Фільми під Новорічне олів'є 2022. Традиції сім'ї Техно Їжак

Зміст:

  1. Прекрасна епоха | IMDb 7.4, 2019 рік, реж. Ніколя Бедос
  2. Клаус | IMDb 8.2, 2019 рік, реж. Серджо Паблос
  3. Столітній старий, який виліз у вікно та зник | IMDb 7.1, 2013, реж. Фелікс Хернгрен
  4. Душа | IMDb 8.1, 2020 рік, реж. Піт Доктер, Кемп Пауерс
  5. Північ у Парижі | IMDb 7.7, 2011, реж. Вуді Аллен
  6. Французький вісник | IMDb 7.5, 2020 рік, реж. Вес Андерсон
  7. Манк | IMDb 6.9, 2020 рік, реж. Девід Фінчер
  8. Лука | IMDb 7.5, 2021, реж. Енріко Касароса
  9. Історія призначення | IMDb 6.6, 2018, реж. Авдотья Смирнова
  10. Ще по одній | IMDb 7.8, 2020 рік, реж. Томас Вінтерберг
  11. Ford проти Ferrari IMDb 8.1, 2019 рік, реж. Джеймс Менголд
  12. Лоро | IMDb 6.8, 2018, реж. Паоло Соррентіно

Готувати добірку фільмів до Нового року вже стало традиціїєю сім'ї Техно Їжак (дивись Фільми під новорічне олівʼє 2021). І відверто кажучи, вона нам дуже подобається. Цього року ми не порушуватимемо правила і знову згадаємо 12 чудових кінострічок, які дуже любимо. Настійно радимо до перегляду напередодні свят. Вибирай та насолоджуйся!

1. Прекрасна епоха (або “Кафе бажань” – в українському прокаті)

La belle époque, IMDb 7.4, 2019, реж. Ніколя Бедос

Уяви, якби ти міг на замовлення повернутись у будь-яку епоху, будь-який місяць і навіть день з минулого? Головний герой "Прекрасної епохи" Віктор Дюмон вирішив знову пережити той день, коли він познайомився зі своєю дружиною. Подорож у часі організувала спеціалізована компанія на замовлення його сина.




Віктор вже давно не молодий, йому чужі сучасні технології – електрокари, смартфони та інші гаджети. Він хоче довше залишитися в "театральному" минулому і витрачає на це свої заощадження. Який кінець у цієї драми – дізнаєшся після перегляду. Відмінне кіно на ніч.

2. Клаус

Klaus, IMDb 8.2, 2019 рік, реж. Серджо Паблос

Мультфільм розповість нетрадиційну історію про доброго старого з бородою, який щороку приносить подарунки всім дітям у світі. "Клаус" ламає уявлення про веселого Санту з купкою гномів і затишним будиночком. Ні, він зовсім не такий.




Справжній Клаус живе на самому холодному острові по сусідству з вічно ворогуючими мешканцями та бідними діточками. За милосердними вчинками старого ховається його власна душевна рана, яка не залишить байдужим жодного глядача. Впевнені, ще трохи і "Клаус" стане різдвяною класикою.

3. Столітній старий, що виліз у вікно і зник

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, IMDb 7.1, 2013, реж. Фелікс Хернгрен

За своє довге життя Алан Карлсон встиг дуже багато помандрувати. Під час святкування свого сторічного ювілею в будинку для людей похилого віку він раптом усвідомив, що йому нестерпно хочеться пригод. Заради нових емоцій Алан вилазить у вікно і зникає, прихопивши валізу бандита набиту грошима.




На пошуки вирушають поліція та лиходій, який хоче повернути своє. Однак Карлсону це не заважає знаходити нові знайомства і неймовірні пригоди.

4. Душа

Soul, IMDb 8.1, 2020 рік, реж. Піт Доктер, Кемп Пауерс

Далеко не дитячий мультфільм “Душа” намагається знайти відповідь на питання, яке мучить людство з початку століть – що таке та сама душа, чи існує вона взагалі? Рішення може знайти шкільний вчитель музики Джо. Йому вдалося успішно виступити на найголовнішому прослуховуванні у своєму житті. Але ось невдача!




Дорогою додому Джо падає в люк і гине. В іншому світі персонаж несподівано стає наставником для самої впертої душі № 22, яка ніяк не може знайти свою іскру та потрапити на землю… Мультфільм не відпускає глядача ні на мить. Автори оригінально підносять свою думку про те, як влаштована душа і сама людина.

5. Північ у Парижі

Midnight in Paris, IMDb 7.7, 2011, реж. Вуді Аллен

"Побачити Париж і померти", – до нудоти банальна фраза знайома кожному з нас. Ми ж вважаємо, що після прогулянки у серці Франції навпаки хочеться жити та насолоджуватись цим гарним містом. Особливо якщо тобі вдалося потрапити до Парижа 20-х років, переповненого легендарними особистостями: Хемінгуеєм, Далі, Пікассо, Фіцджеральдами.




