Огляд кращих ігор для iPhone та iPad

Зміст

Індустрія мобільних ігор продовжила свою тріумфальну ходу і в 2023 році. Екшени та стратегії, квести та головоломки, перегони та симулятори – в App Store і без того гігантський список поповнюється із завидною постійністю. У сьогоднішньому матеріалі спробуємо розібратися в цьому нескінченному ігровому потоці. Я наведу приклади найкращих ігор для iOS на всі часи і тих, що вийшли у 2023 році, а також розповім про найочікуваніші релізи наступного, 2024 року. Поїхали!


Які ігри завантажити на iOS?

Так на що ж слід звернути увагу перед завантаженням тієї чи іншої гри? Насамперед на рейтинг, пропонований магазином App Store. Можна оцінити ТОП як платних, так і безкоштовних ігор.

Спеціальна ціна-16%
MTP23
36 999 ₴
31 199 ₴
780 $
Спеціальна ціна-31%

Причому можна вибрати або всі категорії, або одну з представлених. А їх там цілих сімнадцять. Почнемо з топових ігор для iPhone та iPad .


Найпопулярніші ігри на iOS

Якщо говорити про стратегії, на перше місце я б поставив Plague Inc. Та що там я, ця іграшка і так номер один у рейтингу App Store. Здавалося б, ковідні часи залишилися позаду, але тема пандемії все ще популярна. Встановивши застосунок, ти стаєш головним злодієм, який створив смертельний патоген. А твоя мета – знищення людства.



ti 864x452 Плаг.png

Але не все так просто, люди адаптуються до чуми і всіляко протистоять навалі вірусу. Від тебе ж вимагається створення нових мутацій хвороби і повного включення логічного мислення. Гра не лише розважає, а й змушує замислитися та переосмислити глобальні виклики, що стоять перед людством.

Ще один топчик вже із категорії «Action». Мова про Grand Theft Auto: Vice City – гідного продовжувача традицій GTA 3. У центрі гри перебуває вигадане місто Vice City, прообразом якого стало Маямі. Користувач потрапляє в атмосферу 80-х: неонові вивіски, величезні автомобілі та строкатий одяг. Уся ця пишність супроводжується музикою з тієї епохи: від диско до глітерного хеві-металу.



ti 864x452 ГТА.png

Grand Theft Auto: Vice City – це цілий світ із безліччю можливостей:

  • шутинг та файтинг на мальовничих і не дуже вулицях;
  • різні види транспорту: авто, мото, катери, літаки та вертольоти;
  • зміна образу головного героя у кожному квесті.

І так, гра вважається однією з найскладніших у GTA, у ній немає абсолютно ніяких підказок. Ну що, готовий прийняти виклик?


Де можна скачати ігри на iOS?

Для скачування ігор, як втім і для всіх інших застосунків, передбачено спеціальне місце, про яке ти, звісно ж, у курсі. Так, я про магазин App Store. Там представлені виключно перевірені продукти від офіційних розробників і дистриб'юторів. Як найсвіжіші, так і перевірені часом, з рейтингом і чесними відгуками від реальних користувачів.

Спеціальна ціна-13%
MTUV3
47 999 ₴
41 699 ₴
1 042 $
Спеціальна ціна-33%

Тому на догоду безпеці краще не заливати інсталяційні файли зі сторонніх ресурсів. Та й сама гра в разі її легального скачування буде гарантовано працювати, приносячи лише задоволення від процесу. Велкам ту Еп Стор, як то кажуть )


Кращі ігри на iOS, що вийшли 2023 року

Перевиданням гучного в 2005 році екшену – Resident Evil 4, але вже зразка 2023 року, зможуть насолодитися не всі. А лише власники iPhone 15 Pro / 15 Pro Max і iPad на чипі M1 та новіше. У центрі сюжету пригоди агента і його місія з порятунку доньки президента США. Виживання в атмосфері нескінченного горору присмачене реалістичною графікою та чуйною механікою гри.



ti 864x452 Резидент.png

Ігровий процес оновлений по максимуму, а деталей стільки, що їх не завжди розгледиш на тлі похмурої візуалізації з перевагою темних тонів.

Гра Stuffo The Puzzle Bot вийшла в березні цього року і належить до піксельних платформерів. Головний герой, робот Стаффо, намагається знайти вихід із переповненого маленькими головоломками світу.



ti 864x452 Стаффо пазл бот.png

Для того, щоб розім'яти свої розумові здібності, користувачеві пропонується пройти 65 рівнів Всесвіту пазлів. Розробники запевняють, що це тільки початок і додавання нових завдань не за горами.

До перерахованих найкращих ігор 2023 року на iOS можна додати TMNT: Shredder's Revenge – аркадний файтинг із черепашками ніндзя з легендарного мультфільму, Tomb Raider Reloaded із переосмисленою Ларою Крофт – розкрадачкою гробниць, а також Street Fighter Duel з вибором між сюжетом та поєдинком.


Які ігри незабаром вийдуть на iOS?

Мій ТОП релізів, намічених на 2024 рік, відкриває Need for Speed Mobile. У новій версії знаменитих перегонів очікуються десятки нових марок автомобілів: від Ford, Audi і BMW до Ferrari, Lotus і Maserati. Інтерфейс являє собою відкритий світ, а графіка вразить своєю деталізацією навіть найдосвідченішого користувача.

Спеціальна ціна-9%
MU783
54 999 ₴
49 999 ₴
1 250 $

Ще одна іграшка належить до рольових і називається Path of Exile Mobile. Оцінки адептів ізометрій зводяться до того, що вона може скласти конкуренцію такому хіту, як Diablo 4.

Як же без тактичних мережевих шутерів? Rainbow Six Mobile об'єднав у собі тактику і стратегію з упором на командну гру. Матчі «5 на 5» стали коротшими, тепер їхня тривалість менше 10 хвилин. Чергування нападу і захисту в кожному раунді – запорука успіху команди.



ti 864x452 Реінбоу 6 .png

B жанрі Tower Defense незабаром має з'явитися продовження популярної аркадної стратегії «Рослини проти зомбі» – Plants vs. Zombies 3. Друга частина виявилася настільки популярною, що її завантажили понад 200 мільйонів разів. Потужні рослини, що зміцнюють оборону свого газону від полчищ зомбі. Третя частина має бути не менш захопливою!


Кращі безкоштовні ігри iOS у 2023 році

Перша гра, яка не потребує вкладень, називається Genshin Impact. Цей анімешний рольовик займає почесне третє місце в українському App Store. Боги та стихії, енергії та дива – все це ти знайдеш, якщо вирушиш у захопливу подорож світом Тейват.



ti 864x452 Геншин импакт.png

До пригодницького сюжету розробники додали точно налаштовану анімацію персонажів, унікальний стиль навколишнього простору і саундтреки у виконанні симфонічних оркестрів світових столиць.

Друга та остання в цьому блоці гра – лідер серед стратегій в App Store та переможець у жанрі «Королівська битва» носить ім'я PUBG Mobile.



ti 864x452 Пабг мобайл.png

Тебе чекають:

  • екстремальні бої у 10-хвилинних матчах;
  • різні карти та режими для досвіду виживання;
  • епічні битви на 100 гравців та «4 на 4»;
  • постійне оновлення зброї, карт та режимів.

Загалом, нудьгувати не доведеться. Адже неспроста PUBG Mobile стала найприбутковішою грою 2021 року.


Які скачати ігри на iOS зараз?

Підбиваючи підсумок, виділю основний набір ігор, які варті твоєї уваги. Якщо ти фанат GTA і схожих шутерів із файтингами, спробуй Grand Theft Auto: Vice City. Якщо ти любитель аніме та фентезі, можна зіграти в Genshin Impact. А якщо ти – щасливий власник iPhone 15 Pro / 15 Pro Max, саме час встановити Resident Evil 4.


Author photo
Автор статті Олексій Зехов
Читати наш блог у Telegram
Популярні iPhone та iPad сьогодні:
Показати всі
Коментарі
Додати коментар