаптивна гучність, плеєр, налаштування режимів, Speak-To-Chat, еквалайзер, налаштування з'єднання, з'єднання з двома пристроями одночасно, голосовий помічник
11899 грн
Sony Noise Cancelling Headphones WH-1000XM5 Кейс;
Кабель mini-jack – mini-jack
Матеріал: пластик, шкірзам, метал в оголів'ї;
Не складаються;
Роз'єм: USB-C;
Час роботи: 40 год;
Час заряджання: 3,5 год;
Вага: 250 г
Шумозаглушення+прозорий режим;

Датчик зняття/одягання навушників;

Застосунок Headphones: заряд батареї в %, адаптивна гучність, плеєр, налаштування режимів, Speak-To-Chat, еквалайзер, налаштування з'єднання, покращувач звуку, з'єднання з двома пристроями одночасно, голосовий помічник
14499 грн

*Ціна актуальна на момент написання статті та може відрізнятися з часом.

Усі представлені в огляді моделі так чи інакше мають підтримку фірмових застосунків або підключаються до Центру керування iPhone. Але відмінностей все одно достатньо. І перша – це комплектація.


Комплектація

На останньому місці в рейтингу чохлів, як це не дивно, чохол від найдорожчих навушників Apple AirPods Max. Він має лише частковий захист, а його основна функція – переводити навушники в режим сну.

У випадку з Beats Solo 3 ситуація трохи краща – чохол тканинний і при складанні навушники повністю в нього поміщаються. А от кабелю для підключення до джерела звуку немає.

Спеціальна ціна-17%
MGYH3
26 999 ₴
22 499 ₴
562 $

Всі інші моделі оснащені твердими кейсами і це величезний плюс для захисту навушників від механічних пошкоджень. Найпростіший з них для Beats Studio 3 – без додаткових секцій та кишень. Інші ж футляри продумані до дрібниць і є цілими органайзерами для «вух» і необхідних аксесуарів.


Дизайн та ергономіка

Дизайн починається із матеріалів. І майже у всіх навушниках із сьогоднішнього ТОПу вони однакові:

  • основна частина із пластику;

  • металеві пластини в оголів'ї;

  • амбушури зі шкірозамінника.

Винятком є Apple AirPods Max. Вони виготовлені з алюмінію, а в оголів'ї є прогумовані вставки та сітка для кращої вентиляції. Звідси і вага в 385 грамів, найбільша серед усіх навушників з огляду. І ще, амбушури. Вони виконані з тканини, це означає, що при довгому носінні на голові твої вуха не потітимуть як зі шкірозамінником.

Частина моделей складаються, тоді як інші – ні. Можливо, тобі це буде важливий критерій. Які саме, перераховувати не буду, все є у таблиці вище.

-11%
866724-0100
14 600 ₴
12 999 ₴
325 $
Спеціальна ціна-11%

І останнє це ергономіка. Лише одні навушники у назві мають слово On-Ear. Це означає, що вони сидять на вухах і можуть створювати дискомфорт з часом. Хоча, може, я й помиляюся, і якраз для тебе вони будуть найзручнішими.


Керування

Сьогоднішній ТОП 7 повнорозмірних навушників розділилися і за цим критерієм. В одних переважає сенсорне керування, а в інших – фізичні кнопки.

Наприклад, у обох моделей Beats за керування відповідає велика кнопка на лівій чаші, а на правій є додаткова маленька кнопка для увімкнення/вимкнення навушників та активації шумодава (в Beats Solo 3).

У Bose 700 основне керування сенсорне, на відміну від Bose Quietcomfort 45, які повністю контролюються лише фізичними кнопками.

Читай також: Огляд навушників на YouTube «Техно Їжак»

У Apple AirPods Max також використовуються кнопки, вірніше Digital Crown та кнопка, що відповідає за перемикання між режимами шумодава та прозорим, а також їхню деактивацію.

Керування у двох моделях від Sony комбіноване та ідентичне. Сенсорне – на правій чаші та кнопкове – на лівій.


Шумозаглушення та прозорий режим

Основні функції всіх сучасних навушників включають насамперед наявність шумозаглушення та прозорого режиму. Так ось, всі моделі крім однієї оснащені обома. Крім Beats Solo 3, в них прозорий режим відсутній.

Спеціальна ціна-11%

Після проведених у відео тестів на якість цих режимів, можна зробити висновок, що у Sony WH-1000XM4 та Sony WH-1000XM5 найкращий шумозаглушення. А ось рекордсменом у чутності навколишніх звуків та власного голосу виступають Apple AirPods Max, 10/10!


Звук

Навушники – це насамперед про звук, а не дизайн, аксесуари чи підтримку фірмових застосунків. Власне, ось як розподілилися місця щодо оцінки нашого блогера (з поясненнями):

  1. Sony WH-1000XM4. Кращий баланс по звуку, глибокі та соковиті баси, а середніх та високих частот стільки, скільки потрібно.

  2. Sony WH-1000XM5. Нестача високих частот, гучність на 5-10% нижче, ніж Apple AirPods Max та Sony WH-1000XM4.

  3. Apple AirPods Max. Трохи забагато високих частот, які іноді переходять у «кашу».

  4. Beats Solo 3 та Beats Studio 3. Приблизно однаковий звук з тією різницею, що у Beats Studio 3 він глибший за рахунок амбушурів Over-Ear.

  5. Bose Quietcomfort 45 і Bose 700. Найневиразніше звучання на тлі інших моделей.

Не дивно, що саме навушники від Sony зайняли перші місця рейтингу зі звуку. Причому, що цікаво, попередня модель обійшла найсвіжішу. І ще один момент при виборі навушників: не використовуй вбудовані еквалайзери, а постарайся перевірити їх на чистому звуку. Має допомогти.


Автономність

Важливо не тільки, наскільки довго можуть пропрацювати навушники, але й скільки часу потрібно для заряджання. За результатами цього співвідношення переможцем стали Beats Solo 3 із 40 годинами безперервної роботи та 2 годинами, які потрібні, щоб їх зарядити.


Висновок

Тож, які повнорозмірні навушники купити у 2023 році? Як вже було сказано вище, звук – абсолютно індивідуальна річ. Тому я більше, ніж впевнений, що кожна з представлених у цьому огляді моделей знайде свого фаната. Залишається тільки озброїтися власним слухом і затестити навушники, що сподобалися, в магазині.

Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар