Нові можливості месенджера WhatsApp

Зміст

WhatsApp – сервіс для обміну повідомленнями, особливо популярний серед зарубіжних користувачів. Але у нас у країні його теж люблять, хоч і менше ніж Telegram або Viber.

WhatsApp завжди був досить функціональний, але грядуть зміни! У хорошу сторону, звичайно ж.

Нові функції захисту

У майбутньому база інструментів додатка буде тільки розширюватися: розробники подумують про додавання функцій Touch ID і Face ID у новій версії для iPhone (зараз такий функціонал поки що не доступний)! Про це повідомляє інформаційний портал WEBetainfo.

Практичний сервіс повинен буде забезпечувати користувачам додаткову безпеку. Принцип роботи простий: сканування відбитка пальця і форми обличчя під час спроби увійти в додаток. Увімкнути додаткову аутентифікацію можна буде в налаштуваннях.

Увагу акцентується також і на тому, що в новій версії додатка дані про паролі та скани не надсилатимуться в базу даних WhatsApp.



Новые функции защиты WhatsApp -Техно Еж.jpg

А тепер поговоримо про функції, які вже є у ватсап.


Секретний чат у ватсап

Секретні функції Whatsapp, про які обов'язково потрібно знати – це Chat Lock. Технологія дає змогу зберегти приватність чатів за допомогою Face ID, відбитка пальця або пароля.

За бажання можна зробити так, що приховані чати ватсап стануть доступними тільки після введення секретного коду в рядок пошуку.

Як приховати повідомлення у ватсапі?

  1. Проведи вліво по чату.
  2. Натисни «Закрити чат».
  3. І далі тапни «Закрити чат за допомогою Face ID».
  4. Підтверди Face ID.

Готово! Користуйся. А тепер поговоримо, як у ватсапі зробити секретний чат із кодом. У тебе вже має бути створена папка «Закриті чати», зайди в неї. Далі перейди в «Налаштування» і натисни «Секретний код» => «Створити секретний код». Придумай код і тапни «Далі». Підтверди та натисни "Готово".


Редагування тексту

У цьому розділі навчимося форматувати текст так, щоб надати повідомленням родзинки. Тепер у WhatsApp можна виділяти текст жирним, курсивом або закреслювати його. Щоб це зробити, потрібно додати символи до і після тексту, який буде форматуватися:

  • Для виділення тексту у Ватсап використовуй зірочки (*текст*).
  • Для виділення тексту курсивом - (_текст_).
  • Для створення закресленого тексту - (~текст~).

Використовуй нові фішки для свого тексту!


Закріпити чат у ватсап

Щоб закріпити чат, потрібно свайпнути чат вправо. З'явиться кнопка «Закріпити чат». Натискай на неї. Можна користуватися. А як закріпити повідомлення у ватсап? Так само, як у Телеграм. Потрібно затиснути повідомлення, у віконці, що з'явилося, знайти кнопку «Закріпити повідомлення».


Статистика даних у Whatsapp

Ти можеш дізнатися статистику чату, для цього відкрий діалог у ватсап і натисни на ім'я контакту або групи. Потім вибери «Статистика» або «Дані». Тут ти познайомишся з інформацією про відправлені та отримані повідомлення, а також кількість фотографій, відео та документів.


Повідомлення кільком одержувачам

Ще одна важлива функція - трансляція. Вона дозволяє надсилати текст кільком людям, не створюючи групу. Для використання функції твій номер має бути збережений у телефоні одержувача. До списку може включатися не більше 256 осіб. Лови детальну інструкцію:

  • тапни на три крапки в правому верхньому кутку;
  • натисни «Нова розсилка»;
  • обери людей, яким хочеш надіслати повідомлення;
  • введи текст повідомлення;
  • натисни «Відправити».

Готово! Ти можеш надсилати повідомлення кільком людям.


Вибрані повідомлення в Whatsapp

Важливі повідомлення можна позначити зірочкою, щоб їх було легше знайти. Наприклад, тобі потрібно зберегти номер телефону, адресу або посилання на статтю. Натисни на повідомлення, а потім на значок зірки.

На iPhone можна буде переглянути всі повідомлення із зірочками, знайшовши їх у вкладці «Налаштування».


Знайти всі файли медіа

Де знайти всі файли та медіа, переслані через WhatsApp? Вони зберігаються в галереї. Тобі потрібно в папці «Альбоми» знайти папку з назвою «WhatsApp».


Позначити повідомлення як непрочитане

Щоб позначити повідомлення непрочитаним, потрібно свайпнути повідомлення вправо. З'явиться кнопка «Не прочитано». Натискаєш і повідомлення світитиметься не прочитаним.


Приховати вибрані медіа в галереї

В одному з розділів вище ми розібралися, що медіа-файли зберігаються на телефоні в певній папці. Виникає питання – як їх приховати, щоб фото і відео не відображалися в галереї?

  • Відкрий чат, файли з якого ти збираєшся приховати.
  • Натисни вгорі на ім'я людини.
  • Натисни кнопку «Видимість медіа».
  • Вибери «Ні» і підтверди дію.

Тепер ти знаєш основні фішки Ватсапа і можеш їх використовувати!


Author photo
Автор статті Анна Туманова
Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар
Схожі статті