LTE в Україні. Як підключити, які оператори підтримують, скільки коштує

Починаючи з 2018-го року всі користувачі України отримали доступ до надшвидкого мобільного інтернету 4G. Абсолютно всі вітчизняні оператори пропонують пакети послуг з цією технологією. Якщо ти досі не перейшов зі старенького покоління зв'язку 3G на LTE, то ми дуже рекомендуємо це зробити. Зараз розповімо чому.

Що таке 4G (LTE)?

Говорячи простою мовою, 4G (LTE) - це швидкий мобільний зв'язок (дзвінки та інтернет) четвертого покоління. Можливо, ти пам'ятаєш, що раніше ми користувалися загальмованими 3G і 2G. Ці генерації мереж не могли забезпечити таку швидкість завантаження, щоб можна було подивитися відео онлайн в дозволі HD без пригальмовувань.



1lentaezh|864х452 копия.jpg

А ось 4G робить це без всяких проблем. До речі, в наших краях використовується технологія, яку прийнято називати 4G (LTE). Знаєш чому так?

Трохи історії... LTE спочатку повинен був стати поліпшеною версією 3G і носити назву 3GPP. Але після складних тестів і перевірок експерти були вражені можливостями цієї технології. Міжнародний союз електрозв'язку визнав, що нова розробка гідна бути не просто доповненням, а повноцінним новим поколінням мобільного зв'язку - 4G.

-9%
MGJF3/MGHG3
27 499 ₴
24 999 ₴
625 $

Загалом, LTE це перший вдалий варіант четвертої генерації мереж. У майбутньому розробники створили також інші стандарти для 4G, але саме LTE залишився найпопулярнішим з них. Почасти тому ці два терміни використовують разом.

Як підключити 4G?

Щоб почати користуватися новим поколінням зв'язку, потрібно зробити всього три речі - упевниться, що твій смартфон підтримує 4G; поміняти свою стару сім-карту на нову і вибрати тариф. До слова, всі актуальні моделі iPhone (починаючи з 6s і до 12 покоління) підтримують четверті мережі.



2lentaezh|864х452.jpg

Та й кожен український оператор мобільного зв'язку пропонує своїм абонентам зробити новий тип сімки зі старим номером абсолютно безкоштовно. Так що проблем виникнути не повинно.

Що стосується вибору тарифного плану, то практично всі актуальні тарифи мають доступ до 4G (LTE). За останні два роки компанії в сфері мобільного зв'язку попрацювали над цим дуже плідно. Вони створили нам, абонентам, максимально комфортні умови для переходу на 4G.

-18%
MHDA3
21 499 ₴
17 699 ₴
442 $

Які оператори пропонують 4G?

Відповідь проста - всі. У "Київстару", "Lifecell", "Vodafone" є тарифні плани з 4G (LTE), а про інших розповідати сенсу немає. Кожна компанія пропонує майже рівну швидкість інтернету і якість мережі в великих містах. Чим вони відрізняються, так це територією покриття мережі - місця в Україні, де є хороший зв'язок.

Подейкують, найкраще покриття в нашій країні у "Київстару". Також у віддалених містечках і селах непогано працює "Vodafone". Їм значно поступається "Lifecell", в деяких інших регіонах найчастіше саме він не може вловити зв'язок.

Вартість послуги у різних операторів

Ціну на плани різних операторів порівнювати дуже складно. Все тому, що умови тарифів залежать безпосередньо від того, в якому місті чи області знаходиться клієнт.



3lentaezh|864х452.jpg

Щоб зрозуміти цінову політику українських компаній, ми вибрали місто Київ для кожного оператора і підшукали плани з безлімітним мобільним інтернетом 4G (LTE).

Порівняння вартості безлімітних пакетів 4G в Україні (Київ):

  • "Київстар" - тариф "Smart +" 225 грн (за місяць / 4 тижні)
  • "Vodafone" - "SuperNet Unlim" 260 грн
  • "Lifecell" - "Вільний Лайф" 150 грн / "Platinum Лайф" 225 грн

Сподіваємося, що відповіли на всі твої питання. Відкривай для себе новий світ з швидким інтернетом: читай книги, дивись кіно, гортай пресу!



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Коментарі
Додати коментар