Про Їжака, країну, світ, технології. Наші очікування від 2023 року

Зміст

Минулий рік для нас, як і для всіх українців був роком випробувань. Напад путінської росії рано вранці 24 лютого став викликом для народу України. Але ми вистояли і щодня працюємо, щоб наблизити перемогу. Впевнені, що саме у 2023 наші збройні сили виженуть свино-собак за «порєбрік». Відразу просимо вибачення у тварин за порівняння їх з кацапами.

Читай також: «Підсумки нашого 2022»

Сьогодні ж, у перші дні нового року, ми хочемо поговорити про технології, які змінили підхід до сучасної війни і дозволяють нашим захисникам успішно розити з москалів «хороших русскіх».


Кращі технології 2022 року

Про це та наші очікування від 2023 року поговоримо далі. Поїхали!


Дрони. Від спостереження до «бавовни»

Ці «пташки», як їх лагідно називають наші військові, стали найважливішою зброєю проти загарбників та, воістину, одним із головних визначальних факторів сучасної війни та сучасного бойового підрозділу ЗСУ. З їх допомогою можна не тільки ефективно проводити аеророзвідку, виявляючи позиції та техніку ворога, але й знищувати вибрані цілі.



1ezh|864х452.png

Та якщо до війни дрони у всіх асоціювалися з чимось розважальним (гарний, вартий для перегляду контент обов'язково мав бути знятий ще й з квадрокоптера), то зараз це військова потреба. І на нашому сайті у спеціально створеному розділі Military, схваленому військовими, представлений асортимент цих самих «пташок».

До речі, Mavic 3 Combo, ми у минулому році передали до Краматорська. А зараз продовжуємо проводити збір на схожі DJI Mavic 3, які передамо на інші гарячі напрямки. Щоб приєднатися – просто зроби будь-яку покупку в мережі «Техно Їжак». А ми перерахуємо 10 грн з кожного чеку на дрони.


Зарядні станції. Портативне енергозабезпечення

Поряд з генераторами та павербанками поняття «зарядні станції» міцно увійшло у вжиток кожного українця. Через постійні обстріли енергетичної інфраструктури перебої з електроенергією стали військовою буденністю.

Такі недешеві пристрої були розроблені для поїздок на природу чи пікніків, але з недавніх пір все змінилося. Абсолютна більшість українських громадян почала розумітися на таких фізичних термінах, як вати, ампери або вольти.

Спеціальна ціна-9%

Війна підштовхнула до розвитку цілої індустрії зарядних станцій, попит на такі гаджети зріс у сотні разів. Ми, у свою чергу, пропонуємо як пристрої від відомих брендів, таких як EcoFlow або Anker, так і не дуже знаменитих, але не менш якісних, сюди можна зарахувати ті ж Bluetti або Jackery.


Starlink. Новий досвід підключення до всесвітньої мережі

Колись у довоєнний час дітище Ілона Маска було чимось, про що ми цікавилися з виключно ознайомлювальною метою. Мовляв, є така класна штука – супутникова система Starlink. Кількість супутників, що обслуговують, постійно зростає, а значить, користуватися інтернетом за наявності терміналу можна в будь-якій, навіть найвіддаленішій точці світу.

Тепер все більше українців всерйоз розглядає термінал Starlink до покупки. Це у тилу. А для армії вже придбано безліч таких пристроїв, адже вони є незамінними на фронті в умовах повністю зруйнованої інфраструктури і роботи систем заглушення радіосигналів ворогом, яке, до речі, не діє на супутниковий інтернет.

Спеціальна ціна-17%
MPV03
31 999 ₴
26 499 ₴
662 $
Спеціальна ціна-5%

У кількох матеріалах у нашому блозі ми докладно розповіли про всі нюанси підключення та налаштування такого незвичайного мережевого обладнання, а також про те, який порядок цін на сам девайс та абонентську плату за його використання діє для мешканців України.


