Карти Apple в iOS 13. Чому вони крутіші Google Maps, але ми ними поки мало користуємося?


Компанія Apple довгий час значно відставала від конкурента Google в розробці і підтримці свого картографічного сервісу Apple Maps. Купертіновци, об'єктивно, запустили свої карти значно пізніше - тільки в 2012 році.

Карти Apple не відрізнялися стабільністю роботи, деталізацією вулиць і визначенням точного місця розташування. Ну і що говорити про різноманітні корисні функції, яких в яблучному сервісі просто не було.

Але рік тому розробники активно взялися виправляти цю ситуацію. І хоча в успіх вірилося насилу, розробники досить швидко виправили більшість косяків і додали нові круті фішки.


EzhNewsSite-700x3681.jpg

І це все вже є в iOS 13 на підтримуваних iPhone .


Деталізація Apple Maps

Купертіновци почали додавати дрібні деталі в дані програми ще рік тому. Поступово карти наповнилися дрібними подробицями, які дуже допоможуть користувачеві в незнайомому місці.

Сервіс став набагато більш інформативним, ніж було раніше. В інтерфейсі детально промальовані обриси всіх будівель з їх особливостями. Один будинок від іншого можна легко відрізнити. З'явилися абсолютно всі будівлі, покращився вид ландшафту. Ну і величезним плюсом стала поява таємних з'їздів і стежок.


Street View від Купертіно в Apple Maps

Але найбільше користувачі скаржилися на те, що в Apple Maps немає аналога функції Street View, яка дуже популярно в додатку від знайомого нам пошукача. Мабуть, в офісі почули користувачів і в новій прошивці для iPhone додали таку опцію.


EzhNewsSite-700x3682.jpg

Вона називається Look Around, або в перекладі «озирнутися навколо». Нова фіча дозволяє на будь-якому пристрої Apple оглянути панорамні фото вулиці.

При цьому створюється враження, що ти присутній на місці, адже можна "відійти" на пару метрів назад, або вперед. Озирнутися навколо, щоб розглянути деталі архітектури.

Ми вже насолодилися такою можливістю. Знайшли Нью-Йоркський Центральний парк і прогулялися по ньому за всіма можливими шляхами на iPad Pro з великим екраном. Якщо пощастить побувати там в недалекому майбутньому, точно не заблукаємо;)


EzhNewsSite-700x3683.jpg

На жаль, ця опція поки доступна тільки в обмеженій кількості країн. Першою стали США. Щоб запустити Look Around команда розробників об'їхала на автомобілі з панорамними камерами понад чотири мільйони кілометрів.

Але ми сподіваємося, що зовсім скоро і ми на вулицях своїх міст побачимо автомобіль Apple з панорамними камерами. Це буде означати швидку появу корисної фішки в нашому регіоні.


Показати маршрут близьким в Apple Maps

Те, що активно впроваджують служби таксі, тепер почали створювати творці карт. Це пересторога, яка допоможе уникнути небезпеки і непередбачених випадків в разі, якщо ти знаходишся в незнайомому місці або їдеш на попутній машині.


EzhNewsSite-700x3684.jpg

Також функція дуже сподобається сім'ям з дітьми та літніми батьками. У картографічному сервісі від Google ми не знаходили подібної функції. Там можна тільки поділитися геолокації на певний час.


Apple Maps. Вибране і транспорт

Програмісти нарешті знайшли цікаве рішення, щоб зберігати вподобані місця. Для цього додали вкладку з колекціями, куди можна додати що-небудь: від міста або пам'ятки до ресторану або готелю.

Ну і ще одна корисна можливістю стала стеження за переміщенням громадського транспорту в реальному часі. Тепер не доведеться заходити в окремий додаток або шукати сайт в браузері. Все зручно, швидко і в одному місці.


EzhNewsSite-700x3685.jpg

Завдяки таким нововведенням сервіс від Купертіно значно виріс в наших очах. І якщо раніше ми, чесно зізнаємося, скачували додаток від пошукача, то зараз все частіше ми використовуємо Apple Maps коли їздимо в подорожі в країни, де карти Купертіно підтримуються офіційно.

Хоча Google Maps, також розвивається і додав недавно цікаву функцію для нашого регіону, про яку ми розповіли трохи раніше на цьому тижні.

Ми з нетерпінням очікуємо, коли до нашого регіону дійдуть всі корисні фішки Apple Maps. Адже якщо порівнювати два сервісу в одних і тих же умовах, то в американській версії Apple Maps працює і виглядає набагато краще, ніж конкуренти.

Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар