Радіо Техно Їжак. Не музика – а одна насолода

Якщо ти ще не знав, так, у Техно Їжака є своє інтернет радіо! Воно так і називається: «Радіо Техно Їжак». І не де-небудь, а на найбільшій британській платформі MIXCLOUD, якою із задоволенням користуються відомі та не дуже діджеї по всьому світу. Приємний бонус: прослуховування абсолютно безкоштовне і не потрібне жодної реєстрації. Головне, щоби був заряджений iPhone та інтернет.

А що ж можемо запропонувати ми в рамках радіо Техно Їжака? Океан чудової музики, звичайно ж! Це, перш за все, годинні програми для відпочинку та роботи, що виходять із завидною постійністю. Ремікси та оригінальні композиції лише у сонячних стилях. Ніякого металу (нічого не маємо проти, просто не наш вайб) і, тим більше, російського репу, простого як колобок або, боронь господи, блатняка.

Ми хочемо, щоб наш слухач розвивався, слухаючи легкі та водночас музично насичені треки. Funk, Free Jazz, R'n'B, Soul, Hip-Hop, Reggae, карибська музика та босанова – ці стилі виключно про здоровий позитив, без фанатизму, так би мовити.

Мабуть, варто трішки докладніше окремо зупинитись на кожному стилі, стафф у якому звучить на радіо Техно Їжак. Отже.


Funk на «Радіо Техно Їжак»

Це, як відомо, основна течія усієї афро-американської музики, що входить до складу ширшого терміну Rhythm and Blues. Формування фанку почалося ще в 1960-х роках минулого століття на противагу зростаючій комерціалізації ритм-енд-блюзу.

Слово «funk» – жаргонне і означає буквально «танцювати так, щоб сильно змокнути». Стиль відрізняє гранична синкопірованість (зміщення акценту з сильної частки на слабку) партій усіх без винятку інструментів, пульсуючий ритм, кричущий вокал та багаторазове повторення коротких мелодійних фраз.

Дзвиняча гітара а-ля Fender з яскраво вираженим сингловим звучанням, бас, який у фанку, до речі, є провідним інструментом, що задає мелодію, і хлисткі барабани – все це ти почуєш у треках на хвилях нашого радіо.


R’n’B на «Радіо Техно Їжак»

Цей стиль з'явився у 80-х роках відразу після виникнення Диско і став асоціюватись із новим стилем афроамериканської музиці на відміну від Rhythm and Blues. У сучасному R'n'B поєднуються улюблені всіма нами стилі музики: це і соул, і хіп-хоп, і той самий фанк.

Сучасний ритм-енд-блюз має гладкий, електронний стиль звучання з ритмами драм-машини та м'який, соковитий вокал. Різкість і твердість, властива хіп-хопу, R'n'B згладжена.

Майже душевно, але легко! Найкращі представники цього стилю також представлені на радіо Техно Їжак. Енджой!


Soul на «Радіо Техно Їжак»

А ось цей стиль і є саме втіленням душевності. Виникнувши у південних штатах США у 1950-ті роки на основі ритм-енд-блюзу, ця музика підкорила мільйони американців, а потім і весь світ. Характерну емоційно-відчутну, «душевну» вокальну манеру виконання соул-музика увібрала з традицій духовних піснеспівів госпел та спірічуелс, а також з джазової вокальної імпровізації.

Наприкінці 1990-х, коли відродився інтерес до класичного соулу, виник ретроспективний напрямок «неосоул». Крім рис, що входять у класичний соул, неосоул включає елементи альтернативного хіп-хопу, джазу і навіть класичної музики.

Але найбільш популярним залишається хіп-хоп соул. А популярним – означає затребуваним слухачами. І така музика також має місце на радіо Техно Їжак!

Hip-Hop на «Радіо Техно Їжак»

Стиль хіп-хоп придумали афроамериканці та латиноамериканці, які жили у бідних кварталах Бронкса у Нью-Йорку, у 1970-х роках. Хіп-хоп є стилізованою ритмічною музикою, що супроводжується рифмованим текстом – репчиком.

Хіп-хоп розвивався як частина музичної культури, спираючись насамперед на MC (master of ceremony) та на діджеїнг. Навколо цього стилю виник танець брейк-данс та художній вираз себе за допомогою сучасних наскельних малюнків графіті.

Синтезоване все, від семплованих бітів та басових партій до вокалу. Come on! Ти маєш це почути на «Радіо Техно Їжак»!


Ласкаво просимо до атмосфери повного чила. Тільки добірний музичний стафф для відпочинку та роботи в кайф. Від хіп-хопу до реггі, від фанку до соулу, від ритм-енд-блюзу до фрі джазу. Велкам на радіо Техно Їжак за гарним настроєм та чудовою музикою! Тобі сподобається.




Читати наш блог у Telegram
Коментарі
Додати коментар