Apple. Як завжди, в лідерах

А що там було у Apple у 2022 році? Незважаючи на війну, всіх нас як любителів найкращої техніки у світі не перестали цікавити підсумки презентацій яблучної компанії.

Так на березневому івенті був представлений оновлений смартфон із лінійки SE третього покоління, планшет iPad Air п'ятого покоління та новий модельний ряд моноблоків Apple Mac Studio на базі надпотужних процесорів M1 Max та M1 Ultra.

Влітку на конференції для розробників WWDC 2022 купертинівці представили нову операційну систему iOS 16 для iPhone, вірніше, її бета-версію з можливістю встановлення, починаючи з iPhone 8, оголосили про нову операційну систему для Apple Watch під логічною назвою watchOS 9, і, нарешті, продемонстрували новий MacBook Air з передовим чіпом M2 Chip усередині.

На Apple Event 2022, що пройшла восени, компанія порадувала своїх фанатів новим iPhone 14 і його модифікаціями 14 Plus 14 Pro і 14 Pro Max, цілою лінійкою розумного годинника: Apple Watch 8, Apple Watch SE2 і гаджетом для екстремалів Apple Watch Ultra. Була представлена нова версія бездротових навушників AirPods Pro 2 з чіпом H2 і збільшеним часом автономності.



3ezh|864х452.png

Ну і насамкінець у жовтні компанія показала нові планшети iPad 10 та iPad Pro в оновленому дизайні з плоскими гранями, а також просунуту приставку Apple TV 4K зі свіжим чіпом A13 Bionic та підтримкою HDR Plus.

Все, за що ми так любимо гаджети Apple, втілилося у нових пристроях і цього року. Гідна планка інновацій, безперечно.


Наші очікування від 2023

Але час іде і разом з тим ми переходимо до очікувань від 2023 року. Насамперед, ми очікуємо, звичайно ж, швидку та розгромну перемогу наших об'єднаних сил оборони над ворогом. А далі, відродження та оновлення нашої країни як повноправного партнера в сім'ї європейських держав, миролюбної, але яка може за себе постояти, із сильною та сучасною армією.

До речі, вже сьогодні на фронті наші військові тестують новий розвідувальний дрон українського виробництва «Довбуш Т10» – багатофункціональний БПЛА, який можна модернізувати в ударний безпілотник.

Ще один багаторазовий ударний дрон під назвою «Punisher» проходить випробування в Укроборонпромі. Такі «пташки» зможуть атакувати цілі кілька разів, а дальність їхнього польоту складе 1000 кілометрів з вагою бойової частини 75 кілограм. Безперечно, деякі деталі у новинці іноземного виробництва, але українські розробники займаються програмним забезпеченням, засобами зв'язку, збиранням та техобслуговуванням дронів.



2ezh|864х452.png

А з приводу наших очікувань від технологій мирного часу, на першому місці компанія Apple з майбутніми презентаціями улюблених гаджетів, починаючи від iPhone. За логікою, це має бути iPhone 15. А за інсайдерською інформацією від шановних журналістів – флагманський iPhone 15 Ultra у титановому корпусі та з виходом USB-C для зарядки (втім, поступово всі пристрої купертинівців перейдуть на цей стандарт).

Крім того, цей рік може стати роком доповненої реальності (AR). Якщо Apple покаже на решту свої окуляри Apple Glass, індустрія доповненої та віртуальної реальності точно переживе шалений розвиток за рахунок зацікавленості великими техно-корпораціями та конкуренції між ними.

Далі, хотілося б, щоб глобальні корпорації, такі як Google або та сама Meta, відкрили і в Україні свої представництва, а Apple – свої шоуруми у Києві, та, нарешті, щоби запрацював новий стандарт зв'язку 5G, який збиралися запустити цього року.


Так, війна внесла свої корективи, але вся без винятку команда Техно Їжака ні на секунду не сумнівається, що новий 2023 стане не лише роком перемоги України, а й роком початку технологічного, а як наслідок і фінансового, процвітання України!



Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар