Оригінальні аксесуари Apple для iPhone 13. Чому вони варті своїх коштів

Всіх власників смартфонів від Apple можна умовно поділити на три групи. Перші купують собі виключно оригінальні аксесуари. Другі вважають, що фірмові чохли і зарядки коштують невиправдано багато, тому беруть собі копії.

А треті взагалі не переживають з цього приводу і ходять без захисних кейсів, щоб гаджет виглядав саме так, як його задумали дизайнери. Ми вважаємо, що додатковий захист у вигляді чохла нікому не завадить. Однак чи варті фірмові аксесуари співвідношення ціни і якості?

Чи варто купувати оригінальні чохли для iPhone 13?

Не знаю, як ти, а я купую собі величезну кількість різноманітних кейсів. Роблю це в першу чергу для того, щоб порадувати себе новими враженнями від взаємодії з гаджетом. Новий чохол на психологічному рівні створює відчуття, що тримаєш в руках абсолютно новий пристрій.



864х452_01.jpg

Спочатку я брав собі парочку оригінальних аксесуарів і цілу коробку від сторонніх виробників. Незважаючи на те, що я намагався вибирати максимально якісні варіанти китайських кейсів, завжди повертався до оригінального чохла. Є ж у них якась незрима магія Apple, нічого не можу вдіяти.

Здавалося б, всі хороші аксесуари виглядають однаково. Не тут то було! Оригінал відчувається кардинально по-іншому в тактильному плані. У них ідеальна товщина, що дозволяє надійно захистити гаджет. Тоді як інші фірми роблять тонше, товще.

Варто визнати, тонкі аксесуари відчуваються непогано і бережуть дорогоцінні сантиметри, проте після першого ж падіння на асфальт вони залишають не надто красиву "павутинку" з розбитого скла на задньому корпусі, або навіть на дисплеї.

Я зустрічався ще і з такими кейсами, які перегрівали iPhone навіть в звичайних задачах, на зразок серфінгу в інтернеті або в соцмережах. З фірмовими продуктами таке не траплялося.


Всім власникам яблучних смартфонів знайома ще одна поширена проблема, коли гаджет дряпається "від повітря". Здавалося б, носиш його в чохлі і бережеш. Але з часом помічаєш на ньому подряпини або потертості. Звідки?

Справа в тому, що під силіконовий, пластиковий і навіть шкіряний кейс можуть потрапляти дрібні порошинки, крупинки піску та інше сміття. Згодом він псує корпус, постійно дряпаючись об нього. Ще одна перевага оригінальних аксесуарів з м'яким ворсом всередині полягає в тому, що гострі частинки застряють в замшевому прошарку і не можуть подряпати девайс.

Шкіряний чохол

Виглядає такий аксесуар дуже стильно і преміально. На ньому іноді з'являються якісь пошкодження, проте з часом вони самі собою зникають. Смартфону в такому кейсі не страшні ніякі падіння, але пристрій краще тримати в сухості.



864х452_02.jpg

Як всім відомо, справжня шкіра не любить вологу. Її можна без проблем протирати вологою серветкою, а потім насухо витирати. Але хімію для чистки краще підбирати обережно, щоб вона не пошкодила матеріал. В іншому Apple Leather Case with MagSafe for iPhone 13 просто чудовий.

Прозорий кейс

Такий вид захисту дозволяє насолодитися оригінальним дизайном пристрою. Нарешті всі помітять який крутий колір ти підібрав собі! Apple Clear Case with MagSafe ідеально прилягає до корпусу і зовсім не боїться води.

Силіконовий аксесуар

Він приємний на дотик, відмінно тримається в руці, тому пристрій випадково не вислизне. Мікрофібра всередині не стирається навіть через дуже довгий час, однак за її чистотою потрібно стежити. Apple Silicone Case with MagSafe for iPhone 13 прослужить як мінімум 2-3 роки, а після цього часу ми зазвичай купуємо собі нову модель смартфона. Так що його цілком вистачить.

До речі, у всіх фірмових чохлах є підтримка MagSafe. Простіше кажучи, вони підтримують бездротову яблучну зарядку завдяки вбудованим магнітам. В аксесуарах від інших виробників цієї фішки годі й шукати.

Чи варто купувати оригінальні зарядки?

У випадку з кейсами, існує безліч непоганих аналогів. Так, вони не такі якісні і продумані, як оригінальні чохли. Але все ж справляються зі своїм завданням – захищають пристрій і прикрашають його.


До речі, крім Original-кейсів, є також Original Assembly. Вони створюються на тих же заводах, з тих же матеріалів і під наглядом Apple. Але за ціною набагато доступніші.

Що стосується зарядок, то ми рекомендували б використовувати виключно оригінальні блоки і дроти. Ну або аксесуари Made for iPhone (MFi). Ці зарядники роблять інші компанії, однак корпорація з Купертіно перевіряє їх і видає свою гарантію якості. Детальніше про це ми вже розповідали в одному з матеріалів за цим посиланням.

Ну що ж, успіхів в пошуках найзручніших аксесуарів. Раджу користуватися тільки оригінальними зарядками, або сертифікованими. У випадку з чохлом можна поекспериментувати. Однак краще, ніж оригінал я знайти не зміг.

Читати наш блог у Telegram
Товари з огляду
Показати всі
Коментарі
Додати коментар