Саме в цю епоху зміг потрапити головний герой картини "Північ у Парижі". Гіл приїхав до столиці, щоби написати книгу. Але збіг обставин заніс його до улюблених кумирів із минулого. Жодного спойлера більше – це потрібно побачити самому.

6. Французький вісник

The French Dispatch, IMDb 7.5, 2020 рік, реж. Вес Андерсон

Чарівні фільми Уеса Андерсона нікого не залишають байдужим, і найсвіжіша кінострічка “Французький вісник” не стала винятком. Андерсон традиційно для себе поділив фільм на розділи, які можна переглядати окремо. Разом вони створюють захоплюючу історію талановитих репортерів тижневика.




Їм належить написати некролог для останнього випуску газети у зв'язку зі смертю головного редактора видання. Кожному з журналістів є що написати в останній статті, тому вибрати найкращу історію дуже непросто. Андерсон спритно поєднав драму та комедію, яка жонглює емоціями глядачів і по-справжньому захоплює кожного.

7. Манк

Mank, IMDb 6.9, 2020 рік, реж. Девід Фінчер

Кіно знято на основі реального життя знаменитого голлівудського сценариста Германа Манкевича. Події відбуваються в період його роботи над легендарним фільмом "Громадянин Кейн", за який він згодом отримав Оскар.




Манк творить найкращий сценарій у своєму житті незважаючи на те, що прикутий до ліжка та упереджений до алкоголю. З якими труднощами він зіткнеться і чи принесе йому ця робота бажане щастя – дізнаєшся під час перегляду.

8. Лука

Luca, IMDb 7.5, 2021, реж. Енріко Касароса

Добрий душевний мультфільм про хлопчика (або швидше морську істоту), який живе неподалік берегів Італії. Юний мрійник вирішив на деякий час відмовитися від моря та пожити людським життям у невеликому містечку.




На суші він знаходить нових друзів, потрапляє у класні пригоди та відкриває для себе абсолютно новий світ. На жаль, у цьому світі йому доводиться приховувати свою морську приналежність і прикидатися людиною. Справа в тому, що городяни з давніх-давен бояться водних чудовиськ. Чи вдасться йому зберегти свій секрет...

9. Історія одного призначення

IMDb 6.6, 2018, реж. Авдотья Смирнова

Кінострічка розповість історію молодого поручика зі столиці Колокольцева, який переходить на службу у віддалену губернію. У чужому краю вірний власним ідеалам солдатів стикається з несправедливістю та дурістю інших людей.




Колокольцев бореться з неідеальним світом і в цьому пориві йде на військовий злочин. Необдуманий вчинок загрожує йому розстрілом, але на його захист раптово стає дуже відомий письменник.

10. Ще по одній

Druk, IMDb 7.8, 2020, реж. Томас Вінтерберг

Герої фільму щиро повірили в те, що тільки підтримуючи в крові концентрацію алкоголю в 0,5 проміле, можна по-справжньому насолоджуватися життям. Заради підтвердження своєї теорії друзі – історик, психолог, економіст та фізрук, розпочали дуже неоднозначний експеримент.




Вони регулярно вживали алкоголь у невеликих кількостях, щоб завжди залишатися злегка у піднесеному настрої. Тільки хлопці не врахували, що їхня пристрасть може дуже круто змінити життя кожного.

11. Ford проти Ferrari

Ford v Ferrari, IMDb 8.1, 2019, реж. Джеймс Менголд

Онук легендарного Форда пропонує команді інженерів створити новий гоночний автомобіль, який стане конкурентом досконалого спорткара Ferrari. Забутий усіма талановитий конструктор та хвацький британський гонщик підхоплюють ініціативу і вирішують виступити проти іменитого червоного монстра.




Для перемоги вони повинні створити передовий автомобіль з урахуванням усіх останніх технологій. Команда працює довгі місяці і все ж таки випускає легендарну модель Ford GT40. Але чи зможе вона перевершити Ferrari?

12. Лоро

Loro, IMDb 6.8, 2018, реж. Паоло Соррентіно

Біографічна драма розповідає про скандальну всесвітньо відому особу, мультимільярдера і колишнього прем'єр-міністра Італії – Сільвіо Берлусконі. Чарівний багатій живе на широку ногу, проводить вечірки за участю “вершків суспільства” і може собі дозволити майже все, що забажає.




Достаток робить із Сільвіо бажаного чоловіка для багатьох жінок. Жінки так і намагаються сподобатися одіозному політику, щоб бути поруч зі знаменитістю. Проте двері в особисте життя Берлусконі відчинені далеко не для кожного.

Залишилося тільки вибрати платформу, на якій зможеш насолодитися цими маленькими шедеврами. Наша колюча сім'я Техно Їжак розділилася на думці. Хтось вибрав Netflix, а хтось – Apple TV+. Але хіба це таке важливо?


Читати наш блог у Telegram
Зручно дивитися на:
Коментарі
Додати коментар