MacBook Air чи MacBook Pro – що вибрати для яких задач?

Зміст

Вічне питання MacBook Air і MacBook Pro? У кожного, хто планує купувати макбук, виникає дилема, який вибрати і для яких завдань? Давай проведемо порівняння між двома моделями: технічні характеристики, порівняємо продуктивність, дизайн та інші моменти.


Що краще Macbook Air або Macbook Pro

Відповідь на це питання залежить від твоїх вимог і потреб. Якщо потрібна більша потужність і продуктивність, підтримка зовнішніх дисплеїв і широкі можливості підключення, варто віддати перевагу 14- або 16-дюймові MacBook Pro. Моделі Про також мають більший об'єм накопичувача.

А якщо потреба в потужності й не висока, а пріоритетом є вага та портативність, тоді обирай MacBook Air. Крім цього, ціна на цю модель нижча.


Чим відрізняються MacBook?

При виборі між MacBook Air і MacBook Pro важливо розуміти їхні ключові відмінності. Перше, з чого варто почати - це можливості процесора. Модель Air оснащена чипом М1, який забезпечує вражаючу енергоефективність і високу продуктивність для повсякденних завдань: веб-серфінг, редагування документів. Макбук забезпечує баланс між потужністю та енергоефективністю.

MacBook Pro може похвалитися ще більшою обчислювальною потужністю. У старіших моделях за рахунок процесорів Intel i5 або i7, для сучасних девайсів - чіп М у різних конфігураціях. Прошка підходить для відеомонтажу, створення музики, графічного дизайну, ігор.


Дизайн і розмір

Загалом Apple дотримується однієї концепції дизайну в усіх своїх гаджетах. Основні характеристики - це витонченість і мінімалізм. Проте в моделях є відмінності. MacBook Air легкий, тонкий і делікатний дизайн. Що робить його ідеальним для студентів або професіоналів, які часто переміщаються. Прошка товща і важча.


Екран і Retina дисплей

Дисплей MacBook Pro лідирує в змаганні з Air за рахунок 14- і 16-дюймового екрану Retina. В обох випадках використовується технологія OLED, яка забезпечує яскраві кольори, глибокий чорний і відмінний коефіцієнт контрастності.


Продуктивність

Продуктивність MacBook Pro виграє, але Air має менший розмір і вагу. Збільшення ваги прошки пов'язане з наявністю вентилятора, який запобігає перегріванню ноутбука. Це зберігає оптимальну продуктивність протягом тривалого часу.



ezh|864х452-1.jpg

Чип М2 розроблений для ефективної роботи та повсякденних завдань. Завдяки енергоефективній архітектурі процесор забезпечує відмінний час автономної роботи. Макбук Air на базі чіпа М2 підійде для перегляду веб-сторінок, роботі з документами або переглядом потокового відео. Для більш складних завдань знадобитися Pro, так як крім чіпа мак володіє більш потужними технічними характеристиками.

Останні моделі Pro оснащені чипом М3, який можна вибрати в конфігурації Pro і Max. Це дуже потужне залізо, яке впорається з вимогливими завданнями: редагування відео, 3D-моделювання, розробка ПЗ.


Пам'ять

Обидві моделі мають достатній обсяг пам'яті. Стартують від 265 ГБ, старі покоління від 128 ГБ. Макбук Air можна придбати з об'ємом пам'яті до 1 ТБ, а Pro до 4 ТБ або навіть 8 ТБ.


Графічна підтримка

Переходимо до дисплея та графічної продуктивності - сфери, у якій обидва ноутбуки справді сильні. Хоча MacBook Air і MacBook Pro оснащені дисплеями Retina, які забезпечують чітке та деталізоване зображення, яскраві кольори, слід звернути увагу на деякі відмінності.


Відмінною особливістю MacBook Pro є технологія світлодіодного підсвічування Mini LED, доступна в моделях вищого рівня. Ця технологія дає змогу точно контролювати окремі зони світлодіодів, що забезпечує глибший чорний колір, високий коефіцієнт контрастності та розширені можливості HDR. Це робить ноутбук чудовим вибором для професіоналів, які працюють із графічними додатками, оскільки він забезпечує точніші кольори та дрібніші деталі.

Завдяки технології True Tone дисплей адаптується до навколишніх умов освітлення для збереження точної передачі кольору. Він забезпечує яскравість до 500 ніт, гарантуючи відмінну видимість навіть у добре освітленому приміщенні.


Порти

У моделях різниця в кількості портів: MacBook Pro має 4 входи Thunderbolt 3 (USB-C), MacBook Air - 2 входи Thunderbolt і 4 USB.


Батарея

Під час порівняння моделей Air і Pro обидва ноутбуки показали вражаючі показники автономної роботи, дозволяючи девайсам тривало працювати без втрати продуктивності.


Ціни

Мінімальна вартість MacBook Air - 1599 доларів, а на MacBook Pro - 1799 доларів.


Висновок щодо порівняння Macbook Pro і Air

Під час вибору ноутбука важливо враховувати свої потреби. Якщо ти збираєшся використовувати ноутбук для повсякденних завдань, то цілком підійде Macbook Air. Але, якщо тобі потрібно потужне залізо для роботи або ігор, тоді найкращий варіант - Pro.



ezh|864х452-2.jpg

Наприклад, якщо ти займаєшся графічним дизайном, працюєш з великими файлами або займаєшся 3D-моделюванням, MacBook забезпечить більш плавний робочий процес.

А якщо вибір залежить від бюджету, тоді краще віддати перевагу моделям серії Air. У такому разі ти отримаєш портативний ноутбук з якісним дисплеєм і непоганою потужністю.

Купити Макбук можна в інтернет-магазині Техно Їжака, а також у шоурумах!


Author photo
Автор статті Анна Туманова
Читати наш блог у Telegram
Вибрати MacBook:
Коментарі
Додати коментар