Перше налаштування Apple Watch. Що потрібно знати?

Не дивлячись на всю критику з боку шанувальників Android-пристроїв, Apple Watch є найпопулярнішими розумними годинниками на ринку. Їх не можна порівнювати з фітнес-браслетами, в яких від годинника є хіба що показник часу.

Смарт-годинники також зовсім не схожі на своїх механічних дідусів. Вони пропонують набагато більше корисних можливостей. І навіть гаджети на "зеленому роботі" поки не можуть досягти такої зручності в управлінні, яка є у яблучного наручного аксесуара.

Якщо ти збираєшся прикупити собі найближчим часом Watch, або недавно це зробив, то ми із задоволенням підкажемо як їх налаштувати і користуватися. Поїхали!

Як налаштувати Apple Watch

Спершу ми хочемо відзначити, що повноцінно яблучний девайс працює тільки з iPhone. У парі зі смартфоном від Apple у годинника відкривається безліч крутих можливостей. У зв'язці з Android-пристроями, і навіть з iPad і MacBook розумний аксесуар не може похвалитися тим же набором опцій.



1ezh|864х452 копия.jpg

Перше підключення:

  • Включи Watch і дочекайся, коли з'явиться привітальна анімація з підказками з налаштування;
  • Відскануй анімацію на iPhone;
  • Вибери руку, на яку одягнеш пристрій;
  • Пройди стандартні кроки по налаштуванню (будуть підказки системи);
  • Установи пароль (радимо поставити 4 символи, щоб було простіше розблокувати в майбутньому);
  • Почекай поки не закінчиться синхронізація.

Як відбувається управління гаджетом

На правому боці є коліщатко під назвою Digital Crown. З його допомогою можна прокручувати меню. Коротке натискання на деталь дозволяє повернутися назад - на попередню сторінку, або на головний екран.


Якщо сильно затиснути коліщатко, то відкриється голосовий асистент Siri. Її також можна викликати по голосовій команді "Привіт, Siri!", або ж просто піднісши смарт-аксесуар до обличчя. Говорун прекрасно розпізнає людську мову. А також допомагає відшукати що-небудь в інтернеті і користуватися системою годинника.

Навіщо потрібні циферблати

Циферблат - це дуже корисний елемент інтерфейсу наручного гаджета. На нього можна вивести важливу інформацію. Налаштувати їх можна як через смартфон, так і через сам годинник. Щоб зробити це прямо на зап'ясті, затримай палець на циферблаті.

До речі, після затяжного тапа внизу всього списку можна створити свій власний варіант. Радимо не виносити занадто багато елементів на екран. Додай тільки найважливіше. Що саме - вирішиш після тижня-двох користування.

Що є в меню додатків і Пункті управління

Натисни на коліщатко - і перед тобою миттю відкриється меню з усіх встановлених програм. Воно може виглядати як іконки, і як список. Нам здається, що список набагато зручніший, його можна активувати в Налаштуваннях.



2ezh|864х452 копия.jpg

Свайпні на головному екрані - і вилізе Пункт управління. У ньому можна вмикати і вимикати Wi-Fi, активувати режим сну та інші фішки. Всі зайві іконки, якими ти не користуєшся можна приховати через все ті ж Налаштування. Згодом рекомендуємо зайнятися цим.

Чи варто встановлювати пароль на Apple Watch

Так, і це приносить багато переваг. Перш за все, код захищає пристрій від злодіїв і дуже допитливих знайомих. Завдяки паролю на годиннику також можна розблокувати MacBook або iPhone. Останній варіант особливо зручний, якщо у тебе модель з Face ID і ти носиш маску. Ну і без коду не можна використовувати безконтактні платежі Apple Pay.

Навіщо потрібні розумні годинники від яблучної компанії

Найважливіша функція Apple Watch - це відстеження показників здоров'я свого власника. Всі моделі вміють зчитувати пульс, а деякі навіть проводити ЕКГ. Остання функція врятувала не одне життя щасливих власників девайса з усього світу і навіть попереджала про серйозне захворювання серця.


Наручний гаджет вміє рахувати кроки, калорії і підштовхує до більш активного ритму життя. Спортивні програми можуть вирахувати, скільки потрібно власнику рухатися щодня, щоб підтримувати себе у формі. У деякому роді, це електронний тренер на твоєму зап'ясті.

Під час сну пристрій також не залишить тебе без уваги. Він вміє відслідковувати час відпочинку і якість. Після пробудження в фірмовому додатку з'являється детальна статистика про всі фази сну, завдяки якій можна поліпшити своє самопочуття.

Повідомлення. На екранчику Apple Watch спливають всі твої повідомлення і дзвінки. Ти більше ніколи не пропустиш важливе сповіщення. А щоб прочитати СМС, не доведеться навіть діставати смартфон з кишені. На практиці це дуже зручно.



3ezh|864х452 копия.jpg

Смарт-годинник також може впорядковувати музичні файли, відкривати карти, створювати нагадування і багато іншого. Деякі банальні речі, на зразок підрахунку на калькуляторі набагато зручніше робити без участі iPhone. Адже Watch завжди під рукою... Ну або на руці.

Ми окремо підкреслимо функції для здоров'я. Яблучний аксесуар вбереже тебе від небажаних проблем і нещасних випадків. В іншому Apple Watch - це також стильний і дуже просунутий пристрій, який багато в чому полегшує життя.



Egor-2.png
Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар