Apple Watch Ultra 2. Дата виходу, характеристики, ціна

Зміст

Поліпшення, пов'язані переважно з програмним забезпеченням, «переслідували» всю лінійку Apple Watch, починаючи з першого випуску наприкінці квітня 2015 року і аж до вересня 2022 року. Поки не з'явилися Apple Watch Ultra.

Спортсмени та екстремали, дайвери та мандрівники, бігуни по пересіченій місцевості та просто любителі активного відпочинку гідно оцінили масивний смарт-годинник у титановому корпусі та з нечуваним для Apple Watch часом автономної роботи.





Повний огляд Apple Watch Ultra | Техно Їжак

Тому зовсім не дивно, що успіх досить нішевого продукту може і має бути закріплений із релізом другої версії – Apple Watch Ultra 2 вже цієї осені. Про можливу дату випуску, ціну, а також характеристики та особливості нової моделі «невбивних» годинників розповім у цьому матеріалі. Поїхали!


Дата виходу Apple Watch Ultra 2

Щорічне оновлення модельного ряду «номерних» Apple Watch відбувається з регулярністю виходу хіба що чергового iPhone. А ось часовий інтервал між останніми версіями Apple Watch SE становив цілих 2 роки. Цілком можливо, що така ж доля спіткає і наступне покоління «яблучного» годинника для спортсменів.

Однак більшість аналітиків творчості купертинівців (серед яких і Марк Гурман з поважного видання Bloomberg) вважають, що Apple Watch Ultra 2 слід очікувати на основному івенті компанії у вересні 2023 року. Такий самий прогноз озвучив відомий інсайдер Мінґ-Чі Куо у своєму повідомленні від 14 липня для Medium.


Ціна Apple Watch Ultra 2

Преміальність використаних матеріалів – це вже візитна картка ультраспортивного годинника. А всілякі датчики навряд чи приберуть із наступної моделі. Мало того, до них може додатись ще пара-трійка для здоров'я.


Тому ціна Apple Watch Ultra 2 точно не буде меншою за поточну модель, тобто на рівні $799 у США. А швидше за все зросте до $899. Все залежить від змін саме в апаратній частині гаджета.

З іншого боку, в одному з недавніх повідомлень Мінґ-Чі Куо заявив, що виготовлення механічних деталей у Apple Watch Ultra 2 відбуватиметься на 3D-принтері, що може вплинути на ціну пристрою у бік її зниження. Під такими деталями, мабуть, маються на увазі бічна та кнопка дії, а також коліщатко Digital Crown.


Apple Watch Ultra vs Apple Watch Ultra 2

Перед оглядом майбутньої новинки я порівняв вже наявні характеристики та особливості поточної моделі і все те саме, тільки на основі чуток про Apple Watch Ultra 2. І ось, що у мене вийшло.



Apple Watch Ultra vs Apple Watch Ultra 2
  Apple Watch Ultra Apple Watch Ultra 2
Дисплей 49 мм (1,9") OLED 53 мм (2,1") MicroLED
Чіп Apple S8 Apple S9
Тип скла Сапфірове Сапфірове
Матеріал корпуса Аерокосмічний титан Аерокосмічний титан
Колір корпусу Natural Natural
Клас захисту IP6X, MIL-STD 810H WR100 IP6X, MIL-STD 810H WR100
Автономність 36 годин 40+ годин
Особливості Цифровий компас;
Застосунок «Кисень у крові»;
Вбудований динамік;
Глибиномір;
Датчик визначення температури води;
Оптичний датчик;
Crash detection
Те ж саме +:
Неінвазивний моніторинг рівня глюкози у крові;
Датчик вимірювання рівня стресу;
Датчик для вимірювання складу тіла (біоімпедансу);
Вбудована камера
Ціна від* 32899 грн $899

*Ціна в грн актуальна на сайті Техно Їжак на момент написання статті, ціна в $ очікувана для ринку США.

Відмінностей не так, щоб багато, проте вони є. Причому, починаючи з дисплея, що входить до дизайнерської частини гаджета.


Дизайн Apple Watch Ultra 2

Ще в лютому інформаційне агентство DigiTimes повідомило, що Apple активно вкладається в розробку власних MicroLED-дисплеїв, які з'являться спочатку в розумному годиннику, а потім в iPhone та iPad. До речі, схожа історія була з оригінальними Apple Watch, у яких вперше почали використовувати OLED-дисплей. Потім він перекочував до iPhone X.



ezh 864x452 2.png

Чим же така приваблива технологія MicroLED в порівнянні з OLED? Переваг кілька:

  1. Яскравіші кольори і точніше кольоровідтворення.

  2. Найкраще виражена контрастність.

  3. Більш тонкий екран.

  4. Знижене споживання енергії.

  5. Довговічність.

Своєю чергою, перевірений аналітик Росс Янг, який спеціалізується на дисплеях (повідомлення від квітня), вказав на те, що впровадження MicroLED в Apple Watch Ultra може затягнутися до 2025 року через різні затримки. Але ми знаємо, що купертинівці вміють дивувати, тому заміна на якісніший дисплей може відбутися вже наприкінці цього року.

Ще одне можливе оновлення – збільшення екрана та в цілому розмірів всього пристрою. За чутками, опублікованими в тому ж DigiTimes, діагональ дисплея Apple Watch Ultra 2 може становити близько 53 мм замість 49 мм у поточній моделі.

Читай також: Чи варто також купувати Apple Watch? Плюси та мінуси актуальної лінійки годинників Apple

Великий смарт-годинник – це не рідкість, і якщо для власників тонких зап'ясть такий варіант неприйнятний, то решта його точно оцінять. По-перше, на такому екрані міститься більше корисної інформації. А по-друге, у збільшений корпус можна запхати потужніший акумулятор, що додасть годинника автономності. І, нарешті, Apple може випустити дві моделі з різною діагоналлю.


Характеристики Apple Watch Ultra 2

Багато фішок та особливостей Apple Watch Ultra втіляться у другій версії. Пристрій ще досить новий. Але ми очікуємо і на деякі оновлення, пов'язані з апаратною частиною.


Процесор

Чіпи в «яблучному» годиннику оновлюються із завидною сталістю. Тому цілком можливо, що на зміну процесора дворічної давності Apple S8 прийде новий Apple S9. Тим більше, що про роботу над ним повідомив сам Марк Гурман із Bloomberg.


Apple S9 повинен легко справлятися з багатозадачністю та покращити автономність гаджета. І так, він буде заснований на A15 Bionic, який стоїть у тих же iPhone 13 та 14.


Вбудована камера

Apple вже встигла подати кілька патентних заявок на камеру для свого годинника протягом останніх чотирьох років:

  • камера, вбудована у Digital Crown;

  • камера, вбудована в ремінець, яка ще й обертається;

  • механізм для швидкого способу зняти годинник із вбудованою камерою з ремінця.

Що найцікавіше, ремінець із камерами, спеціально створений як аксесуар для Apple Watch, був випущений компанією Wristcam ще у 2020 році.



ti 864x452.png

Він оснащений двома камерами: 8-мегапіксельною основною та 2-мегапіксельною фронтальною для селфі. При цьому головна камера має роздільну здатність 1080p і здатна знімати відео в 4K. Ремінець також має окремий акумулятор, якого вистачає на цілий день, та 8 ГБ пам'яті. А зв'язок з Apple Watch здійснюється за допомогою Bluetooth.

У 2022 році стало можливим здійснювати відеодзвінки за допомогою ремінця з камерами. Щоправда, для цього потрібно завантажити програму Wristcam на iPhone і зареєструватися.

Читай також: Apple Watch ULTRA. Garmin напряглись?

Ремінець від Wristcam виглядає громіздко та й додає 23 грами до ваги годинника. Тому не дивно, що Apple працює над власним продуктом, адже плюси вбудованої в Apple Watch Ultra 2 камери є очевидними. Наприклад, для фотозвіту з тренування зовсім не обов'язково тягатиме із собою смартфон.


Датчики здоров'я

Цілі три нові датчики, пов'язані зі здоров'ям, можуть з'явитися в Apple Watch Ultra 2. Хоча прогнози відрізняються і не обов'язково, що це станеться зовсім скоро.

Але повернемося, власне, до технологій. Один із проєктів спрямований на неінвазивний (тобто без проколювання шкіри) моніторинг рівня глюкози у крові. До речі, досвідчений зразок чіпа показав добрі результати ще на початку року. Але вся система розміром з айфон, який не вписується в концепцію Apple Watch.


Інші два датчики пов'язані з вимірюванням рівня стресу та біоімпедансу (вимірювання складу тіла) відповідно. Перший буде використовувати скорочення серцевого м'яза, що змінюються у часі. А другий – моніторити склад жиру та м'язової маси в організмі для відстеження ефективності персональних тренувань.

Таким чином, Apple «вбиває двох зайців» одночасно: піклується про ментальне та фізичне здоров'я користувача.


Висновок

Переважна кількість інсайдерів сходиться на єдиній думці – друга версія годинника для екстремалів все ж таки вийде восени цього року. Причому з мінімальними покращеннями порівняно з першою моделлю. Але хто знає, можливо, всі нові фішки, перераховані в цій статті, стануть невіддільною частиною Apple Watch Ultra 2. Подивимося через пару місяців)

Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Популярні моделі Apple Watch Ultra:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар